Fläderblomssaft.

Dom som följer mig på twitter kommer kanske ihåg att jag för ett par dagar sedan skrev att jag höll på och koka fläderblomssaft. Jag var lite otålig för saften skulle nämligen stå och dra ett par dagar innan den var klar.

 

 

Men nu är är den klar! Tadaaaaah. Och den är GOD :) Här kommer receptet om fler vill göra god saft:

 

Fläderblomssaft!

 

Det blir ca 3 liter koncentrerad saft

 

ungefär 40 rensade och sköljda blomklasar av fläderblommor (jag plockade en sån där påse man har till frukt och grönt när man handlar proppfull och det blev lagom).

2 liter vatten

2 kg socker

3 lime (skurna i bitar)

50 gram citronsyra

 

Koka upp vattnet tillsammans med sockret. Häll det sedan över fläderblommorna som du lagt i en stooor bunke tillsammans med lime och citronsyra. Sätt ett lock på och låt saften stå och dra sig i typ fem dagar.

 

Sen är det bara att sila bort(jag använde en ren kökshanduk till det) blommorna och lime och hälla upp saften i rena glasflaskor.

 

Saften späds sen ut med fem delar vatten till en del saft eller eventuellt en sex delar vatten om man gillar svagare saft.

 

Postat av: MinaStickor
URL: http://minastickor.wordpress.com 2011-06-25 / 18:33:57

Har du väntat klart nu? Jag hoppas hinna hem till mina föräldrar och plocka fläder i nästa vecka!


Postat av: Petra
URL: http://www.popetotrora.blogspot.com/ 2011-06-25 / 21:30:10

Du kunde inta valt ett bättre tillfälle att tipsa om flädersaft, Viktoria! Jag plockade en hel ICA-kasse fläderblommor idag! :-)


Postat av: Sanna
URL: http://krimskramsan.bloggplatsen.se/ 2011-06-26 / 08:54:05

Åhh saften ser riktigt mumsig ut! =) Här blir det krusbär och rabarbersaft bara krusbären är mogen, min favoritsaft.. Mmm mums! <3



SV: Tack gumman! Åhh va jag längtar tills jag kan "flytta in", har tusen ideer.. =) hihi..



Kraaaaaam

Sanna


Postat av: Mia
URL: http://www.kiiromi.se 2011-06-26 / 14:30:05

Å vad lyxigt md hemlagad saft!!



/Mia :)


Postat av: majtjho
URL: http://majtjho.blogspot.com 2011-07-04 / 13:01:14

Ett tips till dig om du vill ha saften mer hållbar. Frys den, den stelnar inte utan blir mer som sorbe och du kan bara skopa med sked.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



rss
VeggieToppen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥