Hej Svante!Det här är Svante och jag tror att han är klar. Sitter och funderar lite på om han borde ha en svans.. men nä. Jag tror faktiskt han är klar, även fast han inte har svans. Mönstret är ett ihopkok av flera olika mönster ur boken Kyuuto! Japanese Crafts Amigurumi och lite som jag själv lagt dit.

Han är 13 cm hög om man inte räknar med öronen och väger 49 gram. På fotot är han ca 20 timmar gammal, nästan nyfödd. Jag har reden märkt att han har en förkärlek till blommor (han sitter heeela tiden och luktar på mina rosor här hemma ) och dessutom mumsar han friskt i sig äpplen ^ - ^

Att ladda ner saker till Sims 2- tutorial.

Detta är nog världens tråkigaste (och längsta) inlägg för er som inte har sims eller tänker skaffa det... men för er som är intresserade så tänkte visa er hur man laddar ner saker till sims 2 och hur man sen får in dom i spelet ^ - ^

Börja med att kolla om du har en downloadmapp. Den ska ligga i Mina dokument--> Ea games--> The sims 2 om det finns en så är det bra. Om det inte finns någon skapar du en ny mapp och döper den till "Downloads" (det är viktigt att första bokstaven är stor).

Vi provar att ladda ner från thesimsresource.com det är en stor sida med massor av prylar. För att kunna ladda ner måste man vara medlem och det är helt gratis. Är du inte redan medlem så blir du det genom att klicka på "register for free" sen är det bara att logga in och börja leta efter fina saker att ladda ner.En designer på TSR (TheSimResource) som gör väldigt fina saker är Mirake och jag tänkte att vi tillsammans skulle ladda ner ett set som hon gjort. Klicka här och scrolla ner till där det står Habily SuperSet. Den första saken jag ringat in visar att detta set är grundspelskompatibelt vilket innebär att det är fritt fram att ladda hem även om du bara har själva grundspelet. 

Det är viktigt att bara ladda ner saker som är kompatibla med dom expantioner man har. Annars kan det hända att spelet får fnatt och du blir tvungen att installera om alltihopa.

Ser ni där det står "Show requirements" i röda bokstäver ovanför "Habily Superset", det gäller ett annat set och om man skulle vilja ladda ner det setet (eller ett annat set med samma röda text) är det viktigt att klicka och kolla vad som står. Kan t.ex. vara att man ska ladda hem meshen seperat från ett annat ställe eller att man måste ha en viss expansion för att det ska fungera korrekt i spelet.

Nog om detta. Eftersom det vi ska ladda ner inte har några speciella krav så klickar vi på den gröna pilen för att ladda hem det hela.Då kommer en sådan här ruta upp. Jag brukar trycka på "öppna med" och packa upp det på en gång. Har du bråttom kan du trycka på spara fil och lägga det i en mapp för senare uppackning. För att kunna packa upp filerna behövs alltså winrar eller winzip. Om du inte har det så finns det här för nedladdning, välj "download evaluation" så är det gratis.Nu öppnas winzip och en lista med massa filer visas. Då är det dags att öppna downloadmappen i ett fönster. Har du någon expansion utöver själva grundspelet så är det en bra idé att skapa undermappar i downloadmappen så du lätt kan hålla reda på vad som är vad. Har du bara grundspelet sålägger du allt rätt in i downloadmappen.

Här ser ni att jag har gjort en mapp som heter mirake @ TSR där kommer jag i fortsättningen lägga alla saker jag laddar ner från TSR och som är gjorda av Mirake.Innan vi lägger in allt i downloadmappen så kolla om det finns en collection-fil och i det här fallet finns det en. Den ska läggas i en separat mapp i downloadmappen. Skapa en mapp som heter "Collections" och placera filen i den mappen.

Collections gör så att allt i det här setet även hamnar i en speciell mapp allihopa tillsammans så det blir lättare att hitta dom i spelet. Mer om det sen.Okej, gå sedan in i mirake@TSR-mappen och gör en ny mapp där och döp den till HabilySuperSet, sedan placerar du allt (förutom collectionfilen) i den mappen. Enklast tycker jag är att markera filer och sedan dra och släppa dom i den valda mappen.
Då var det klart, men innan vi kollar hur det blev i spelet så ska vi ladda ner ett hår också. Då kan vi besöka den här sidan. För att kunna ladda ner där ifrån måste man precis som på TSR vara medlem. Det  är helt gratis här med :o) Så skapa ett medlemskap och logga sedan in.

Jag tycker att håret längst upp till vänster var fint. Därför ska jag ladda hem det.
Här finns håret. Börja med att skapa en mapp i downloadmappen som heter "raonsims" och där ska alltså allt du laddar hem från den här sidan ligga. Sedan gör du inuti den här mappen en ny mapp som heter "hair 87", som alltså är namnet på håret.

Sedan finns två olika alternativ. Det första är att trycka på "download all", då laddar du hem meshen inklusive alla recolors (d.v.s. alla hårfärger). Skulle du inte vilja ha alla färger kan du ladda hem dom manuellt. Börja i.s.f. med att ladda hem meshen. Tryck alltså på knappen "download mesh"


När du har meshen kan du fritt ladda hem dom fäger du tycker ser snygga ut. Gör detta genom att klicka där det står "DW"

Ibland har flera olika hårmodeller samma mesh, därför kan det vara smart att spara mesharna för sig så det inte blir en himlans massa dubletter ^ - ^Nu startar vi spelet för att se hur det vi laddat hem ser ut och sedan spela med det förstås ;o)

 

Om du aldrig förut laddat hem något så brukar det komma upp en ruta som frågar om eget innehåll ska aktiveras. Kommer denna ruta inte upp kan du ställa in detta manuellt. Börja med att klicka på dom knapparna jag ringat in.Då kommer detta upp. I ringen till vänster ska det stå "på" och för att slippa att rutan i början kommer upp varje gång du startar spelet så välj "av" i ringen till höger. När du för första gången ställer in att eget innehåll ska visas måste du starta om spelet för att det ska börja gälla.Sådär, när du startat om spelet så kan du gå in och göra en ny familj och om allt är gjort på rätt sätt så ska det nya håret finnas där. Det ligger under svart/brunt/blont/rött beroende på färg och ibland om du laddat ner annorlunda hårfärger såsom grönt och blått så brukar man hitta dom om man klickar på den där blomman/stjärnan/whatever till höger om det röda håret.Vidare ska vi kolla om alla möbler vi laddade ner kommit in som dom ska. Om du väljer sortera efter funktion så går du till dom olika kategorierna för att leta upp grejerna men om du vill få nytta av collections-filen kan du välja att sortera efter samling och sedan leta upp mappen med sakerna du precis laddade ner.

(obs i det här fallet så hamnar inte riktigt alla sakerna i den här mappen för att hitta t.ex. fåtöljer, soffbordet och kuddarna får du bläddra i "sortera efter funktion"... )Ungefär såhär kan det se ut när man sätter ut grejerna i spelet.Dåså nu kan du på egen hand ladda ner det du tycker är fint! Några sista saker bara...

Om du laddar hem recolors (omfärgningar) på saker som maxis har gjort (alltså sådana möbler/tavlor/etc som redan finns i spelet när du installerar det) så behöver du något som heter CEP "Color Enable Package" det finns att ladda ner här. Samma sak gäller på den sidan, du måste vara medlem för att ladda ner det, men det är helt gratis. Dessutom finns det massa annat fint där så det är helt klart värt att bli medlem :o)

Vissa saker behöver ingen mesh exempelvis smink, tapeter och golv. Inte heller recolors behöver någon mesh eftersom dom använder sig av någon redan befintlig pryls mesh.

När man laddar hem tapeter och golv så måste måste man ibland installera dom. Om du ser en symbol som ser ut som den jag har ringat in så dubbelklicka på den och en ruta kommer upp och frågar om du vill installera. Välj installera och då hamnar det en fil rätt in i downloadmappen. Om du vill kan du skapa en mapp för tapet och golv där du sedan flyttar dom så du inte har en massa "lösa" filer i downloadmappen. På samma sätt installerar man hus och simmar som man laddat ner.Då var det klart, det tog sin lilla tid att skriva allt detta *pust* Jag hoppas att jag förklarat på ett bra sätt så det är lätt att förstå. Om inte ställ frågor så ska jag försöka uppdatera detta inlägg. Men kom ihåg att jag inte är någon expert så jag har inte svar på alla frågor men jag lovar att hjälpa till så gott jag kan *blink*

Gulligt.Jag fick den här fina utmärkelsen av Fröken Elsa. Tack så mycket. Och nu tänkte jag ge vidare den... Eftersom jag gillar Veronicas blogg UlligaGulligaSaker så får hon utmärkelsen av mig. Dessutom är det solklart att hennes blogg är gullig, hörs ju till och med på namnet ^ - ^

Uggla.Det blev en uggla ur boken jag visade igår. Han (eller hon, ugglan alltså) var kul att virka, det är synd att jag inte har ett stort behov av att fylla mina hyllor med ugglor. Haha, annars hade det funnits en stor risk att lägenheten hade blivit invarderad av ugglor ^ - ^

Nu försöker jag mixa två mönster så det ska bli en söt kanin av det hela. Jag borde dock använt ett annat garn, upptäckte jag nu lite försent, får göra det bästa av situationen helt enkelt. Orkar liksom inte börja om. Bild kommer sen.

Amigurumi World.Boktips igen alltså. Amigurumi World. Massa söta och enkla smådjur, det går inte att få nog av dom.

Föresten så har samma författare gjort en ny bok som kommer ut i år. Den finns på bild här, jag ser speciellt mycket fram emot fågelmobilen och sköldpaddorna ^ - ^

Amigurumi-nalleIgår virkade jag den här nallen medan Mike och hans vän kollade på en konstig islänsk film.
Mönstret är ur boken jag visade igår, Kyuuto! Japanese crafts Amigurumi. För första gången på länge tycker jag att det jag gör blir likt orginalet i mönstret. Jag lyckas alltid ändra en massa men inte den här gången ^ - ^

Kanske blir det något mer ur den boken, har inte riktigt bestämt mig.

Boktips.Idag tänkte jag tipsa om en bok (eller två rättare sagt). Kyuuto! Japanese Crafts: Amigurumi, massa fint och dessutom gillar jag sättet mönsterna är skriva. Har aldrig sett det förut, istället för att skriva massa text om hur allt ska göras så är det små symboler och siffror. Haha, det där lät hemskt krångligt men det är det alltså inte, jag upplevde det som väldigt enkelt, smidigt och smart helt enkelt. Håller på och virkar ur boken just nu, visar när jag är klar. (OBS! boken är på engelska så ni vet om det)

Kommer ni ihåg snögloben jag gjorde för ett tag sedan, fick ju idén ur en bok. Så jag tänkte att den braiga boken skulle finnas med här under boktips också. Här är det alltså igen: Pyssel de luxe : 41 vansinnigt piffiga pyssel! Och på bild:

Jag vann!Idag är jag glad för jag var en av två som vann PinkFridays utlottning av fina posters. TACK, det gjorde verkligen min dag som annars bara bestått av tvätt och städning. Wiiie.

Bild på min kylskåpsdörr, där samlar jag sådant som jag tycker är fint!

Fjärilar i mitt fönster.Jag längtar efter våren, efter söta små blommor, gröna träd, fåglar som kvittrar och fjärilar som dansar i luften. Men just nu bara snöar det ute, inte sådär ordentligt så att man kan åka pulka och bygga snögubbar utan bara precis lagom lite så det bli slaskigt och segt.

Jag får kanske inte som jag vill utomhus men inomhus har jag iaf bestämt att det ska vara vår. Kolla så många fjärilar som flyttat in i mitt fönster och där dansar dom för mig morgon som kväll. Nog går det att få precis som man vill om man bara kompromissar lite. Hihi :)

Kittys huvud.Jag är på stickhumör just nu, det är kul även om jag är mycket bättre och snabbare på att virka. Stickade Kittys huvud igår, ser kanske lite morbidt ut med bara ett huvud men jag följde inget mönster och är inte säker på att jag orkar komma på hur man stickar en kittykropp ^ - ^

Petronella.Igår flyttade den här kaninen hem till mig. Hon är pytteliten och söt och heter Petronella. Om du skulle vilja att en liknande minikanin flyttar hem till dig också så kan du titta in här, för där finns nämligen mönster.

Grönsaker är mumsigt.På alla hjärtans dag behöver man ju inte bara ge presenter och extra mycket kärlek till sina människovänner,
mina bästa djurvänner fick därför sin middag serverad liiiite finare än i vanliga fall. Hihi, jag tror säkert dom uppskattade mitt lilla grönsakskonstverk, så som dom mumsade i sig det ;o)

Alla hjärtans dag.Idag har väl ingen missat att det är alla hjärtans dag?! Jag är inte så mycket för alla nallar och geléhjärtan som säljs i affärerna men tycker ändå att det är kul att göra något lite fint denna dag.

Kanske baka vaniljhjärtan tillsammans och pudra dom med florsocker, kanske bygga en snögubbe tillsammans eller varför inte gå till en automat och trycka ut en fem-kronors ring. Den på bilden ovan fick jag av Mike, gissa om jag blev glad ^-^

Utlottning hos UlligaGulligaSaker.Jag tänkte tipsa om att Veronica med bloggen UlligaGulligaSaker har en utlottning för att fira  att hon haft 10000 besökare och eftersom det är alla hjärtans dag idag så vad passar bättre än att lotta ut en tre söta filtade hjärtan.

Pyssel de luxe.Jag har gjort en snöglob eller kanske snarare en sommarglob.
I den finns snäckor och stenar som jag plockat i Grekland. Hursomhelst så glittersnöar det när man vänder den uppochner. Romantiskt va?!

I boken pyssel de luxe finns denna och många andra fina pyssel. Så har ni brist på ideér eller helt enkelt vill ha något fint att titta i så ska ni helt klart kolla in den boken. ^-^MobilhängeMuffinsar kan man ha till det mesta faktiskt.
Denna är tre cm hög och sitter på en sån där rem som man kan fästa på sin mobil. Tyvärr är jag inte helt nöjd med den, fast å andra sidan är jag inte helt missnöjd heller så den får godkänt ändå ^^ Men om jag gör fler ska jag nog använda ett tunnare garn så det blir lättare att virka...

Utlottning av posters hos PinkFriday.PinkFriday lottar ut dom finaste posters jag sett på väldigt länge. Jag skulle bli gladast i stan om jag vann paket nummer 2, alltså kaninerna, bambi o robotten. Jag håller tummarna så himla hårt! ^^

Nyckelringsmuffins.Jag fortsätter på muffinstema här... än så har jag inte fått nog. Här är en muffinsnyckelring. Jag använde mig av ett mönster jag hittat på nätet (av någon anledning funkar inte länken till orginalmönstret men Crochetra har gjort en finfin översättning som är minst lika bra). Jag har minskat ner det så muffinsen ska bli mindre och ändrat lite här och var så proportionerna ska bli rätt.

Sen har jag som ni ser sytt på pärlor och ett sidenband. Denna har jag gett bort i födelsedagspresent men funderat på att göra en till som jag kan ha själv ^^

Muffinsörgott.Jag är lite inne på muffinsar just nu. Broderade en muffins på ett örngott, tyvärr blev det lite ojämt för jag hade ingen bra markeringspenna som funkar på mörkt tyg. Jaja, bättre lycka nästa gång ;o)

Stoff och Stils vårnyheter.


(Bild: Stoff och Stil)

Jag var på Stoff Och Stil i början av veckan och blev helt kär i ett av deras vårtyger. Har väntat hela veckan på att dom ska uppdatera hemsidan så ni kan få se det och nu äntligen har dom gjort det. Är det inte sött? Det tycker jag... och kolla deras hemsida för det finns massor av fler tyger som är minst lika fina!

Spenatmuffins- recept.Igår lagade jag goda muffins, tänkte därför dela med mig lite. I grunden ligger det här receptet men som ni kan se har jag ändrat om lite grann. Hoppas ni kan läsa vad jag skrivit :o)

Frön.Är det bara jag som tycker att den här årstiden är lite seg? Tiden mellan julen och våren går oooootroligt långsamt. Jag känner mig rastlös, vill så gärna städa upp på balkongen (som för tillfället ser ut som ett bombnedslag) och börja så frön och plantera blommor. Men jag måste tyvärr inse att det ännu är för tidigt, får helt enkelt sitta som en snäll flicka och vänta ^^

Eller inte... idag kom jag på att jag inte alls behöver vänta. Man kan ju så saker inomhus. Jag tänker göra solrosskott, smörgåskrasse och persilja. Enkelt att sköta och gott att äta. Och marsvinen blir glada på köpet för persilja är deras favvo.

Behöver matinspiration.Jag är inne i en period där jag tycker att allt jag lagar är tråååkigt.
Känns ungefär som när man tuggat ett tuggummi alldeles för länge- segt, uttjatat och smaklöst.

Söker inspiration i kokböcker, men dom jag har hemma är sönderlästa och det mesta är redan provat. Då är biblioteket ett bra ställe att vända sig. På stadsbibliotket i Malmö har dom en hel hylla med bara vegetariska kokböcker.

Föresten... har ni någon grön favvorätt? Vilken i sådana fall?

Pip-LarssonsDet är något speciellt med barnserier, jag blir alltid helt kär i dom. Denna gången är det Pip-Larssons jag fått på hjärnan. Serie på 12 vasnitt gjord efter Edith Unnerstads bok "Kastrullresan".

Larssons består av mamma, pappa, sex barn och en på väg. Dom bor ihopträngda på ett rum o kök, det hela utspelar sig i efterkrigstidens Sverige. Deras griniga granne, en gammal tanta ser till att få dom värkta och då kommer dom på idén att åka till barnens moster och på vägen sälja pappa Larssons nya uppfinning- en superkastrull.

Hittade inget vidare bra klipp på youtube men i detta säljer dom sin första kastrull. Det roliga kommer i slutet så om ni orkar se gärna hela ^^


rss
VeggieToppen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥