Mr Funky's Super Crochet Wonderful

 

Idag blir det ny bokrecension.  Mr Funky's Super Crochet Wonderful skriven av Narumi Ogawa. Besök Mr Funky's hemsida här.

 

Boken är på engelska och det är en trevlig bok med fina och roliga bilder. Finessen med boken är att den innehåller mönster på både amigurumis och accesoarer såsom hattar, scarfs, vantar m.m.

 

Kul idé men jag måste erkänna att jag är något besviken på accessoardelen, inte p.g.a. att det är fula mönster utan för att det helt enkelt känns lite som samma gamla vanliga grejer. Jag tycker att man hittar lika fina mönster om man letar hos Garnstudio eller i Mönsterarkivet. Fast det är förstås min egen åsikt, ni kan du ta en titt på bokens mönster här nedanför och se vad ni tycker :)

 

Bokens amigurumidel innehåller söta figurer, allt från elefanter till kaniner och hamstrar. Mönstrerna är tydliga och finns nedskriva i både text och som diagram, vilket är smart.

 

Mitt absoluta favoritmönster ur boken är flaskhållaren (tredje raden uppifrån längst till höger här nedanför). Himla söt, rolig och praktiskt grej om man ska ut på utflykt och vill ha vattnet nära till hand. Kan tänka mig att barn tycker att den är superkul!

 

 

 

PS. Narumi Ogawa kommer senare i år dessutom ut med en ny bok... så vi får se, kanske blir det en recension på den med. Författaren har också en etsy-shop där man kan köpa färdigvirkade amigurumis av henne. Och när jag ändå är igång, här är hennes flickr.

Postat av: Johanna
URL: http://homeofeternity.blogg.se/hannaspyssel/?tmp=0514075 2010-03-23 / 08:54:35

Måste bara berömma dig, en fins och väldigt mysig blogg som man gänra spenderar massa timmar hos! =)Kika gärna in och lämna en kommentar på bloggen, kommer att köra en utlottning av ett stickpaket för att fira den otroliga trafiken till min blogg! =) Kramar


Postat av: Zanya
URL: http://zanyasamigurumis.blogspot.com/ 2010-03-23 / 10:10:51

Ville bara säga tack för dina recensioner =) Keep it up ;))


Postat av: Sanna
URL: http://krimskramsan.bloggplatsen.se/ 2010-03-23 / 12:29:09

SV: Mmm jag blir så himla glad varje gång jag får ta del utav hennes gömda skatter.. =)

Kraaaaam

Sanna


Postat av: Camilla
URL: http://rosahemmet.blogspot.com 2010-03-23 / 17:49:47

Tjopp!Men så kul att det finns så måna olika virkböcker, det är ju en hel värld där ute som jag inte visste fanns. Även fast jag inte virkar så tycker jag att det är superkul med dina recentioner :)


Postat av: Manduzana stickar
URL: http://manduzanastickar.blogspot.com 2010-03-23 / 21:53:40

Det är så bra att du gör bokrecessioner för sådana som mig som inte har riktigt koll på virkböcker. Tack! :)


Postat av: Sandra E
URL: http://hackmorasandraskreativa.blogspot.com 2010-03-24 / 14:34:40

Va kul med en ny recenssion! Jag håller med dig när jag ser bilderna på mönstren att det är lite enkla accessoar-mönster. De kan man ju lätt hitta här på nätet... Får hoppas att hon gör lite mer komplicerade saker i nästa bok.Har startat en ny virk- och pysselblogg. Kika gärna in och säg vad du tycker!Kram Sandra


Postat av: Tove
URL: http://Www.tovizzhorna.se 2010-03-25 / 11:35:41

Tack så mycket för tipset !!!!!!


Postat av: Sandra E
URL: http://hackmorasandraskreativa.blogspot.com 2010-03-26 / 11:00:20

Åhhh va kul att du också håller på med mormorsrutor! Jag har också drömmar om att göra stora plädar men inspirationen och motivationen håller liksom inte i så länge. Jag är ganska impulsiv av mig och det ploppar hela tiden upp nya projekt i min skalle... Men jag har faktiskt gjort en ganska stor filt som jag kan lägga upp bild på sen. Och det är ett under att det har funkat!Kram Sandra


Postat av: Sandra E
URL: http://hackmorasandraskreativa.blogspot.com 2010-03-26 / 11:03:23

Jag lägger till dig på länklistan på min blogg förresten! =)Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:rss
VeggieToppen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥