Nåldynor av lappar.


I samband med Mönsterarkivets
nåldynebyte hittade jag ett superfint mönster på en nåldyna i lapptecknik. Jag var genast tvungen att prova och gjorde inte bara en, utan två stycken :-) 

Nu har jag rätt många nåldynor måste jag erkänna. Undrar hur många man egentligen behöver? Man ska ju hinna använda dom också. Fast jag tycker vissa är så fina att jag har dom som prydnad helt enkelt ^ - ^

Vill du också göra en (eller fler) så finns mönstret här.

Nålfiltade djur.


En liten kanin och en nalle. Det är faktiskt jättekul att nålfilta, jag är så glad att jag upptäckt det. Det är mycket tack vare Veronica med bloggen ulligagulligasaker. T.ex. är hennes elementälvor helt otroliga. Se på dom här om du inte redan sett dom.

Nallen har blivit en nyckelring och finns till salu här.

En påse till påsar.


Ja, det är vad det här är. När vi handlar packar vi alltid för enkelthetens skull maten i tygkassar och ryggsäck men trots det samlar vi på oss en massa plastpåsar. Jag tröttnade på att inte ha någon bra förvaring till dom och sydde därför en tygpåse.

Vårblommor.


Igår plockade jag årets första blombukett. Ljuvligt blå och helt uuunderbar att titta på. Åh, vad skönt det är att våren äntligen är här ^ - ^

Söt tavla.


Den här keramiktavlan med tryck motiv köpte jag på loppis förra året för en tia, eller två. Tycker den är himla söt :)

På baksidan står det att det är Garbriel Sweden som gjort den. Och tydligen har någon som heter Lise-Lotte fått denna tavla julen 1992 av Farmor. Visst är det underbart när loppissaker kan berätta små historier för en?

Mormorsrutor.


Jag skulle vilja ha en stoooooor filt virkad av mormorsrutor. Det här är början eller om jag orkar virka en hel filt så är detta början. Men det kan hända att jag råkar ändra mig under loppets gång. Kanske blir det till en liten filt, eller kanske något helt annat. Man kan ju faktiskt göra lite alla möjliga saker av mormorsrutor.

Jag testar ett nytt sätt att virka samman dom. Här finns en beskrivning på hur man gör. Det går ut på att man virkar samman rutorna lite vartefter. Passar mig rätt bra för jag brukar vara seg på att slutföra saker annars.

Att fästa och klippa av trådarna är baksidan med att virka mormorsrutor för det är nämligen allt annat än roligt. Jag försöker virka in dom flesta trådar medan jag virkar själva mormorsrutan och slipper därför fästa men samtidigt vill man ju att det ska hålla ordentligt när man lagt ner en massa tid på att virka själva filten.

Bambi ute.

Jag har sytt ett koppel till Bambi så vi kan gå på små upptäcksfärder ute på gården nu när vädret börjar bli fint. Trodde först att hon inte alls skulle gilla det men hon verkade faktiskt tycka att det var ganska kul att skutta runt utomhus.

Här nedanför en liten video från "premiärpromenaden". Selen var dock lite för stor så jag måste göra några extra hål för säkerhets skull.

Rådjurstavla.


Bilden på det söta rådjuret
klippte jag ut ur en veckotidning. Sen klippte jag och klistrade lite och vips, så hade jag en liten tavla ^ - ^

Sötaste ♥

 

Har ni sett en så sött liten kaninbebis!rss
VeggieToppen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥