Strump-apa eller sock monkey...

 
Ja, sock monkey låter kanske lite bättre eller?! Konstigt det där, när saker låter hur töntigt som helst på svenska men på engelska, då minsann låter det döhäftigt :P
 
Hur som, igår kväll satt jag uppe senare än vanligt (nu för tiden är det tidigt i säng som gäller för en nattuggla som mig eftersom en liten herre vaknar tidigt med massa energi). Målet var att sy klart denna apa så att jag kunde överraska min lilla fis när han vaknade.
 
Apan är gjort av ett par strumpor och det är löjligt enkelt att göra den! Världens smartaste mönster där man tar till vara på i stort sätt varje millimeter av strumpparet. Mönster och beskrivning finns hos "craftpassion".
 
Och som tur var gjorde den nya apkompisen succé! Så det var absolut värt att gå miste om lite sömn för att få apan klar ;-)
 

Återbruk är kul!

 
 
Idag vill jag bara tipsa om att Maja/Fiff har startat en rolig facebookgrupp som heter "Återbruk är kul!" Så om du som jag tycker att återbruk är kul gå med i gruppen och häng med oss andra likasinnade ;-)
 
Ps. funkar inte länken sök på "återbruk är kul" på facebook så hittar du gruppen.

Pricken över i:et -

 
 
Jag är hemskt trött på att släpa runt på en stor och klumpig skötväska överallt så jag bestämde mig helt enkelt för att alla barnrelaterade saker såsom blöjor, vattenflaska, mellanmål osv skulle få ligga under vagnen istället för i skötväskan på styret.
 
Men då hade jag ingenstans att ha nycklar, mobil och plånbok. Dom sakerna vill jag inte gärna lägga under vagnen som t.ex. parkeras på lekplatser där jag inte kan ha den under uppsikt eftersom jag måste springa efter en viss liten rymningsbenägen typ titt som tätt.
 
Lösningen fick bli en miniväska som jag köpte på rea för någon dag sedan. Den är fin som den är tycker jag men kände ändå att pricken över i:et fattades och kom fram till att pricken var en liten blomma.
 
Sydd i återbrukade tyger och dekorerad med en knapp jag hittat i min skattkista och ett litet hjärta som jag tvekade lite på om jag skulle sy dit. Kändes lite töntigt på något sätt att skriva "made with love" på något man gjort till sig själv men sedan bestämde jag mig för att det inte alls var töntigt. Förr visst måste jag ju kunna göra saker till sig själv med kärlek?!
 


rss
VeggieToppen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥