Tapetserad byrå.

 


Min mamma har ett landställe på landet utanför Katrineholm, där är köket tapetserad med denna tapet.

 

Jag vet inte riktigt varför men jag äääälskar den. Färgerna, blommorna, ja allt! Den är spännande att titta på, jag kan drömma mig in i en värld där dessa blommor kan tänkas växa. Massa fina detaljer, blommor, blad och vad är det för bär som växer där längst ner?

 

När jag var hos mamma i somras frågade jag om jag inte kunde få en liten bit av denna tapet och det fick jag!!! Bestämde mig för att tapetsera denna lilla byrå (som varit min lillebrors men som jag också fick med mig hem eftersom han inte ville ha den).

 

 


När jag var näääästan klar med tapetserandet och bara hade en låda kvar så kom min kanin fram och skulle undersöka vad jag höll på med. Såklart lyckades hon sluka ena hörnet på tapeten. Typiskt! Jag har en bit kvar av tapeten men jag vill att den ska räcka till annat också. Så nu får det va såhär. Tapetserad byrå med en touch av kaninen Bambis charm.

Nu tänker jag på landet varje gång jag ser byrån som står här hemma hos mig. Fast jag bor mitt i stan så känns det lite som jag är där på landet, bland kossor, gröna ängar, sjöar och i skogen bland alla blåbär. Wiiiiiie!

 

 

 

 

FödelsedagIgår fyllde min mamma år, hon fick den här kortet av mig och en liten brosch.

Blandade broscher.


Det är roligt att göra broscher
, här är några som jag gjort senaste tiden. Jag använder aldrig brosch, vilket är väldigt tråkigt egentligen eftersom dom lätt piffar till jackan, väskan, tråkiga koftan eller what ever.

Tror jag måste ändra på det lite, jag ska börja med att tillverka en brosch som passar till min älsklingsväska  ^-^


Hursomhelst... dessa finns till salu här.

Minitavlor.Jag har roat mig med att rita en massa flickor (och en stackars ensam pojke) som jag sen har klistrat på scrapbookingpapper. Och så vips blev det till små tavlor :-)

Här ovan visar jag några av dom... och här nedanför är allihopa, fast utan ram. Alla är till salu- här.

Strumpor.Jag har sedan jag lärde mig sticka gjort flera försök till att sticka ett par strumpor, vissa försök mer seriösa än andra. För jag vill verkligen ha ett par strumpor på fötterna som jag själv har stickat.

Här ovan kan ni se hur långt jag kommit på det nuvarande försöket, ser ju lovande ut eller hur? Problemet är bara att när denna är klar ska det stickas en till likadan ;)

I mina drömmar så är jag klar med dessa lagom till det blir riktigt höstkallt. Då sätter jag strumporna på fötterna, placerar mig i soffan och påbörjar ett par nya strumpor men då i ett flerfärgat garn som gör fina mönster i strumporna, helt utan att man behöver anstränga sig. Fast nu ska jag inte gå händelserna i förväg utan först och främst se till att dessa blir klara :-)

Om ni undrar vilket mönster jag använder så finns det hos Garnstudio, här.

Trasmatta.Jag har varit på loppis i Katrineholm, där kunde man köpa trasbollar (vad heter det egentligen?) superbilligt. Jag köpte ett gäng och började virka en matta. Fast jag inser nu att jag borde köpt många fler. Typiskt. Men jag har ett par nystan till så det får bli en liten matta helt enkelt :)

Wagashi: Handcrafted Fashion Art from Japan


En underbar bok med japanska handarbeten är Wagashi: Handcrafted Fashion Art from Japan skriven av Kumiko Sudo. Boken är på engelska men har tydliga beskrivningar både med text och ritningar/mallar.

 

Boken är fylld med annorlunda, färgstarka och söta projekt. Allt från japanska armband/halsband till mobilfodral, väskor och nåldynor. Man har valt uuuuunderbara tyger och kombinerat dom på ett sådant sätt att det inte går att titta sig mätt på bilderna. Boken har dessutom supersöta illustrationer.

 

Jag blir sugen på att göra varenda grej. Ta ett titt på bilderna här under så förstår ni vad jag menar. Finns massa mer i boken, detta är bara ett urval.

 

Mia Bengtsson andra bok - Virka roliga amigurumis

 

Mia Begtssons andra bok heter Virka roliga amigurumis, hennes första bok kan du hitta en liten recension på här.


Precis som Mias första bok så innehåller denna fina och välarbetade mönster på otroligt söta amigurumis. Har du aldrig virkat förut innehåller boken en virkskola och om nu efter att ha virkat alla bokens mönster vill virka mera finns även en göra-egna-mönster-skola, där det förklaras hur man ska gå till väga om man vill göra egna mönster. Det är faktiskt inte svårt, om man bara lärt sig grunderna ordentligt först ^^

Här nedanför har jag gjort ett kollage på bokens mönster. En bra blanding av roliga figurer men också lite användbara grejor som t.ex. ett mobilfodral.


PS.

Mia Bengtssons blogg hittar du här.


Charmed knits- stickbok för Harry Potter fans.


Gillar du Harry Potter? I.s.f. tror jag att jag hittat den perfekta pysselboken för dig. En bok med stickmönster på saker ur Harrys värld. Boken heter Charmed Knits: Projects for Fans of Harry Potter och är skriven av Alison Hansel. Boken är på engelska.

Boken har massa mönster, bilderna här nedanför visar några av dom. Jag måste erkänna att jag varken sett filmerna eller läst böckerna om Harry Potter så jag känner inte riktigt igen grejerna och kan inte bedömma hur lika dom är. Men det finns en del grejer som t.ex. strumpor och vantar som man inte behöver vara Harry Potter-fan för att gilla :-)  

  

Kanin med kjol.


Det var ett tag sedan jag sydde en docka
så jag blev lite sugen på det. Men den här gången blev det en kanin. Det är första gången jag provar att använda säkerhetsögon på något annat än en amigurumi och det gick alldeles utmärkt.

När jag var klar så tyckte jag hon såg helt naken ut så jag sydde en kjol till henne :)rss
VeggieToppen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥