Blivande drömhus?!

 
Idag är dagen då jag köpte mitt första hus! Ett dockhus visserligen men det ju ändå ett hus. Har velat ha ett  att renovera hur länge som helst!
 
Vi var på gatuloppis här i stan och på väg hem lite avsides stod ett par barn och sålde leksaker. Och där på marken stod alltså detta hus. Det vill jag ha sa jag och frågade vad det kostade i samma ögonblick som jag såg det. 20kr svarade en flicka. TJUGO KRONOR, kunde knappt tro mina öron. Gav 40kr till en flicka som såg alldeles överlycklig ut över att få dubbelt betalt och så var huset mitt, tjohooo :)
 
Det är riktigt slitet och behöver lite kärlek och omtanke för att bli beboeligt, vilket passar mig fint. Jag blir alldeles till mig när jag tänker på alla möjligheter som finns till att få inreda mitt drömhem, fast i miniatyr.
 
Har skapat ett dockhus-board på pinterest för att samla inspiration. Har ni länkar och tips på dockhustemat får ni gärna dela med er. Har du själv renoverat ett dockhus kanske?! Eller har ni tips på någon som har gjort det? Skulle bli så glad av att få länkar isf :)
 

Mumsiga 20-minutersbullar

 
Tittar in i bloggen för att jag fick en frågan om jag inte kunde dela med mig av ett recept på dessa frukostbullar när jag visat en bild på instagram.
 
Det är bullar som är bakade på bakpulver istället för jäst. Godast är dom nygräddade. Det är inget bröd man gärna sparar och äter i flera dagar men eftersom dom är så snabblagade passar dom fint till helgfrukosten och en familj på typ fyra personer äter lätt upp allihopa på en dag ;)
 
Hur som helst här kommer receptet:
 
Mumsiga 20-minutersbullar
 
10 stycken
 
5dl mjöl (enligt orginalreceptet ska det vara grovt men jag hade bara vanligt vetemjöl och det gick fint det med)
4tsk bakpulver
1tsk salt
2msk sirap (hade inte det hemma så jag tog samma mängd rörsocker)
3dl filmjölk eller yoghurt
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser. Vill man göra extra mumsigt kan man blanda i några matskedar pumpafrön/sesamfrön/solrosfrön/linfrö/russin/hackade aprikoser/daddlar/annat gott. Jag blandade ner lite av vad jag hade hemma, sammanlagt ca 2-3 msk.
Häll i filmjölken/yoghurten och sirap.
Blanda till en ganska klibbig smet och portionera sedan ut till tio bullar på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Om du vill sprinkla pumpafrön uppe på toppen och eftersom bullarna är rätt klibbiga så fastnar fröna bra.
Ställ in i ugnen i ca 10-15 minuter och så är det klart!
 
 


rss
VeggieToppen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥