Barnvagnsdyna med bondgårdstema

 
För ett tag sedan sydde jag en vändbar dyna till barnvagnen och den har verkligen varit super. Har redan hunnit tvätta den ett par gånger pga att den blivit smutsig! 
 
Senaste tiden har en känsla av att jag vill ha en ny dyna smugit sig på och när jag av en slump fick se det här fina retroinspirerade bondgårdstyget så kunde jag inte hålla mig längre. Fast jag inte ofta köper nya tyger (mest loppistyger) så bara var jag bara tvungen att ha det tyget :P
 
Det tar ett par timmar att sy dynan och det hela gick förvånansvärt smärtfritt OM man bortser från den lilla detaljen att kantbandet ska sys fast. Usch, vad jag ogillar att sy kantband, jag kan inte få det snyggt hur jag än gör!
 
Det slutade med att jag sydde på hälften med symaskinen och resten för hand. Vilket är otroligt tidskrävande men ibland är jag hemskt petig och vet att jag skulle stört mig om jag gjort det lite halvdant på maskinen.
 
Dynan består av tre lager. Bondgårdstyget, ett lager med en 2 cm tjock skumgummidyna (också köpt på Ohlssons tyger) samt ett lager fleece på baksidan.
 
Min vagn har små hakar där midjebandet till selen är fastsydd i vagnen och därför har jag passat på att sy fast ett band med tryckknappar (se bilderna här nedanför) som man lätt spänner fast runt den haken och på så sätt glider inte dynan i vagnen.
 
Vill du sy en dyna finns en bra beskrivning på hur man kan göra här.
 
 
 
PS. Det står inte "bondgårdsRema" i första bildkollaget. Det står faktiskt "bondgårdsTema", vet inte varför dom gjort ett så konstigt "t" i detta typsnitt ;)
 


rss
VeggieToppen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥