Att ta till vara.
I höstas plockade vi massa äpplen och björnbär, av det gjorde jag äppelmos och blåbärsylt och sen fryste jag även ner lite. Men trots att jag gett bort en hel del burkar med äppelmos och sylt så har vi massa kvar... därför bakade jag häromdagen.
Muffinsar med en klick björnbärssylt i mitten. Använde mig av muffinsreceptet i min kokbok med bytte ut äggen mit Noegg, eftersom vi inte äter egg. Men det går faktiskt utmärkt att baka utan egg eller ersättning, se t.ex. på Evas fina muffinsrecept (scrolla ner så finns massa recept).
Äppelmosen som kryddad med kanel, lite ingefära och kardemumma stoppade jag i smördegspiroger som när dom kallnat fick florsocker på sig.
Och efter detta har jag fortfarande sylt och mos kvar, fast det gör inget... jag bakar gärna igen ^-^
Mums! Vad lyxigt med björnbärssylt tycker jag som kommer från norrland. Bra tips, har nämligen en vän vars barn är äggallergiker.
Trevlig helg!
Mia :)
Tack för fina gratulationerna. blir så glad :) Det där såg väldigt gott ut...
Kramar Lycke
Mums, nu blev man sugen på att baka :)
Åh mums vad gott det ser ut!
Ser jättegott ut - tack för noeggtipset!
Bra blogg :)
Åh mums! Det är lyxigt att ha en trägård att plocka och frysa ner ifrån. Det hoppas jag att vi får någon gång i framtiden. :)
Fint och mysig blogg! Såg att du har en muffinsplåt. Då kan du prova mina hemgjorda muffinsformar, superfina, enkla och billiga. Kolla här:
http://rebeccasdiy.blogspot.com/2011/01/hemgjorda-muffinsformar.html
Vad trevlig din blogg verkar vara. kommer definitivt läsa på din blogg igen! :) Hoppas du har en kul dag =P