Hyacint i glasburk.Jag älskar blommor som doftar gott och därför är det kanske inte så konstigt att hyacinterna är en av favoriterna i juletid. Än så länge har jag bara köpt hem en men fler lär det bli under dom kommande veckorna.

Den här lilla hyacinten fick bo i en marmeladburk som jag rengjort och piffat till lite med band, en etikett av gamla pianonoter och som om det inte vore nog fick pricken över i:et bli en liten minimal julgranskula.

Nu är det bara att vänta på att den ska blomma...

Adventsstjärna.


Igår var det som ni vet första advent och oturligt nog stod våran låda med julprylar på vinden. Nyckeln dit måste hämtas hos hyresvärden, dom har öppet en timme åt gången ca 3ggr i veckan. För att pricka dessa tider krävs lite planering och planeringen var inte riktigt på min sida så vi blev utan nyckel.

Men jag ville ju julpynta ändå! Så jag hittade en bra tutorial med mall för utskrift på en adventsstjärna. Skrev ut den största mallen (fanns i tre olika storlekar) och ritade av på en överbliven tapet som jag "snott" från min familjs landställe.

Vill du också göra en stjärna är mitt råd att rita av mallen noggrant, vika noggrant (en linjal är jättebra att ha till hjälp, då blir det rakt) och ha en limpistol till hands. Jag slarvade när jag ritade av mallen och därför blev min stjärna lite sned men för att dölja detta limmade jag fast en rund tapetbit i mitten samt en liten virkad blomma och en knapp. Nu syns det nästan inte alls.

Idag har jag hämtat nyckeln till vinden så nu ska jag pynta lite mer :-)

Fina band.

 

För ett tag sedan var jag på en liten textilmässa och där hittade jag massa fina band till extrapris så jag köpte på mig en bunte.

 

Dom kommer garanterat komma till användning, det är alltid skönt att ha många olika dekorationsband att välja mellan när man ska sy något. Fast lite jobbigt är det ju förstås också, för det tar ett tag att välja, speciellt för en velig person som mig ;-)

 

Ännu en liten fjäril.

 

För någon vecka sedan visade jag ett rosa fjärilsarband jag gjort och gett bort i present. Jag hade en liten fjäril kvar så den fick bli kompis med en hög med blåa pärlor och vips fick även jag ett fjärilsarmband.

 

Förresten så verkar det som om min facebookgrupp har överstigit 100 medlemmar. Det känns jätteroligt att antalet medlemmar i gruppen ökar trots att jag varit superdålig på att uppdatera bloggen under sista tiden.

 

Ni får jättegärna "gilla" Stjernfall på facebook, där brukar jag bl.a. posta länkar till bra pysseltutorials som jag hittat, länka till extra fina pysselrelaterade utlottningar eller helt enkelt uppmärkasamma om någon bloggvän postat något lite extra speciellt inlägg i sin blogg under senaste tiden.


Höstgardin?

 

Dom här gardinerna köpte jag med tanken om att dom inte skulle användas som just gardiner utan att jag skulle sy saker av dom istället. Men sen skulle jag tvätta ett par gardiner hemma och det såg så tomt utan så dessa fick åka upp och nu verkar dom ha fastnat.

 

Det är ju inte direkt några höstgardiner men man blir iaf glad av att se dom men det kan hända att jag tar ner dom och sätter saxen i dom så småningom.

 

Jultavla.


 

Nu är pysselstafetten med jultema i full igång, ända fram till den 11/12 kommer det bjudas på massor av fina pysselbeskrivningar med julanknytning.

 

Stafettens första beskrivning stod Stina för och hon visade hur man gör en supersöt jultavla. Jag tyckte den var underbar och kände mig tvungen att göra mig en egen med detsamma.

 

Jag hade en av liiiten ram hemma sedan tidigare som jag hade klätt i röd/vitprickigt papper men som jag inte blivit nöjd med, så den fick bli grunden till min jultavla.

 

Fick inte riktigt plats med allt som Stinas tavla innehöll men jag tycker det blev helt okej såhär också. MEN jag kan inte låta bli att förundras över hur Stina lyckas få sina bokstäver så himla fina?! Mina ser alldeles krokiga ut i jämförelse, men vad tusan. Vi låtsas att det är meningen och att det bara är charmigt ;-)

 

Min tur i stafetten är det den 6/12 och då hade jag tänkt bjuda på ett amigurumimönster!

 rss
VeggieToppen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥