Stackars lilla nalle


Ibland får jag en inre bild av något jag vill sy eller pyssla ihop, så var det med denna nalle. Eftersom jag inte hade tid att sätta mig och sy när jag fick idén, skissade jag snabbt upp ungefär hur jag ville att nallen skulle se ut. För att inte glömma liksom.

 

När jag sen hade tid klippte jag till delarna i filt och började sy. Tänkte att detta var ett idiotsäkert mönster som absolut inte kunde misslyckas. Dessutom tycker jag nästan allt som är sytt i filt blir fint. Fast jag måste erkänna att när jag väl var klar blev jag lite besviken. Stackars lilla nalle, han ser hemskt ledsen och misslyckad ut :-(

Nytt pysselmaterial

 

 

Dagens bästa händelse var när jag hittade rullen med självhäftande hyllpapper på Tiger idag. Gillar verkligen äppelmönstret och färgerna. När jag kom hem kunde jag inte hålla mig från att pyssla ihop något litet. Ni ska få se det sen.

 

Och som om det inte vore nog hittade jag också ett par rullar med tejp på Tiger till min lilla samling med mönstertejp. Kanske borde jag visa upp även den. Den har faktiskt växt ordentligt sista tiden ;-)

Återvinning på hög nivå

 

Vi har senaste typ sex åren sovit tillsammans i en säng som är 120cm bred. Det har varit trångt men ändå okej. Tills nu. Så äntligen åkte vi och köpte en ny, större och finare säng. Den kom packeterad i bautastora kartonger. "Jaha, och?!" kanske ni tänker.

 

När jag sen såg den enorma högen med kartonger som blev kvar när sängen var ihopmonterad kom jag på att jag brukar lida stor kartongbrist varje gång någon beställer en illustration av mig. Jag skickar nämligen dom i ett a4 kuvert tillsammans med en rejäl bit hård kartong för att illustrationen inte ska skadas på vägen till sin nya ägare.

 

Så jag satte mig ner och skar kartongen i a4-storlek och det blev 48 kartongbitar. Så nu slipper jag beskymra mig om kartongbristen på ett tag.

 

Om det var ett kul projekt?! Nä, det var aptråkigt. Men vad gör man inte för lite dyrbar kartong ;-)

Gigantisk prinsesstårta

 

Det var ett tag sedan jag uppdaterade illustrationskategorin här på bloggen. Men eftersom jag lovade att ni skulle få se min allra första illustration färglagd med Promarkers tuschpennor får jag ju chansen att samtidigt uppdatera denna kategori.

 

Det var hur kul som helst, även om det tog ett tag innan jag fick det som jag ville ha det. Lite synd bara att varken bilderna ovan som jag fotat med kameran eller bilden nedanför som är inscannad gör färgerna rättvisa. Dom är klarare och mer levande i verkligheten. Prinsesstårtan är grönare i verkligheten och inte så gul som den ser ut.

 

Hursomhelst, här är alltså resultatet. Lite lagom galet sådär ;-)

 

 

Promarkers tuschpennor

 

Något som jag har önskat mig länge är Promarkers tuschpennor så när jag fick ett presentkort i julklapp på Panduro passade jag på att införskaffa lite av deras pennor. Yay, äntligen :-)

 

Så om någon undrar vad jag har sysslat med under lördagskvällen kan jag tala om att jag har haft hur kul som helst med mina nya pennor.

 

Insåg precis att det här är kanske stans tråkigaste blogginlägg men jag lovar att visa vad jag ritat under kvällen. Det blir kanske ett roligare inlägg då, om inte annat blir det sötare och färggrannare ;-)

En kopp ljus.


Det här är mitt andra försök med ljus i kaffekopp. Första gången var koppen lite för stor och bred så stearinet brann inte upp ordentligt.


Tyvärr verkar det som om även denna kopp är lite för stor, för inte heller denna gång brinner allt stearin upp som det borde.


Läste hos Fröken Pyssel/Pastill att hon haft samma problem och bland kommentarerna tipsades det om att använda tjockare veke, så det får bli till att prova det. För jag tycker det blir himla fint med ljus i gamla koppar.


Ny kudde till fåtöljen.

 

Det glada tyget jag visade upp häromdagen har blivit till ett kuddfodral, precis som jag skrev. Ibland är det svårt att hålla sig när man har en tydlig bild i huvudet om något man vill sy.

 

Så för att få idén ut huvudet var jag helt enkelt tvungen att förverkliga den. Nu kanske jag kan sova på natten istället för att ligga och smida planer om hur jag ska gå tillväga för att få min kudde ;-)

 

Den här gången ville jag göra ett kuddfodral som kändes lite extra speciellt och lyxigt. Därför la jag ner tid på detaljerna som zickzackband på baksidan, tofsarna (som jag gjorde i vanligt bomullsgarn) och den där gröna "ramen" runt kanten.

 

Jag har aldrig sytt en sådan förut och kunde för allt i världen inte komma på vad det heter och kunde därför inte fuska genom att googla mig till en beskrivning på hur man gör. Så jag gjorde lite som jag trodde att man skulle göra och se jag klarade det. Tjoho!

 

Google är bra men i det här fallet kändes det rätt skönt att få "klara det själv". Det var ju faktiskt inte svårt. Men det skulle ändå vara kul att veta vad det heter när man gör en sådan "ram" runt. Någon som vet?!

 

 

Konservburksmakeover.



Jag tycks alltid vara i behov av burkar och ställ att förvara pennor, småverktyg, virknålar, saxar, penslar, slevar i.

Därför sparar jag på använda konservburkar (inte alla dock, då skulle jag ha hundratals). Speciellt bra är dom som har haft ananasringar i sig, dom brukar vara extra stora.  

Så när jag känner ett behov av att ha något att ställa saker i är det bara att plocka fram en burk och piffa till den lite grann (för att det är himla kul). Här är senaste tillskottet i min piffade-konservburks-samling. Haha.

Gladtyg.


Det här otroligt söta tyget handlade jag igår på Stoff och Stils rea. Jag blir glad när jag tittar på det och börjar plötsligt längta massa efter våren och sommaren.

 

Funderar på vad jag ska sy av det. Jag vill göra något som jag kommer titta på ofta, kanske nya kuddfodral att ha i soffan?!

Embroidery Companion

 

Boktipskategorin här på bloggen har inte blivit uppdaterad sedan i maj förra året! Det är ju skandal, speciellt när jag på senaste tiden läst massa bra pysselböcker. Så jag tänkte ta tag i detta och börja tipsa igen. För jag uppskattar själv att få tips på fina böcker och hoppas att ni gör detsamma!

 

Först ut är Alicia Paulsons Embroidery Companion: Classic Designs for Modern Living och för att göra det hela lite annorlunda mot vad jag brukar har jag inte bara satt ihop ett litet kollage med bilder ut boken utan också spelat in en liten film där jag bläddrar igenom den (snabbspolat).

 

 




Det är en bok med fina bilder (det är ju sååå mycket roligare att titta i en bok med bra bilder) och massa söta projekt. Allt från kjolen på bokens framsida till gammaldags märktavla. Ja, titta igenom filmen får ni se själva. Jag gillar vartenda ett av projekten och om bara tid fanns så skulle jag gärna broderat mig igenom hela boken.

 

REA


En av mina favoritsaker att shoppa på mellandagsrean är julpynt. Tänk att alla dessa pynt som innan jul såldes för fullpris helt plötsligt bara kostar hälften så mycket eller kanske t.o.m. ännu mindre.

Speciellt kul är det att handla sådant som ska hänga i julgranen, där vill man ju ofta ha mer än en av samma pryl så då passar rean perfekt.

Dom rosa kulorna och muffinsarna är inhandlade på årets rea medan fåglarna är inköpta förra året.

Men det gäller att ha tålamod att vänta ett heeelt år tills man får se dom hänga där i granen och glittra :-)

Ännu en julklapp.


Fast jag var inte den som gav bort denna julklapp. Fick nämligen en rolig beställning där presenten skulle vara en väska/tygkasse som skulle fungera som förvaring till den pågående stickningen.

Därav det något knasiga och långsmala facket på insidan. Även utsidan skvallrar om vad tygkassen är till för. Jag stickade en minimal tröja som dekoration tillsammans med en "pågående stickning" där jag använt ett par spikar som stickor. Lite knasigt kanske men det var det bästa alternativ jag kunde komma på. Fick slipa ner spikarna bara så att dom inte blev så himla vassa ;-)

Hexagontäcket klart (typ).

 

Men det är faktiskt klart på riktigt, jag lovar. Sedan bilden här ovan togs har det tillkommit en baksida så att även den sidan är fin. Alla sömmar är sydda och dom sista trådarna har blivit fästa och klippta. Jag ska bara fota nu när allt är klart så får ni se :-)

2011 - i ett inlägg

 

Gott nytt år på er allihopa! Lite såhär i efterskott, det har ju trots allt varit 2012 i snart två hela dagar. Hoppas att det nya året har många fina saker att bjuda på och hoppas såklart att blir ett par pysselår, både för er och mig ;-)

 

En rolig tradition här i bloggen är att jag i slutet av året brukar sammanfatta allt jag skrivit om i ett inlägg. Först blev jag lite lat och tänkte strunta att göra det med 2011.

 

MEN det är ju så kul att kunna gå tillbaka och titta på. Kanske inte för er men för mig själv ;-) Så jag tog mig samman och gick igenom alla inlägg och bilder.

 

Här kommer det- 2011, i ett inlägg. Vill ni se tidigare års sammanfattningar så finns det sammanfattningar för 2009 och 2010.

 



I Januari sydde jag kuddfodral med söta rådjur på. Publicerade mönstret till kärleksugglorna och så flyttade björnen (?) Olle hem till oss.





I februari
böjde jag till ordet "love" i ståltråd och gjorde en kärleksskylt. Jag köpte det som fortfarande är mitt favorittyg i tygskåpet och virkade ett kaninbokmärke.




I mars inredde jag vad som skulle föreställa en alpstuga utan el till en inredningstävling i Sims 2. Sydde en necessär med blåa blommor och sockerstärke en virkad duk så att det blev till en skål.





I april kom våren till Malmö och träden såg ut som rosa, fluffiga moln. Ville helst spendera hela dagarna där inunder och ta tusen foton. Jag åkte tillsammans med min kille och bror till Grekland för att hälsa på min pappa. Och sist men inte minst virkade jag en söt liten uggla.





I maj gjorde jag om min bloggdesign för att få in mer funktioner i bloggen. Virkade en himlans massa mormorsrutor och la upp en filmtutorial om hur man gör. Sen sydde jag också ett romantiskt fodral till min mobiltelefon för att skydda den mot repor.




I juni fyndade jag en liten plåtburk på en loppmarknad i ett koloniområde, i den bor nu en del av min knappsamling. Jag virkade en studentkanin som fick dingla runt halsen på en som tagit studenten och så sydde jag ett armband till mig själv, det breda på bilden. Tycker om det väldigt mycket även om jag är lite dålig på att använda det.




I juli sydde jag massa saker och skickade iväg till en affär, bl.a. tre små snuttefiltar. Jag fick också beställning på en bröllopstavla och så sydde jag en blommig och färgglad väska till min svärmor.





I augusti köpte jag ett nothäfte för en femma trots att jag inte alls kan spela piano, jag "slaktade" nothäftet lite grann och numera är det omvandlat till alla möjliga pyssel. Köpte en supersöööt bok som handlar om kärlek och sydde en sommarväska till mig själv. På sommaren är det så skönt att ha en liten miniväska där bara det nödvändigaste får plats, istället för att släpa på en stor en.



I september köpte jag blommiga tyger och tipsade om en fin pysseltidning som finns att läsa gratis på internet. Målade även en liten elefanttavla.




I oktober köpte jag ett nytt påslakanset till mig själv i tidig födelsedagspresent, men jag höll mig faktiskt från att använda det. Sov i det för första gången på min födelsedag. Jag sydde på en beställning, det skulle bli en väska och en gris fick gärna finnas med tyckte beställaren. Sagt och gjort :-) Jag pysslade även ihop ett armband och gav bort i present.






I november besökte jag en liten symässa i Malmö och fyndade fina band. Helst ville jag köpa med mig alla som fanns men fick priorieta lite och valde till sist ett par stycken bara. Och så var det dags att börja julpyssla lite, det hann bli en adventsstjärna och en liten jultavla.





Och så årets sista månad, december. Jag gjorde om min bloggdesign efter att ha fått en del mail och kommentarer om att den förra krånglade. Förhoppningsvis är funkar den nya bättre för alla. Och så var det ju nedräkning till julafton såklart. Första ljuset i adventsstaken tändes och något senare publicerade jag mönster till en virkad julstuga.


Det var 2011 det :-) Hoppas att ni hänger med även 2012!


rss
VeggieToppen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥