Titt-ut

 

Ännu ett tyg har hittat hem till mig (hm... undrar hur det gick till?!). Tyget heter Titt-ut och är designat av Aune Laukkanen.

 

Det här tyget hade jag älskat när jag var liten (även om det inte är ett barntyg direkt). Jag hade kunnat se mig själv sitta och fundera över detta tyghöghus och hitta på historier om dom som bor i fönstrerna. Ungefär såhär:

 

Mannen med kockutstyrsel på tredje våningen har nog bjudit över damen i rött på fjärde våningen och har är i full fart med att ge maten det där lilla extra för att vinna damens hjärta.

 

Katten i fönstret med dom rutiga gardinerna på trean sitter och spanar efter sin kattfröken som bor på andra sidan gatan i fönstret med dom radiga gardinerna. Det är och har alltid varit ett distansförhållande men tack vara deras fiffiga katt-teckenspråk så funkar det fint.

 

Den Runda Damen som bor på tvåan och har en söt lampa och lite blommor i fönstret, hon är minnsan hemligt kär i den Stiliga Gubben som bor precis ovanför henne. Hon känner sig alltid mindre ensam när hon vid middagsbordet fantiserar om hur Stiliga Gubben sitter och äter middag precis som hon fast två meter uppåt. Eller när hon har svårt att somna om natten för sängen känns tom, då tänker hon på sin käreste och tror sig nästan kunna höra hans andetag där uppe.

 

Och ja... på det viset fortsätter jag hitta på historier om invånarna i detta hus.

 

 

I ♥ U


Glad som bara den blev jag när jag hittade den här t-shirten på New Yorker. Lätt min sötaste t-shirt och som om det inte var nog så var den dessutom på REA. Ibland har man tur :-)

Har ni vägarna förbi och gillar den här typen av kläder så finns det massa liknande söta t-shirtar på New Yorker (i Malmö finns dom på Entré). Fanns en med cupcakes på som jag blev himla sugen på också men den fick stanna kvar i affären.

Ljuvliga pasteller

 

Mina senaste tygfynd har varit rätt så... pastelliga. Först dom två översta med likadana mönster fast i olika färgställning och sedan det lila. Alla med underbara småblommor.

 

Jag har redan planer för tygerna, flera olika planer faktiskt. Dessutom har jag tjuvstartat med det lila. Men det gick inte riktigt som jag tänkt. Om ni läser min senaste twitteruppdatering så förstår ni.

 

 

Får se om jag orkar sprätta allt och sätta i ny dragkedja. Annars får jag får jag helt enkelt ta nya tag och hoppas på en ljusare framtid, haha ^^

 

Söta Bambi!


Ni som följt min blogg länge känner kanske ingen Bambi, min kanin. Hon är överlycklig nu på sommaren när vädret tillåter oss att ha balkongdörren öppen. Då sitter hon där och lyssnar på livet som försiggår ute på gården. Barnen som leker, fåglarna som kvittrar och träden som svajar i vinden.

I vanliga fall när vi sitter och tittar på teve till exempel skuttar hon alltid till oss och vill bli klappad i soffan men när hon är på balkongen har hon allt för viktiga saker för sig för att bry sig om oss.

Med ett undantag, om vi sitter på balkongen och äter. Då kommer hon fram och ställer sig på baktassarna för att se vad vi äter och om vi är snälla nog att ge henne en mumsbit.

Exakt det var senariot igår när jag tog den här bilden. Och hon hade tur! Jag åt persika, en av hennes favoriter så hon fick en liten bit som hon snabbt åt upp för att sedan återgå till sitt spejande.

Romantisk väska.


Jag gillar verkligen att sy väskor! Så när min svärmor frågade om jag kunde en sy en till henne så blev svaret snabbt ja.

Jag har blandat ett par olika vintageinspirerade tyger med varandra och dekorerat friskt med zigzagband, minibollfrans, rosor och annat jag tyckte passade.

Jag la till väskan i en tävling som Panduro har just nu, så om ni vill får ni gärna gå in och rösta på min väska (eller på något annat bidrag som ni tycker är fint, såklart) eller själva delta :-) Man behöver ett facebookkonto för att rösta och/eller delta.

Nytt armband.

 

Jag har gjort ett nytt armband till mig själv. Kände för att blanda material så i detta armband finns allt från metall till ull.

 

Dom rosa ullbollarna har jag gjort själv genom att blanda vatten och såpa och sedan våttova. Jag har gjort det en gång tidigare men då lite större bollar. Att våttova är en kul teknik tycker jag och att rulla just bollar är en bra start för en nybörjare som mig. Har inte vågat mig på något annat, inte än iaf. ^^

 

Snuttefiltar.

 

Förutom alla bakelser, jordgubbar och annat virkat som jag skickat till Tyghusets Hantverksmarknad så sydde jag även ett par små snuttefiltar med band och annat kul för små bebisar att fingra på.

 

Det är nästan som att sy minilapptäcken, fast roligare för man får dekorera med små kul detaljer.

Pennställ


Känner ni igen mönstret på detta pennställ? Det är ju det där presentpappret jag visade för ett tag sedan och som jag sedan gjorde en ny design till min blogg av.

Gillar verkligen det pappret men eftersom jag inte har en så mycket av det så har jag inte vågat använda det. Men så behövde jag ett pennställ och jag var i tapetserartagen efter att ha gjort papperskorgen jag skrev om igår. Så det hela resulterade i det bollfransprydda pennstället på bilden ovan.

Jag vill också passa på och tacka för dom snälla kommentarerna jag fick i mitt tidigare inlägg om papperskorgen :)

Min nya papperskorg.



Ibland funderar jag lite över vad det egentligen är jag skriver om här på bloggen.
Jag tänker efter och kommer fram till att vissa inlägg kanske inte är så hemskt intressanta egentligen. Som detta. Hur många av er är intresserade av att se min nya papperkorg?

Fast till mitt försvar får jag passa på och berätta att jag faktiskt "tapetserat" den. Så eftersom detta är en pysselblogg så borde ni ju åtminstonde tycka att det är liiiite intressant?! Haha.

Papperkorgen var från början svart och plastig och är nog egentligen inte ens en papperskorg. Men jag var i desperat behov av en sådan så den fick duga. Efter att jag tapetserat den med detta fina papper och dessutom dekorerat med ett gult zigzag-band längst ner så tycker jag faktiskt att den blev helt okej.

Virkat till Tyghusets Hantverksmarknad.

Jag har virkat en hel hög med jordgubbar, tårtor och lite annat och skickat det till Tyghusets Hantverksmarknad i Malmköping. Så där kommer dessa godsaker säljas.

 

Butiken ser supermysig ut på dom bilder jag sett och jag tycker det är synd att den inte ligger lite närmare. För det hade varit kul att besöka den! Men om ni bor i närheten så finns den alltså i Malmköping och imorgon(20:e juli) är det tydligen marknad på torget och där kommer Nina som driver butiken stå och sälja :-)

 

Fjärilsstämpeln som sitter på etiketterna och syns i bakgrunden på bilderna har jag gjort alldeles själv och är en av många stämplar som jag gjorde när jag upptäckte att man kan göra stämplar av sudd.

Paper craft.

 

För ett tag sedan skrev jag ut ett par olika figurer som man sedan klipper ut och viker ihop och tillslut ser dom ut som på bilden ovan.

 

Väldigt kul men rätt så tidskrävande att klippa ut alla delarna. När det sen ska limmas ihop (ibland behövs inget lim, men t.ex. Pikachu på bilden behöver det) så gäller det att ha ett bra och snabbtorkande lim för annars blir det inget bra (jag misslyckades med min Pikachu även om det inte riktigt syns på bilden).

 

Dom jag laddade ner är Pikachu, 1-up(från Super Mario) och Orc Berserker(från Tibia världens töntigaste onlinespel som min kille spelar, haha).

 

Om jag får tipsa om lite fler som finns att ladda ner... ett fint rådjur, nintendopapercraft.com,  paper craft från Canon(kolla deras fina dockteatrar, finns bl.a. ett med sagan Hans och Greta) och papercraftparadise.blogspot.com.

 

 

Jordgubbsfeber.



Ja, det verkar inte bättre än så tyvärr. Om ni undrat varför jag uppdaterat så himla dåligt (snarare inte alls) senaste dagarna så vet ni nu.

Jag har legat i sängen med jordgubbsfeber. Visserligen är det en rätt så trevlig sjukdom för en gångs skull. Fast det är ju fortfarande febersjukdom, så det gäller att ta det lugnt... och smaka, virka, lukta och titta på jordgubbar.

Nu känner jag mig friskare och hoppas på att lyckas posta fler inlägg kommande dagarna ;-) Hoppas ni har en finfin helg så hörs vi snart igen!

Steph says hello!

 

Vad glad jag blev när jag hittade denna illustratör som heter Steph a.k.a "Steph says hello".

 

Oj, oj så himla fina illustrationer. En blanding av underbara färger, mönster, former och en massa härlig energi! Ta själv en titt på hemsidan under portfolio, där finns många fler verk.

 

Steph says hello finns också på flickr, twitter och har även två shopar, shop ett, shop två. Så ta en titt vettja och hänförs av allt det fina. Det har iaf jag gjort ^^

Nytt tyg.

 

Det här härliga tyget fann jag häromdagen. Nu är det tvättat och redo att flytta in i mitt tygskåp.

 

Jag såg hur fint det var redan när det lite blygsamt stack ut i en stor hög med andra tyger i affären. Ännu finare såg det ut tidigare idag när det hängde på tork och solen sken genom det. Kunde liksom inte låta bli att fota.

 

Åh, härligt det är med sommar! Så himla lätt att vara glad. Till exempel räckte en sån simpel sak som solens sken genom ett tygstycke gott och väl för att göra mig glad idag.

Nyinflyttad i prylhyllan.



Jag har haft lite problem att fylla min prylhylla och därför har den haft samma invånare i typ evigheter. Jag var lite naiv och tänkte att den här katten som jag köpte för ett tag sedan säkert skulle få plats men när jag kom hem och skulle prova var den för stor. Typiskt.

Men så på Miss Juniversum hittade jag det här söta lilla rådjuret som jag visste skulle passa med hundra procents säkerhet. Så nu bor det i hyllan. Det fanns även kaniner och hundar men rådjuren var sötast tyckte jag.

I samma affär har jag förut köpt min fina rådjursplansch(skymtar bakom ugglekrukan i det länkade inlägget) av Catalina Estrada.

Haha, vilken länkfest det här inlägget blev ;-)

Bröllopstavla.

 

 

Det var ett tag sedan jag visade upp en nya illustration här i bloggen. Då kan man ju kanske tro jag inte ritat och målat något. Men det har jag, en himla massa. Men av någon anledning är det läskigare att visa upp. Här är iaf en av sakerna jag gjort.

Den här bröllopstavlan har jag ritat på beställning och hade i baktanken att en möjlighet fanns att även andra skulle kunna beställa den när den var klar. Därför har jag nu lagt upp den i min webshop -  Stjernfalls Kiosk.

Det är en perfekt present att ge bort till bröllopsparet inramat i en fin ram. Självklart byts ju alla uppgifter ut så att det passar det aktuella paret. Om man hellre vill kan man ju bara skriva in namnen och strunta i datum/plats. Vill du se fler och större bilder så finns det i webshopen.

Örhängen.

För ett tag sedan fick jag en beställning på dessa färggranna örhängen. Tror faktiskt att jag ska göra ett par till mig själv ockå. Jag blivit dålig på att använda örhängen, förr använde jag dagligen örhängen ocg hade massa par. Tror att jag ska börja med det igen, för jag gillar att ha örhängen dinglandes i öronen ^^

 

När jag skulle piffa upp själva "förpackningen" (pappersbiten som örhängena sitter på) så fick jag användning för min suddstämpel som jag gjorde för ett tag sedan. Jag har gjort fler, men dom visar jag i ett annat inlägg :-)

Glassiga vykort.

 

När jag skulle köpa frimärken igår så fanns dessa fina vykort hos postens återförsäljare. Visst är dom fina?

 

Det är lite större vykort i a5-format och på baksidan finns det dessutom ett glassrecept. Och förutom att dom är snygga + receptet på baksidan så är dom helt gratis!

 

Jag gillar verkligen postens sommarsatsning med glassar som tema... har bloggar om dom härliga glassfrimärkerna tidigare.

 

Vilken är din favorit? Jag tror nog att "Hallonkungens hemlighet" ligger på första plats hos mig. Både för den fina bilden, det tuffa namnet men också för att receptet på baksidan verkar himla mumsigt!

Ugglor på en pinne.


När jag var i Grekland för ett tag sedan så var vi en sista runda till stan kvällen innan vi skulle åka hem. Då fann jag dom här två ugglorna... men dom var lite dyra så jag försökte mig på att pruta. Det gick inget vidare, dom vägrade sänka priset. Så vi sa tack och adjö och gick ut ur affären. Men så efter ett tag kom försäljaren springande efter oss.

 

Då undrade han om min bror möjligtvis inte var son till min pappa. För han (försäljaren alltså) var visst gammal barndomskompis med pappa och han tyckte att min bror var så himla lik så dom bara måste vara far och son. Och jo, det var han ju.

 

Det hela slutade med att dom vägrade ta betalt för ugglorna för dom skulle jag få i en present. Dom är allt bra konstiga dom där grekerna...

 

Den stora ugglan går att öppna på mitten och där inne finns en liten gömma där man kan förvara något smått som man har kärt.

Ogräspizza.

 

En av dom bästa sakerna med sommaren enligt mig är att man själv kan plocka det naturen har att erbjuda och laga mat av det. Helt gratis. Och det är faktiskt möjligt även om man som jag bor i en lägenhet i stan.

 

Ett utmärkt exempel är fläderblomssaften som jag gjorde förra veckan. Ett annat exempel är pizzan på bilden här ovanför. Man kanske kan tro att det är en spenatpizza men det det där gröna är i själva verket nässlor.

 

Hur smart är det inte att plocka något så simpelt som ogräs och tillaga en i allra högsta grad mumsig pizza?!

 

Man plockar dom översta bladen på brännässlorna, innan dom har börjat blomma. När man kommer hem förväller man bladen i kokande vatten, pressar ur lite av vattnet och lägger på pizzan. Lätt som en plätt... men det gäller att ha ordenliga handskar på sig när man plockar så att man inte bränner sig ;-)



rss
VeggieToppen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥