Semla.Igår bakade jag semlor.
Liksom för att öva så jag kan göra supergoda semlor på den riktiga semeldagen, den 24 februari. Denna ser rätt god ut, visst gör den? Men brödet blev lite för kompakt så det hela blev på tok för mäktigt. Man orkade fyra-fem tuggor och sen sa magen stopp. Vi får hoppas att det är som dom säger... att övning ger färdighet ^^

Utlottning hos Skaparstigen och Solig!Skaparstigen firar att bloggen fyller 1 år genom att lotta ut en söt liten tax... Jag vill gärna vara med... var med du också vettja ^^ Klicka här så kommer du till tävlingen!När jag ändå är igång så vill jag berätta att Solig har en utlottning där man kan vinna finfina elefanter. Är som inte söta? :o)

Städning, bakning och tjuriga herr LG.Usch jag har varit så tråkig senaste dagarna. Knappt gjort något kul alls och därför inte heller haft så mycket att skriva om här. Men idag känner jag att energin har åtevänt. Dagen har jag ägnat åt att tvätta, städa och baka.

Jag skurade rent ugnen och jag säger bara en sak... var glada för att ni inte har ätit hos mig senaste tiden. Haha. För om ni hade sett så smutsigt det var där inne så hade det nog vänt sig i magen ;o)

Städandet fortsatte och som sällskap tog jag med min kära vän dammsugaren. Men herr LG var inte på så bra humör idag tyvärr. La av när jag näääästan var klar, ja så när som på ett hörn var jag faktiskt klar. Jag har haft ett allvarligt snack med honom men han vägrar starta. Kanske kan Mike övertala honom. Det återstår att se.

Nu ska jag äta en av bullarna här ovan och sen hämta tvätten. Tjoooho!

Mat och film.Jag sitter och väntar på att kvällens middag ska bli klar.
Såhär såg det ut för ett litet tag sedan när jag satte in den i ugnen. Jag är aphungrig så det ska bli gott.

Sen hade vi tänk se en av mina favoritfilmer-  Kikis Delivery Service. Har ni inte sett den så m å s t e ni se den, ja ni har inget val, jag tvingar er. ^^

Jasmine och hennes lägenhet.Nu var det minsan länge sedan jag spelade sims! Eftersom jag har varit sjuk och tvingats hålla mig hemma så har jag passat på att spela lite när jag inte känt mig allt för dålig.

Det här är Jasmine och hennes lägenhet. Jag fick för mig att hon gillar en massa färger och för hennes egen skull så hoppas jag verkligen att hon gör det. Annars lär hon inte trivas något vidare i sitt hem ^^

Min vän Annie.Igår kände jag mig sjuk och eländig igen. Och lite ensam dessutom *snyft*. Så jag bestämde mig för att sy en vän till mig själv. Det blev en liten Annie. Tyvärr tog min energi slut och jag han bara sy ett par underbyxor till henne, hon får bo i en filt tills jag orkar sy en söt klänning eller två till henne ^^

Inspirationen kommer härifrån, även om Annie är mycket större och inte alls speciellt lik. Men hennes kropp är uppbyggd på ungefär samma sätt. Tyget till hennes kropp kommer från en sönderklippt t-shirt... det är så det får bli när man är sjuk och inte kan åka hemifrån för att köpa det som behövs.

Sjuki.Ni får ursäkta min frånvaro men jag har varit sjuk. Legat i soffan hela dagarna med feber och snuva. Har glott igenom varenda skitprogram som går på teve så till slut blev det roligare att glo rätt upp i taket än att titta på teven. Idag känner jag mig som tur är bättre och tänkte därför prova på hur det känns att sitta framför datorn ett slag.

Igår kom Mike hem med det här fina kortet till mig. Ritat av flickorna som bor granne med M´s mamma. Kan man bli annat än frisk när man får något så fint? Jag är helt säker på att det är därför jag känner mig friskare idag ;o)

Herr Gris.Idag tänkte jag att ni skulle få träffa Herr Gris. Jag sydde honom när jag var 10-11 år och han måste vara en av dom första sakerna jag sytt. Sömmarna är härligt spretiga och ögonen håller på att trilla av men han är ju rätt snygg ändå ^^

5 boktips för dig som gillar att sticka.         1. Sticka Romantiskt, modernt och Kvinnligt. Av Lene Holme Samsøe
         2. Stickat och virkat, vintage på svenska. Av Birgitta Forslund och Åsa Dahlgren
         3. Ny stickning. Av Erika Knight
         4. Knitting little luxuries. Av Louisa Hardning
         5. Stickning, personligt och handgjort. Av bl.a. Diana Crossning och Amanda Ducker


Om det är något du gillar och undrar i vilken bok man kan hitta mönstret så är det bara att para ihop numret på plagget med det numret på böckerna :o)

Mormorsrutor.Jag hade tråkigt och började helt planlöst virka lite mormorsrutor. Fina visst? Men bläää så trist det är att fästa alla trådar. Vad det ska bli har jag ingen aning om, har inte mycket garn kvar så det kan inte bli något stort.

Ny marsvinsbur.Mina marsvin börjar se lite tjocka ut, därför tyckte jag att det var dags för dom att flytta till en större bur.

Och härmed får bloggen sitt första inslag av träslöjd. Nåja, inte riktitgt men träslöjd light iaf. Har nämnligen använt mig att en IKEA bokhylla som jag sågat lite i och klätt med våtrumsmatta. Måtten är 171*59 och buren är ca 70 cm längre än den förra.

Den ser lite tom ut nu, det beror på att jag inte vet hur jag ska inreda den riktigt och såklart att marsvinen inte är där, men det kan vi ändra på lätt. Se, dom gav sig på höet med detsamma och som vanligt vill dom inte alls sitta stilla och vara med på kort ^^

Har ni sett wall-E?Om inte så se den - jag gillar inte ens robottar och dystopier men kunde inte hålla mig från att bli kär i lilla wall-E.

Julgranspynt.Hoppas att ni är nöjda med gårdagskvällen.
Vi drack läsk och åt godis samt spelade kort. Fem minuter innan tolvslaget befann vi oss mitt i ett parti bluff (vilket jag förövrigt är sämst i stan på), vi fick snabbt avsluta och gå ut på balkongen för att se fyrverkerier.

För att prata om något helt annat så är jag ute i god tid och köper kommande juls julgranspynt redan nu. Var på IKEA häromdan och tyckte dessa var fina. 1kr/förpackningen. Det kallar jag rea, superrea :o)


rss
VeggieToppen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥