Ritplatta.

Julgrupp



Imorgon är det första advent... iår har jag inte ens hunnit packa upp adventsljusstaken men det gör inget. Däremot har jag gjort något som jag inte brukar göra annars- en julgrupp. Hittade en jättesöt rosa minijulstjärna och planterade ihop den med en hyacint.

Eller just det, en julig sak till har jag faktiskt gjort. Igår bakade jag ju lussebullar :-)

Sew Fabulous Fabric


Här kommer ett litet boktips... jag har massor egentligen men jag är lite slö på att fota och klippa ihop bilderna så jag drar lite på att publicera dom ;-) Men här kommer iaf ett!

Sew fabulous fabric heter boken av Alice Butcher och Ginny Farquhar. En trevlig bok som visar på saker man kan sy med ganska små mängder tyg/lappar. Jag hittade boken på svenska hos adlibris då heter den Sy sött av stuvbitar.

Det var mörkt när jag skulle fota och därför blev bilderna inge bra, hopplöst att fota nu på vintern när solen inte skiner så mycket. Tycker inte riktigt att bilderna gör boken rättvisa men man kan iaf få en uppfattning om bokens innehåll.




Måla på textil.

 

Idag är min födelsedag... när jag var liten önskade jag mig alltid att det skulle komma snö på min födelsedag. Tyvärr hände det inte allt för ofta. Men gissa om jag blev glad när jag vaknade imorse och hela världen (okej, inte hela världen kanske men ändå) var vit! Man ser det fina vita där bakom på bilden. Wiiie, vitt är himla mycket finare än grått tycker jag.

 

Men vad jag egentligen skulle visa är att jag har provat något som för mig var helt nytt. Jag har målat på tyg! Det var jättekul men rätt svårt att få till raka, skarpa kanter. Fast jag tycker inte det gör något att det inte är helt perfekt, på nåt sätt blir det till en cool effekt.

 

Jag har använt textilfärg och själva mönstret är en schablon ur boken Stencil me in av Marthe Le Van (recension på boken kommer så småningom). Jag har gjort fler saker ur denna bok men jag vet inte riktigt vad jag ska göra med dom än.

 

Som ni ser på första bilden så har jag satt det trycket i en broderiram och så blev det till en liten tavla :)

 

Klippdocka!



Dags för premiär- nu finns min allra första klippdocka till salu i min shop.

Jag har döpt henne till Maria som en hyllning till min mamma, min syster och min farmor som alla heter just så (i förnamn dessutom). Alla bor dom långt ifrån mig och vi träffas inte så ofta men jag tänker på dom desto oftare!

Jag har haft Maria klar ett bra tag men det har fattats dom där sista detaljerna så jag har suttit nu i helgen och fixat. Och nu bestämde jag mig för att hon är redo :-)

För mer information om klippdockan Maria, besök min shop.

Lapptäcket klart!


Tjooohoo äntligen är jag helt klar med mitt lapptäcke! Själva framsidan med lapparna sydde jag under två-tre intensiva dagar vid symaskinen men sen blev den liggande för jag visste inte vad jag skulle ha för tyg på baksidan.

 

Men så hittade jag ett påslakan som jag tyckte passade och nu äntliiiiigen är det klart. Mellan påslakanet och lapparna finns en fleecefilt så det är ett varmt lapptäcke.

 

Perfekt att ha i soffan medan man tittar på teve, virkar, dricker te, spelar kort eller tar en tupplur.

 

I detta inlägg finns massa (nåja, om fyra är massa så okejdå) bilder samt en liten film :-)

 

 

Knasigt.



Jag fick en chock när jag såg att det är mer än 9000 visningar
på min video om hur man gör en magisk ring. Rätt så knasigt tycker jag... fast på ett bra sätt förstås. Tänk att massa människor är intresserade av hur man gör en magisk ring. Det är jättekul :-)

Men lite läskig tanke att så många människor hört på mig när jag förklarar. Haha.

Videon under spelade jag in med min nya kamera för att tyckte att den förra var för suddig och otydlig. Den videon har haft 5000 visningar. Det är också helt knasigt!


En himla röra.


När jag ska sy lyckas jag alltid stöka ner en massa. Jag drar fram tyger, trådar, knappar och allt möjligt som kan tänkas behövas och sedan hamnar det på golvet.

 

Där sitter jag sedan och funderar över hur jag ska kombinera allt. Väldigt praktiskt på det sättet att allt får plats och blir overskådligt, inget bord som blir överbelamrat och inga saker som ramlar ner.

 

MEN och det är ett stort men... det är inte allt för smart trots allt för efteråt är min rygg inte så glad ;-)

 

Ovan bild på mitt skrivbord där datorn står men som också får agera syhörna och nedan ett kollage på all röra. På sista bilden kan man skymta vad det är jag sytt. Visar när det är klart!

 

Give away hos Re-dizain.



Jag brukar inte skriva sådana här inlägg men ibland bara måste jag. För titta vad man ska vinna hos Re-Dizain. Vem vill inte vinna dessa superfina tyger i gula nyanser. Gult är INTE fult, inte om man frågar mig iaf ;-)

Delta du också, om du vill. Här är direktlänk till Re-dizains give away.

Detta får mig att tänka på att det var hemskt länge sedan jag hade en utlottning... visst borde det vara dags snart igen?! Vad skulle du vilja vinna? Lämna en kommentar med vad du skulle vilja att jag lottar ut så tror jag nog att jag ska ordna en give away innan/till jul!

Julstrumpor.

 

I Hemmets Journal nr41 fanns en liten julspecial med handarbeten. Bl.a. fanns dessa söta sockar och jag vill sååååå gärna sticka dom.

 

Jag gillar verkligen mönstret, hjärtanen, ränderna OCH färgerna. Rosa och rött är en av mina favoritkombinationer... Kommer ihåg när jag var liten så var det typ det största stilbrottet som fanns om man råkade kombinerade rosa och rött men jag har aldrig förstått varför. Det är ju superfint ihop!

 

Problemet är bara om jag någonsin kommer lyckas få dom klara... eftersom jag antar att allt färgbytande kommer ta en evighet för mig som aldrig gjort det förut.

 

Jag vet inte riktigt var ni kan få tag på mönstret (om ni skulel vilja ha det), för det är ju ett gammalt nummer av Hemmets Journal... däremot hittade jag ett par liknande sockor på Garnstudios hemsida, jättefina dom med!

 

 

Monster.

 

Jag gillar monster.... iaf om dom är snälla och söta. I online kursen som jag går hos Willowing så fick man i uppgift att sy ett monster.

 

Egentligen skulle det vara dragkedja till mun men jag hade ingen i passande storlek så jag använde ett zigzagband istället. Blev rätt kul tycker jag :)

 

Mer om kursen som är gratis kan ni se i denna youtube-video.

Rensa!

 

 

 

Måttmackapären finns att köpa på t.ex. Stoff och stil.

Ny stängel.

 

Jag har för första gången i mitt liv fått en ny blomstängel att växa upp på min orchidé. Kanske är det inte direkt någon superbedrift men nog känns det lite bra iaf.

 

Inte så kul att månad efter månad ta hand om en växt som bara består av lite blad när man vet hur fin den skulle kunna vara... men nu verkar det som om all min omtanke inte varit förgäves. Snart blir den fiiiin igen :-)

Knyppeldyna.



Jag har fått överta en knyppeldyna! Väldigt spännande tycker jag... vet inte hur man använder den men har lånat en bok på biblioteket som förhoppningsvis ska hjälpa mig förstå. Tycker det blir så himla fina spetsar och jag älskar att lära mig nya pyssel- och handarbetstekniker.

Är det någon av er som kan knyppla? Är det kul? :)

Monchhichi



Idag tog jag en liten tur på stan och första stoppet blev en loppisaffär.
Jag hittade en del, två garnnystan med ullgarn, duken på bilden och så söta Monchhichi (i fint skick med fluffig päls och allt). Det stod inga priser på grejerna så jag frågade hur mycket jag skulle betala och hon svarade 30kr för alltihopa.

Glad och nöjd med mina fynd cyklar jag vidare för att inhandla penslar och färg. När jag kommer hem och ska packa upp upptäcker jag att jag lyckats glömma packa ner en pensel efter att ha betalt. Typsikt va?! Fast jag är nöjd ändå. Och dessutom är det fredag och vi har köpt ett nytt Wii-spel som vi ska spela ^ - ^

Hoppas ni får en trevlig, mysig, rolig och underbar fredagskväll!

Öronmuffar.



Jag har svårt för att använda mössa, har liksom aldrig lärt mig det. Min första vinter som jag bodde i Sverige använde jag inte ens vantar men efter ett tag insåg jag att vantar är rätt nödvändiga om man vill slippa spruckna, torra och onda händer.

Men mössa har jag fortfarande inte lärt mig använda. Jag brukar ha luva uppdragen och tjock halsduk virad runt huvudet... men det räcker inte riktigt.

Så jag kom på det briljanta idén att införskaffa ett par öronmuffar. Fast sen upptäckte jag att det var lättare sagt än gjort. Ingen affär som jag besökte hade några :-(

Smått uppgiven hade jag börjat förbereda mig inför ännu en vinter med stelfrusna öron MEN min räddning kom en dag när min sambo skulle handla på Jula. Där fann jag nämligen dessa öronmuffar på bilden under, dessutom kostade dom 10kr. Vilket är minst 100kr billigare än vad jag hade tänkt mig att jag skulle få betala för ett par öronmuffar.

Rätt fula ursprungligen fast jag måste erkänna att efter att jag dekorerat dom med en virkad blomma och lite pärlor så är dom fina!

Så tack Jula, ni har räddat mina öron från det hemska öde dom annars hade gått till mötes *blink*

Rymdbalett.

 

En liten knasig bild jag fixat till i Photoshop. Egentligen ser balettdansösen ut som på bilden nedanför, dvs innan hon dansade iväg i sin rymdbalett tillsammans med sin tvillingsyster.

 

Ljuslykta av glasburk.



Det här är ett jättenkelt och roligt pyssel man kan göra. Fint blir det också. Dessutom är det billigt. Och användbart. Se så många bra saker jag kom på!

Jag använde en gammal glasburk som jag tror har innehållit honung en gång i tiden. Förutom det använde jag ståltråd, spillbitar av scrapbookingpapper, zigzagband, en liten virkad blomma, lim, sand (hämtad på stranden) och ett ljus. Lätt som en plätt!

Tjuvkik.

 

Detta är en liten tjuvkik på en illustration jag ritar på... Egentligen är hennes huvud helt, jag liksom klippte ut en närbild. Håller på att skugga just nu och det tar lite tid eftersom jag gör det på datorn med min mus. När det är klart får ni se heeeeela bilden ^^



rss
VeggieToppen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥