Gott Nytt År!

Jag hoppas att 2008 års sista dag blir en fin dag att minnas! Som ni kanske ser (om inte tryck F5) så har jag förändrat bloggens utseende, liksom för att välkomna det nya året och dom nya äventyren som väntar runt hörnan.

Och till sist tänkte jag visa en sak för er som jag egentligen skulle postat vid jul men glömde. Jul-medley á la SIMS2

Award.


Jag fick den här utmärkelsen av en väldigt stickig blogg ;-) Jag blev jätteglad! Till detta hör det några regler som det ju brukar. Här är dom:

1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
2. Länka till den bloggen du fick den ifrån
3. Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor.
4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.

Så nu länkar jag till ett par bloggar jag gillar:

UlligaGulligaSaker
NedgårdsEmma
UnderSolen
MindiDagar

Det finns många fina bloggar och dom tre sista platserna går till alla dom. Det bestämmer jag här och nu! Det var allt för den här gången.

Hemma.

Nu är jag hemma igen. Tillbaka till ett smutsigt hus eftersom jag inte hann städa innan vi åkte och som om det inte vore nog finns här en enorm hög med tvätt och ingen mat i kylskåpet. Jag ska inte sitta här egentligen, tänkte bara visa vad jag sett i Stockholm. Ja förutom själva stan dårå och förutom julgranen, julklappar och julmat.

Det finns ett ställe som heter Lida och där är det himla fint. Året runt. Ungefär såhär ser det ut på vintern.

Virkade bokmärken.Jag har roat mig med att virka lite olika figurer,
sedan har jag färst dom på band och på så sätt blir dom till fina bokmärken :-) Dessa tre blev till julklappar och hoppas få sitta i många olika böcker i framtiden.

HundtröjaJag har gjort något jag aldrig gjort förut
. Nämligen stickat en hundtröja till min mammas lilla valpis. Mest är det på skoj men kanske kommer den komma till använding när det är riktigt kallt ute.

På bilden ställer Mikes gamla nalle snällt upp så ni ska få se hur den ser ut ;-)

God Jul!

Julgran.


Här fortsätter julförberedelserna :-) Idag har vi klätt granen. I den hänger självaste tomten och hans söta fru!ps. Urkassa bilder p.g.a. att kameran vägrar samarbeta med mig i kombination med att jag inte har tillgång till redigeringsprogram på denna dator.


Julbak.Nu är det inte långt kvar... snart kommer tomten ;-) Jag och min lillasyster har roat oss med att julbaka. Wiiiie. Det borde vara jul oftare tycker jag!

                                        

Skansen.


Foto: Marie Andresson, Skansen

Igår besökte vi Skansen. Det måste vara det roligaste museum som finns. Det bästa med Skansen enligt mig är dom gamla husen med tidsenlig inredning och att dom som arbetar där går klädda i gammeldags kläder.

Ibland kan jag börja längta efter att få uppleva försvunna århundranden så mycket att det gör ont i mig. Haha. Att gå runt bland det gamla kvarteren och titta in hos glasblåsaren, krukmakaren, bagaren och smedjan är som julafton för mig :-)

Och apropå jul så verkar det vara julmarknad på Skansen, tyvärr var alla stånden stängda. Kanske är dom bara öppna på helgerna, hursomhelst verkade det urmysigt .

Jag skulle ladda upp en fin bild från Skansen men såklart så funkar det inte. :-I

Uppdatering: Jag lyckades lura datorn till att publicera en bild iaf. Jippie!!

Vi ses.

Image Hosted by ImageShack.us


Jag ska resa igen, till samma ställe som förra gången dessutom. Hela vägen upp till Stockholm ska jag åka. Och nu är det bäst att jag skyndar på så jag inte missar det där tåget...

Pelle Svanslös.Årets julkalender passade mig inte riktigt i smaken. Eller ja... egentligen har jag inte gett den en ordentlig chans. Jag orkade liksom inte. Istället får Pelle Svanslös förgylla mina decemberdagar ända fram till julafton.

Trevlig Lucia!Tänkte att jag skulle passa på att önska alla Trevlig Lucia!
Hoppas ni haft en mysig lucia-lördag :-)
Bilden har jag ritat för hand och sedan färglagt den i datorn.

Boktips.När jag var på biblioteket idag hittade jag dom här böckerna: 
Pulsvärmare av Birgitta Adolfsson och Ett nystan av Leigh Radford.

Den förstnämdna är precis det den ger skenet av att vara- en bok fylld av pulsvärmare. En rolig grej är att författaren har döpt dom olika pulsvärmare efter sina kvinnliga släktingar. Böret var hennes morfars morfars farmor och Kari hennes mormors farmors mormors mor och så fortsätter det genom hela boken, pulsvärmare efter pulsvärmare. Man blir lite snurrig av alla morfars farmors mormor men kul är det!

Den andra boken är också himlans trevlig. Massa mönster på smågrejor, allt från assesoarer till mattor,  virkade och stickade badatteraljer och smällkarameller. På bilden här nedanför ser ni ytterligare några saker man kan hitta i boken.

Jag <3 Wii Fit.


Jag filmade lite när jag spelade Wii igår. Detta är två av mina Wii Fit-favoriter. På den första är man utklädd som pingvin och ska försöka fånga så många fiskar som möjligt (jag stööör mig på att jag missar dom två stora fiskarna i slutet av filmsnutten, annars hade jag slagit mitt rekord). I filmen under går jag på lina, på den andra svårighetsnivån. Tyvärr ramlar jag ner, tur det inte är på riktigt för då hade jag varit död ;-)

Sötpluttar.
Hejhopp! Igår virkade jag dom här pluttarna. Dom måste vara det sötaste jag sett på väldigt länge. Mönster finns här.

Vantar.Jag behövde nya vantar så jag stickade mig ett par. Dom ser gräsligt fula ut på bilden men i verkligheten är dom varma och mysiga och inte alls så hemskt fula. Mönstret kommer från Garnstudio och dom är stickade i garnet "Eskimo".

Just nu övar jag mig på att inte spendera så mycket tid vid datorn. Det finns ju en hel värld där ute, vore synd att missa den ;-) Och dessutom hinner man med massa mer julpyssel på det viset. Kanske kan det verka lite dött här i bloggen men det är bara som det ser ut. Under ytan bubblar det av massa trevliga julpyssel :-)

Nu till en annan grej som jag övar mig på... gå och lägga mig i tid! Haha.

Röd tomteflicka.Jag virkade ju en lila tomteflicka för ett tag sedan. Nu har jag skaffat mig rött garn och virkat en söt röd en :-) Mönstret är detsamma som förra gången och finns alltså här. På bilden har flickan fått sällskap av trevliga ting som passar bra i juletider...

Jul i bloggen.När jag ändå var igång och pyntade här hemma tänkte jag att bloggen skulle få sig en dos av julen. Den förra kändes så vårig. Guld och lila är visserligen inte julens färger men jag har iaf klätt en julgran till Er. Hoppas ni kommer trivas och om inte så är den gamla designen tillbaka efter jul ;-)

(Ser du inte den nya desigenen, klicka på F5 så upptadetar sidan sig)

Hemma.Åh, som jag har saknat dom små marsvinen, efter att ha kramats med dom ett tag insåg jag hur tråkigt det såg ut hemma hos oss utan julpynt, kunde inte låta bli att sätta upp lite grejer.

T.ex. den kransen på ytterdörren, det är så trevligt när man går i trappuppgången och folk satt upp kransar. Det här är bara en tråkig i plast som jag knutigt ett sidenband runt. Nåt år ska jag försöka mig på att göra en egen.

Medan jag pyntade började det kurra i magen. Bäst att laga mat tänkte jag och öppnade kylsåpet. Där möttes jag av en stoooor gapande tomhet, fanns bara lite morötter o persilja till marsvinen. Så det blev ingen middag.

Jaja, nu ska jag ta tag i saker och ting. Man halkar ofta efter när man är borta, även om det bara är ett par dagar.

Nu är det dags...


( Bild från christmasfiles.com )


.... att börja pynta. Men eftersom jag inte är hemma har jag varken hunnit pynta eller tänka på julen. Har lite svårt att förstå att det faktiskt är december nu... var tog sommaren och hösten vägen?

Hursomhelst... Jag älskar julkalendrar, av alla dess slag. Svts barnjulkalender såklart (även om jag i förhand är lite besviken på årets) som tur är finns det andra fina som jag tänkt följa. UnderSolens julkalender som i år har fått (det något annorlunda) namnet JK2LAX8, sen har ju Garnstidio en som jag väldigt mycket ser fram emot. HemmetsJournal har också en på sin sida där det bakom varje lucka finns paket som man kan tävla om att vinna. Åh, finns säkert masa fler bra men jag har inte mina sparade länkar på den här datorn. Hm... nästa år kan det kanske bli en julkalender här i bloggen, vi får se...

Och nu måste jag faktiskt stänga av datorn och börja tänka på hur skönt det är att ligga nerbäddad i sängen :-)


rss
VeggieToppen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥