Bygelskydd

 
För att fortsätta på temat "skydda barnvagnen" (jag har tidigare sytt en vändbar dyna till vagnen) har jag sytt ett skydd till bygeln. Den blir iaf hos oss snabbt nerkladdad av mystiska matrester och annat gojs.
 
Det är superenkelt att sy ett bygelskydd, det enda man behöver är en liten bit elastiskt tyg! Jag har använt mig av svart baddräktstyg.
 
Man måttar bygeln och syr sedan en lång tub som man trär på bygeln, vilket förstås kräver att man har en vagn där bygeln går att ta av. Är bygeln inte avtagbar kan man istället sy fast kardborre längst med och på så sätt klä in bygeln.
 
Innan jag sydde ihop tuben nålade jag fast lite olika band som kan vara kul att pilla på. Det är kanske mest intressant med alla dessa lappar om man har en plutt som precis bytt till sittvagn och är runt halvåret gammal men jag tycker det är en fin detalj och sydde fast dom även om min son hunnit bli 16 månader gammal.
 
Så nu när bygeln blir smutsig är det bara att trä av skyddet och slänga i tvättmaskinen :-)
 

Ännu en apkompis!

 
 
Dessa apor är beroendeframkallande! För ett par dagar sedan postade jag bilder på en blågrön apa nu har den fått en rosagrå vän.
 
 
Något säger mig att det kommer bli fler apor men jag undrar hur många apor man egentligen "behöver". Tänk om dom tar över hela hemmet?!
 
 

I ♥ cupcakes

 


 
För ett tag sedan fick jag lite tyger av min mamma i present som hon handlat på Jofotex i Söderköping. Ett av tygerna var det söta muffinstyget. Jag älskar det! Är ni förvånade, haha?!
 
Efter att ha låtit det ligga till sig lite på tyghyllan så bestämde jag mig för att klippa i det.
 
Först sydde jag en dregglis som är fodrad med varm fleece. Dregglisen är rätt stor och eftersom den är fodrad passar den fint som hasduk under höst/vinter/vår.
 
Dessutom sydde jag en liten minikudde med flärpar på. Ena sidan i muffinstyget och den andra i samma fleece som på dregglisen.
 
Tillsammans fick dom bli ett litet set som jag gav bort till en minibebis :-)
 
 
 
 

Vändbar barnvagnsdyna

 
Vi har köpt en sulky som komplement till vår "riktiga" vagn. Och eftersom vi har världens grisigaste lilla kille så är en dyna ett måste för att skydda vagnen från smuts.
 
Jag tycker att en vagn är till för att användas men utan dyna kan jag inte riktigt koppla av och låta bli att tänka på huruvida den blir smutsig eller ej. Det är sååå mycket lättare att slänga in en dyna i tvättmaskinen än att klä av vagnens klädsel (om det överhuvudtaget går). Plus att det ju är en fin detalj. Så en dyna fick det bli!
 
Jag valde att göra en dyna som är vändbar. Den ena sidan går i röd/rosa och den andra i grönt. Nu är ju visserligen vagnen röd och för många skulle det kanske vara "too much" med ännu mer färg på dynan men eftersom vi älskar färg så är det inte "too much" ;-)
 
Vill man sy en dyna finns här en bra beskrivning på hur man syr en barnvagnsdyna. Jag hade dock lite tjockare skumgummi än i beskrivningen (jag slaktade en babymadrass och skar den på längden vilket blev en 2,5 cm tjock dyna) och det var kanske i tjockaste laget för fy sjutton vad det himla kantbandet var svårt att sy på (kan hända att jag råkade yttra ett par mindre fina ord medan jag sydde på kantbandet)!
 
Men slutet gott, allting gott... Jag är nöjd och vagnen är skyddad!
 
 


rss
VeggieToppen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥