Liten mus

 
 
Det är inte ofta jag syr något för hand men denna lilla mus är alltså helt handsydd, inte ett endaste symaskinstygn.
 
Det är rätt roligt och mysigt att sitta och sy för hand, även om det såklart är sjukt tidskrävande. Det går att jämföra att sy för hand/sy på maskin med att gå/att åka bil. Men på sådana här små projekt är det ändå rätt kul som omväxling!
 
Mönstret kommer ur en Tildabok jag lånat på biblioteket, Tildas landställe heter den. Har för mig att jag lånade den på svenska men nu när jag försökte hitta den på adlibris så hittar jag den bara på norska... menmen.
 
Om man vill kan man göra den till en ekorre också, i boken är det samma mönster men andra öron och så en ekorrsvans förstås. Tänkte jag skulle sy en sådan också men då använder jag nog symaskinen :P
 
Tack för alla kommentarer på inlägget om pannkakstårtan förresten, plötsligt kom det in en himla massa kommentarer. Måste vara någon som länkat till inlägget... eller?!
 
 
 

Glad midsommar med pannkakstårta!

 
 
Glad midsommar önskar jag er med bilder på en mumsig pannkakstårta jag har "bakat" (om man nu kan kalla den för att baka, man steker ju snarare, haha).
 
Receptet är ursprungligen ett veganskt recept på pannkakstårta som jag hittat på nätet. Jag använder dock vanlig mjölk, grädde och smör när jag gör den. Så min tårta är inte vegansk, utan är lakto-vegetarisk (har för mig det heter så när det innehåller mejeriprodukter men inga ägg).
 
Hur som helst så kan jag verkligen rekommendera det pannkaksreceptet om man inte äter ägg/mejeriprodukter för det blir supergoda pannkakor!
 

Min första t-shirt!

 
 
Tyget som blev över från mjukisbyxorna jag sydde sist fick bli till en t-shirt. Min allra första! Var faktiskt inte så krångligt som jag trodde.
 
Även om den är långt ifrån perfekt är jag hemskt stolt över att jag lyckades sy denna utan mönster. Jag plockade fram en t-shirt som vi redan hade hemma som var i rätt storlek, vände ut och in på den och ritade av så gott jag kunde på papper. Sen tittade jag på hur den köpta tröjan var ihopsydd och i vilken ordning och gjorde helt enkelt likadant. En t-shirt består inte av så många delar så det var som tur var inte så hemskt svårt att räkna ut.
 
 
Lille herrn fick genast inviga sin nya t-shirt och ja, han verkade rätt nöjd med sitt nya hemmasydda plagg. Fast till en början protesterade han förstås högljutt när jag tog av honom den tröja han redan hade fått på sig. För byta kläder gör han helst inte mer än nödvändigt ;-)
 
 
 


rss
VeggieToppen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥