Fin skylt.Igår fick jag hem min vinst
som jag vunnit i en utlottning hos Jenny. Tack så mycket! Den är hur fin som helst och den passar perfekt här hemma :D

Om ni undrar så har hon gjort den själv. Jag önskar att jag också var så duktig på scrapbooking ^-^ Egentligen ser det ju inte såååå himla svårt ut men när jag försöker så blir det inte alls sådär bra. Buuhu, hihi.

Hoppas ni har det fint och att solen skiner lagom mycket på er. Jag har typiskt nog lyckats bli förkyld (mitt i sommaren) så jag känner mig lite seg just nu. Men vad passade då bättre än en liten present på posten som muntrade upp :)

Amigurumi knits.Jag lovade ju boktips och här kommer det första-
Amigurumi knits av Hansi Singh. Man (jag) glömmer ofta bort att det går alldeles utmärkt att sticka amigurumis. Så den här boken passar utmärkt om du föredrar att sticka istället för att virka, eller om du helt enkelt vill prova på att sticka en figur :)

Boken innehåller dels en liten stickskola men också tydliga bilder vid varje mönster, där visas t.ex. hur stickningen ska se ut i olika skeden under arbetets gång.

Här nedanför har jag gjort ett kollage med bokens mönster. Som ni ser är det mycket detaljerade och välgjorda mönster. Figurerna är inte sockersöta så som amigurumis ofta är, utan ganska verklighetstrogna. Ja, fast om ni kollar på den sista bilden så kommer ni få se något sockersött ^-^ Det är mitt favoritmönster ur boken- en "Jackalope" ett påhittat djur som är en blandning mellan hare och antilop.


PS. Boken är på engelska.

Fästa hår på amigurumi.Här är en beskrivning på hur jag brukar göra när jag ska fästa hår på mina amigurumis. Jag har postat detta förut tilsammans med mitt flickmönster men tänkte att det kan vara bra att ha det i ett separat inlägg. Jag kommer länka till detta inlägg i min menykolumn under "Användbara länktips", så att det blir lättare att hitta.

 

Jag brukar använda ett garn till håret som är tunnare än det garn jag har virkat amigurumin med, detta för att håret inte ska se så "grovt" ut. Det här sättet passar bäst till att göra långt hår med, eller åtminstonde page.

Vem där?


Nu var det minsann ett tag sedan jag skrev. Så kan det gå när det är sommar och strålande väder, det finns liksom så många saker man vill göra istället för att sitta framför datorn ^ - ^

Vad jag kan lova inom en snar framtid är ett par boktips, med både virkat, stickat och lite annat pyssel. Ja, fast inte i samma bok, utan olika :)

På bilderna, min nya söta kompis, som jag bara var tvungen att låta följa med hem när jag såg henne på H&M.

Heeeeejdå, så länge :3


Frukost en sommardag.Är det inte härligt att börja en dag med att titta på allt detta? Blå himmel och fluffiga moln. En pelargon som blommar för fullt. Min slitna gamla nyckelpiga(?) som trots att den sedan länge är sönder (den ska egentligen ha en såndär snurrsak runt halsen) får sitta i blomlådorna och vakta. Såhär såg den ut förra året.

Tomater som håller på att mogna. Vissa har kommit längre än andra och vissa är större än andra ;) En söt kanin som håller en sällskap. Med Bambi i huset behöver man aldrig känna sig ensammen, för hon är alltid där man själv är.

Och sist men inte minst... min frukost. En ciabatta med massa persilja, tomater och godaste grekiska oliverna. Samt en banan- och jordgubbsmootie.

Tavlor.Jag målar tavlor, fast inte på riktigt, bara på låtsas. Bara i mitt påhittade rum som jag ritar på just nu. Jag övar mig på att rita möbler, detaljer och att få vinklar och vrår att se bra ut på bild. Det går sådär, jag blir galen på att min mus är seg, den vill inte alls göra som jag säger. Som ni ser blir inte linjerna raka överhuvudtaget.

En ritplatta hade kanske inte varit så tokigt :) Är det någon som använt sig av ritplatta till datorn som berätta om det är krångligt att använda eller om det är supersmidigt? Och gärna rekomendera vilken ritplatta som är bra och inte :)

Ni får se hela rummet när det är klart ^ - ^

Titta så fint ni virkar- del 5

Det är verkligen superkul när ni skickar länkar eller bilder på det ni virkat efter mönster som jag har gjort. Varenda sak blir liksom alldeles sin egen, beroende på vem som virkat den, vilket garn som använts och vilka färger man valt.

Först var det mest en massa kaniner och hjärtan men nu har det också börjat dyka upp en del elefanter... men än så länge har jag inte sett någon som virkat en flicka. Är det någon som gjort det? Om ni vill får ni gärna skicka bild eller länk ^ - ^

ps. jag har fler bilder att visa, så om du har skickat bild/länk till mig men ännu inte fått den visad här så är det inte så att jag "glömt" den.


rss
VeggieToppen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥