Rosett.



Rosetter är himla fina, tycker ni inte? Dessutom lätt som en plätt att göra själv. Använd ett band du tycker är fint, knyt en rosett och fäst på ett hårspänne med lim. Vänta tills limmet har torkat och så var det klart! :D

Yoshi.



En sak jag ogillar med blogg.se är att man inte kan posta ett inlägg i flera kategorier. Ungefär som man kan med blogspot, sätta flera olika "etiketter" på ett inlägg. Därför får det bli lite upprepning. Ville nämligen att Yoshi skulle hamna i kategorin "virkat" också.

Yoshi är ca 9cm och är gjord efter eget mönster. Först tyckte jag inte alls att han blev bra men under tiden jag virkade honom blev han bättre och bättre. Och nu tycker jag han är helt okej. Lite synd är att jag inte hade garn i äkta Yoshi-grönt men tack vare "sadeln" tycker jag ändå att man ser vem det ska föreställa. Eller vad tycker ni?


Till er som frågat efter mönster till Yoshi så har jag tyvärr inte skrivit ner hur jag gjorde honom men jag hittade ett annat Yoshimönster på internet :)


Finns här: http://robotrish.com/post/567310628/free-amigurumi-yoshi-pattern

Det är på engelska men är inte så hemskt svårt att lära sig engelska virktermer. Här finns två olika ordlistor att ta hjälp av: http://pysselkiisen.blogspot.com/2010/09/engelska-virktermer-pa-svenska.html och http://virkverket.blogspot.com/2007/05/engelska-virktermer.html

Lycka till!

Utmärkelse.



Jag fick den här utmärkelsen av Moster Maska & Syster Pyssel. Tack så jättemycket :D Jag vill gärna ge vidare utmärkelsen till Rosa Hemmet, för man blir glad av den underbara mixen av färger när man tittar in där!

KALAS.



Nu ska ni få följa med på kalas med massa ballonger och godsaker. Synd bara att ni inte kan smaka på grejerna genom internet. :/

Jag gjorde det enkelt för mig själv och köpte maränger, glass, chokladsås och grädde. Gjorde chokladbollar och Leilas kolasnittar (dom är jättegoda, recept finns här) och så massa läsk på det. ^ - ^ Efteråt var jag så mätt att jag trodde min mage skulle explodera. Det är nog ända nackdelen med kalas.



Födelsedagsbarnet fick fina presenter i form av kläder, dvd och lite sådant. Igår lovade jag att visa var han fick av mig. Vi börjar med det hårda:



Mike är tokig i diamanter och ädelstenar. Hade vi varit rika hade han nog haft ett helt rum fyllt till både höjden och bredden med ädelstenar. Men nu är vi ju inte rika, så denna är tyvärr gjord av helt vanligt glas. Men den är ju rätt fin ändå tycker jag... och det tyckte han också. Wiiie.

Den mjuka presenten:



Han gillar inte bara ädelstenar, han är också tevespelsnörd. Därför virkade jag Super Marios kompis- Yoshi till honom.


Sådär. Det var allt för denna gången, nu är kalaset slut. Dags att gå hem. Hihi ^ - ^ Heeeeeej!




PS. Det är kul att rita på ballonger!


Hipp Hipp HURRA!!!



Idag fyller bästaste Mike år. Wiiiie och hurra!
Vi brukar inte ge varandra dyra presenter, utan bara smågrejer som gör att man ler extra mycket. Vad dom innehåller får ni se sen men ni kan få två ledtrådar. Den ena är väldigt hård och den andra är väldigt mjuk  ^ - ^

Jordgubb som bokmärke.



Jag försöker komma på ett bra mönster på jordgubbar. Här är ett försök, fick bli till ett bokmärke dessutom. Wiiie.

Nu ska måste jag skynda till affären innan det blir allt för mycket folk. Ska handla massa gott, vi ska ha kalas här imorgon ^ - ^

Bokmärkesuggla.



Jag har en bok här hemma som jag lånat på biblioteket.
Jag vill hemskt gärna läsa klart den men lyckas alltid hitta på en massa annat istället för att just läsa. Snart kan jag inte låna om boken fler gånger, därför tänkte jag locka mig själv till att vilja läsa genom att göra ett bokmärke som kan vänta på mig i boken varje gång jag öppnar den. Hihi. Alla sätt är bra förutom dom dåliga... eller hur?! ^ __ ^



PS. Mönstret till ugglan kommer ur boken Amigurumi World och tråden till bokmärket har jag gjort genom att virka luftmaskor med dubbel tråd :)

Utlottning x 3!

Idag tänkte jag tipsa om lite utlottningar. Tre stycken:




Första: Man kan vinna den här fina rosettet att ha i håret. Allt du behöver göra är att gå in på Quitelands blogg och lämna en kommetar (man behöver alltså inte länka till utlottningen).



Andra: House of Inspiration firar 35000 besök genom att lotta ut den här fina scrap-kitet. Vad du måste göra är gå in på bloggen lämna en kommentar, samt länka.



Tredje: Sist men inte minst så lottar Sagofe ut söta små kycklingar som hon gjort själv! Du tävlar genom att gå in på bloggen, lämna en kommentar och länka till den från din egen. Men skynda på om du vill vara med... deadline är idag klockan 18.00.

Lilla Li.



Säg hej till Lilla Li! Hon är nästan lika busig som Lilla My, fast bara nästan. Förutom att busa gillar hon att dansa och med lite hjälp så är hon riktigt duktig faktiskt. ^ - ^

Mönstret till henne har jag gjort själv genom att blanda en massa olika mönster samt lägga dit en del eget. Om sanningen ska fram har hon legat halvfärdig här hemma ett bra tag, jag har helt enkelt varit för slö för att sätta ihop alla delar. Nu ångrar jag inte att jag tog tag i det för hon är hemskt söt att se på :)

Ett litet får.



En ny liten kompis. Mönster finns här. Själva luvan har jag dock hittat på själv för jag tyckte att det såg konstigt ut utan. Tror mest det beror på att jag inte använt vitt fluffgarn (som i orginalmönstret) så det blev lite "stelt"  men det är en smaksak förstås. Hursomhelst... den var jättekul att virka!

Torgvantar.



På våren och faktiskt ibland även på sommaren brukar jag frysa om händerna när jag är ute och cyklar. Samtidigt är det för varmt att dra på sig vantar så jag stickade ett par torgvantar. Fingrarna får luftas samtidigt som händerna hålls varma ^ - ^ Så himla svårt att fota dom bara så man ser hur dom verkligen ser ut :/

Dom är stickade i alpacagarn och mönstret kommer ur boken "Knitting Little Luxuries" av Louisa Harding. Boken har jag tipsat om här (bild på bokens version av vantarna finns längst ner till höger) och den innehåller verkligen underbart fina grejor. Finns inte en enda sak i den som jag inte vill ha!

Astrid.



Möt Astrid. Hon fick följa med mig ut i solskenet idag för fotografering. Mönster till hennes kropp kommer ur boken "Tildas Trädgård" av Tone Finnanger. Håret och klänningen har jag gjort själv utan att följa något mönster. Hon blev inte precis som jag hade tänkt mig men vad tusan, jag ska inte klaga så himla mycket. Hon är ju söt ändå!

Halvfärdigt.



Ni kanske tycker det är tråkigt att jag inte visat upp saker jag gjort på ett tag... (eller så har ni inte ens märkt det) det beror iaf mest på att jag bara har en massa halvfärdiga saker. Det är riskabelt för mig att börja på något nytt innan jag är klar med den första grejen, blir lätt liggandes då :/ Fast dessa ska jag banne mig bli klar med. Allihopa. Och när det är klart får ni se.

Stirrande herre...



Igår när jag var ute och cyklade upptäckte jag att det var dåligt med luft i däcken. Som tur är finns en pump vid Södervärn som är gratis för alla att använda. Stannade till och medan jag pumpade kände jag mig uttittad och mycket riktigt... när jag kollade mig omkring fann jag den här herren som stirrade på mig.

Är han inte söt? Mer sånt vill jag se på stan... det gör mig glad.

Fingerdockor.



Den här lilla figuren hittade jag nerpackad i en låda. Jag kommer ihåg när jag gjorde dom när jag var liten. Hade dille på fingerdockor ett tag. Hade massor men resten är spårlöst försvunna. kanske ska jag tillverka några kompisar till den här ^ - ^

Muffinsar.



Oj, så trist jag har varit dom senaste dagarna. I brist på annat kan ni få se vad jag köpte för ett tag sedan. Ljus- och badbombsmuffinsar. Muffinsar är så himla bäst. Jag kan inte få nog av dom ^^

Filur.



Jag virkar en färgglad flicka... eller rättare sagt, jag har virkat klart henne men är för slö för att sätta ihop alla delar, fästa, sy ögon och mun. Tyvärr är inte det riktigt lika kul som att virka och då blir det liggandes ett tag tills lusten kommer tillbaka.

Under tiden passade jag på att virka den här lilla filuren. Jag tycker aldrig att jag får till ögonen snyggt när jag broderar dom så att sy fast knappar som ögon var en ganska bra lösning i det här fallet.

Verktygsfodral.



Mike tröttnade på att få hål i jackfickorna av sina "ifall-cykeln-skulle-gå-sönder-verktyg" som han bär med sig hela tiden. Jag tog tag i saken och sydde ett enkelt fodral som han kan ha allt i. Använde ett par gamla jeans, en knapp och lite tråd. Lätt som en plätt och nu får vi hoppas att vi slipper håliga fickor.

Gaaaaarn.



Nyhandlade garner i en himlans massa olika färger. Wiiie. Världens sämsta bild p.g.a. dåligt ljus men jag lovar det ser härligt ut irl. Har redan börjat virka med det, kunde inte hålla mig ^ - ^ Hinner jag bli klar till imorgon så får ni se redan då. :D

Nu återstår det bara för mig att säga godnatt!

Lilly.



Det här är Lilly. Hon är lik den här lilla flickan men ändå inte riktigt likadan. Fast det är meningen. Jag tror jag ska virka en till... jag är fortfarande inte helt nöjd.

The Fancy Feathered Angel.



Häromdan blev jag utmanad av TheDarkKitty på flickr att gå in här och göra mig själv till superhjälte.
Sagt och gjort och här är jag. Superhjälten Stjernfall. Haha. Jag vill gärna se hur ni skulle se ut också. Om ni gör om er själva kan ni väl skriva en kommentar här så jag får se :D

Nu är det vår?



Idag har det varit ett sådant fint vårväder här att man blir alldeles varm i hjärtat <3 Och titta vad jag hittade... det fanns massor av dom på kyrkogården vid Gustav Adolfs torg här i Malmö. Synd bara att min mobilkamera inte är så himla bra men visst känner man våren?

Virkad flicka.



Igårkväll virkade jag den här flickan. Virkade efter eget mönster men jag måste utveckla det lite till innan jag känner mig nöjd. Till exempel var håret hemskt jobbigt och tidskrävande att sätta dit och dessutom blev det inte ens som jag hade tänkt mig. Ni kan vara säkra på att version 1.1 kommer inom kort.

Ugglekompisar.



Jag har en ny ugglekompis. Tyckte att den första (den i bakgrunden) såg så ensam ut... Mönster ur denna bok, fast jag har gjort några ändringar men dom syns knappt :D


rss
VeggieToppen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥