En liten uppdatering.



Lapptäckesuppdatering... alla rutor är ihop sydda.
Det efter att jag först insett att jag klippt till för lite rutor (trots noggrann räkning). Smått irriterad klippte jag 31 rutor till och efter att ha blivit ovän med både min symaskin och strykjärnet så börjar täcket bli näääästan klart.

Jag tänkte sy ihop rutorna med en fleece filt, alltså ena sidan lappar, andra fleece. Men nu undrar jag om ni har något tips på hur jag ska få baksidan och framsidan att "hänga ihop" så att det blir snyggt på bägge sidor.

Tändstickor.



Enkelt och snabbt pyssel som man kan göra är att klä om tändsticksaskar. Allt som behövs är en tändsticksask, lite scrapbookingpapper och lim.

Den högra asken har jag även limmat på lite pärlor i mitten av varje ros, det ger lite extra effekt. Perfekt att ge bort tillsammans med ett fint ljus eller att ha hemma liggandes.

Lapptäcke.



Mitt nya projekt (eller ett av dom iaf)
är att göra ett lapptäcke att ha som mysfilt i soffan. Igår satte jag igång med att välja tyger och sedan klippa rutor. 221 sådana. Det var jobbigt!

Jag har ingen imponerande tygsamling direkt så jag hade inte allt för mycket att välja mellan och jag kunde inte bestämma mig för ett par tyger... så jag tog helt enkelt många tyger. Som mest kanske 15 rutor av samma tyg.

Som ni ser kunde jag heller inte bestämma mig för EN färg så lapptäcket kommer spreta rätt mycket i färg.

Idag fortsatte jag och har nu hunnit sy ihop ungefär 2/5 av täcket. Jag har under tiden pendlat ett par gånger mellan förtvivlan över hur fult det kommer bli och glädje över hur otroligt snygg täcket kommer bli. Just nu har jag fått upp hoppet och tror nog att det kommer bli rätt bra trots allt....

...Om jag bara orkar sy ihop resten.

Samtidigt som tygbitarna har susat  förbi på symaskinen har jag funderat över vilket otroligt tålamod kvinnor från förr i tiden måste ha haft. Tänk att sy stoooora täcken för hand, stygn för stygn runt varje ruta. Det tycker jag är häpnadsväckande!

Närbilder - kök



Runt om på bloggar visas det närbilder, så jag tänkte att jag inte ska vara sämre. Mitt hem är faktiskt rätt fult - hemska/trasiga tapeter, fula/gamla/söndriga möbler och fula golv. Men när man fotar närbilder så är det lite som att trolla. Poof så är allt det där fula borta och kvar finns det fina, det som gör att man blir glad :-)

Jag vann :)



I samband med att höstpysselstafetten var slut hade Stina/Sagolikt pyssel en utlottning och gissa vad... jag vann!

Dels en superfin äppelgirlang som man kan göra av spillbitar av tyg, filt och säkert också av papper.... Stina har gjort en tutorial på hur man gör en sådan!

Och sedan världens sötaste och smartaste nåldyna! Det är en liten igelkott som man sätter på fingret när man ska sy och vill man ha en knappnål behöver man inte sträcka sig långt. Jag har redan använt igelkotten när jag sytt men resultatet av det får ni se en annan dag.

PS. Vill du också ha en igelkottsnåldyna? Stina aktionerar just nu ut två stycken på tradera.

Namntavla.

Jag har ritat ett litet rum som funkar som namntavla och innehåller information som t.ex. födelsedatum, längd och vikt. Jättekul att rita, älskar att rita rum även om det är lite klurigt att få alla vinklar rätt. Som vanligt så är det inte helt rakt och fint... men vad tusan, jag tycker inte det gör så mycket :-)

 

Om man skulle vilja beställa en sådan av mig kan man titta in i min webshop, där finns mer info och bilder. HÄR.

 

Annars vill jag bara önska trevlig fredagskväll!

 

Art, Heart & Healing - onlinekurs.



Genom Stina hittade jag
till Willowings nya onlinekurs som startade måndags. Jag har sett fram emot den och fick idag tid att se på veckans två videos. Blev precis klar med veckans projekt, resultatet ser ni på bilden ovan.

Kan bara säga att jag hade s u p e r s k o j när jag ritade och tittade på videosarna (heter det så?). Jag brukar oftast färglägga med färgpennor eller i datorn. Tycker att jag fått dåligt resultat dom gånger jag försökt mig på andra tekniker så jag var lite skeptisk till om jag skulle lyckas. Men med Willowings hjälp gick det ju faktiskt helt okej. Känns kul att ha lärt sig något nytt :-)

Det är inte försent att anmäla sig - det är bara att gå in på willowing.ning.com, eller här är direktlänk till kursen (krävs att man blir medlem på sidan för att kunna anmäla sig och ta del av kursmaterialet, och det är helt gratis). Här nedanför kan ni se en video av Willowing (eller Tamara Laporte som hon heter på riktigt) där kursinnehållet presenteras :-)


willowing.ning.com

 

Kakformar!


Efter att ha kommit över en bunte kakformar till billigt pris på loppis var jag riktigt sugen på att få använda dom till pyssel. Sagt och gjort och detta är resultatet! Jättekul var dom att göra, tror nog att jag kommer tillverka ett par till ^ - ^ Svårt att sluta liksom.

Bägge finns till salu i min webshop - här.

Grillvante.



Ett av mina bästa loppisfynd är denna grillvante/tehuva av Lisbeth Stahre. Helt ny och priset? 5 kronor :-)

Älskar färgerna och dom söta rosorna. Undrar bara lite varför katten ser så missnöjd ut? Fast det är klart, den ser inte ut att bli upplyft på det mest bekväma sättet precis, haha.

Papperskål.



För ett tag sedan såg jag en superfin papperskål inne på bloggen Miss AD. Jag ville gärna göra en också, så jag härmade. Fast jag gjorde min med picoter runt kanten och min är gjord av bara femkanter.

Använde lite olika scrap-papper av tjockare typ som har tryck på bägge sidor men såklart kan man använda kartong eller annat tjockt papper. Hålen gjorde jag med en håltång, finns att köpa i hobbyaffärer t.ex. på Panduro, min kommer från Biltema och jag tyckte den var väldigt prisvärd :-)

Nu när jag gick in på bloggen igen för att kunna länka såg jag att hon gjort en tutorial på hur man gör! Så vill du också göra en men inte riktigt vet hur, titta in här.

Elefantinvasion.



För ett tag sedan (flera månader sedan men ändå) fick jag en rolig kommentar i inlägget där mitt elefantmönster finns.

"Hello,

I'm in a Dutch group, and we crochet together virtually. This means we select a project, and we all make this same project, and we show each other the pictures. Now we were looking for a new project, and we massively fell in love with your elephant. If you check the URL in a few weeks, you will probably find many different pictures of your elephant.

Thank you very much for sharing the pattern.
"

Och nu när det gått ett tag och alla var klara så har dom satt ihop ett kollage med allas elefanter. Jättekul tycker jag! Alla är så fina och samtidigt unika, ingen är den andra lik trots att dom är virkade efter samma mönster :D

Nu har dom ett nytt mönster som dom virkar tillsammans och denna gång blev det en liten dinosaurie. Titta gärna in i deras virkgrupp, detta är länken. Texten är visserligen på nederländska men man kan ju titta på bilderna :-)

Min skrivbok från första klass.



Min mamma var nyligen här och gav mig lite gamla skolgrejer som hon sparat.
Jag tänkte visa lite hur min första skrivbok såg ut, den där jag lärde mig skriva, först bokstäverna en och en och sedan lite meningar och ord.

Under mina fyra första skolår bodde jag i Grekland och gick därför i en grekisk skola. Jag tänkte även visa bilder ur min första läsbok för jag tycker den har så fina bilder... men det får bli en annan gång :-)

du + jag = sant

Läskigt.

Citronträd- en uppdatering.



För två år sedan skrev jag det här blogginlägget
om hur det vuxit upp miniplantor av citronkärnorna som jag planterade. Häromdan frågade Ingela hur det egentligen gått för dom.

På bilden ovan finns svaret... eller rättare sagt svaret på hur en av plantorna mår. Dom var fyra från början, en har jag gett bort, en är den på bilden och en har jag inte orkat plantera om så den är fortfarande liten (typ 30cmhög). Var den fjärde har tagit vägen vet jag faktiskt inte. Kanske har den rymt?

Såhär kan alltså ett tvåårigt citronträd se ut, iaf om man som jag planterat om det i en större kruka och vattnat regelbundet. Det har stått inomhus året runt och inte fått någon annan "specialvård". Om det kommer bli några citroner det återstår att se, jag har läst att det kan vara lite si och så med det när man har träden inomhus och i kruka...

Bullar.


Igår var dom nybakade, idag är dom borta. Undrar hur det gick till?! ;-)

Glashus.


Det här huset gjorde jag till en simstävling för ett tag sedan.
Alla ytterväggar skulle vara av glas, vilket var lite klurigt, man fick tänka om både en och två gånger. Det var en riktigt rolig tävling :-) Här tänkte jag visa lite bilder på hur det blev, både invändigt och utvändigt.

Huset har på nedre botten en öppen planlösning med hall, vardagsrum, matsal och kök i ett enda stooort rum. Samt utgång till uteplatsen. Tar man trappan upp till loftet finns sovrumet som är kombinerat arbetsrum samt ett badrum. På uteplatsen finns plats för att koppla av och en liten pool.


 


 



rss
VeggieToppen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥