Elefanter och kaniner...

En till elefant har sett dagens ljus. Snart kommer mönstret finnas här men jag behöver justera det lite till innan jag känner mig färdig.

Det är framförallt snabeln jag inte riktigt blir nöjd med. Eller rättare sagt... ena sekunden tycker jag den är perfekt och nästa tycker jag den ser helt knasig ut. Jag tror jag har stirrat mig blind på den helt enkelt.

Jag tänkte vila lite från renskrivandet av mönstret genom att göra lite annat så ser jag det kanske med nya ögon när jag kommer tillbaka.

Föresten, det snart dags för kaninungarna att flytta... ingen i Malmöområdet som vill ha en? :) På bilden ovan ser ni tre av sex kaniner och den är tagen i förrigår.

Titta så fint ni virkar!

Jag blir jätteglad när jag hittar saker på era bloggar som ni virkat efter mina mönster. Tänk att det faktiskt är någon annan än jag som förstår mönsterna ;) Helt otroligt!

Bilderna har jag lånat från dom olika bloggarna. Klicka er gärna in på dessa fina bloggar genom att klicka på bilderna.

PS. Om det är någon som inte vill ha sin bild med här, säg till så tar jag genast bort den.

Minimuffins.

Önskar Er en trevlig helg och passar samtidigt på att visa upp en liiiiten muffins... ungefär 2cm är den i diameter.

Den är virkad i bomullsgarn med virknål 1,5 och dekorerad med genomskinliga pärlor. Snabbt går det att göra den, fast det är lite pilligt. Men kul!

Fina rosa saker.

 

 

 

Bästaste och finaste sakerna jag köpt på länge. Jag superglad i alla färger. Tänk så tråkigt det hade varit om det bara funnits svart, grått och vitt.

Cornelia.


Fröken Cornelia är en mycket ordentlig dam.
Hon funderar länge och väl innan hon fattar några beslut men när hon väl fattat dom så är hon mycket bestämd. Det är inte lätt att få henne att ändra åsikt om en sak när hon väl bestämt sig, då får man tjata och gnata i flera dagar.

Hon gillar att spela schack och förutom det gillar hon att titta på skräckfilmer. Gärna sådana där mördaren står gömd bakom ett hörn och plötsligt dyker upp. Sen är det rätt kul när det flyger av huvuden lite dåochdå och när det sprutar en massa blod förstås.

Hennes favoritmat är pastasallad med goda grönsaker och fetaost. Till efterrätt äter hon gärna vindruvor och dricker päroncider.

Cornelia finns i kiosken.

Necessär


I helgen sydde jag den här necessären av tygerna jag köpte häromdan. Faktiskt så tycker jag det blev riktigt bra. Visst kan det alltid bli lite bättre men för att vara första gången så blev det absolut över förväntan.

Quietland tipsade för ett tag sedan om en bra tutorial på hur man syr innerfodret på ett snyggt sätt. Så om du alltid undrat hur man gör en snygg necessär är det ett hett tips att klicka på tutorial-länken här ovan. Den är superpedagogisk med bilder och så. Utan den hade jag nog ryckt ut mååånga hårstrån innan jag kom på hur jag skulle göra ^ - ^

Köpenhamn.

Igår hoppade jag på ett tåg till Köpenhamn tillsammans med min mamma
, där spenderade vi heeeela dagen.

När vi satt på tåget hem en himlans massa timmar senare trodde jag faktiskt mina fötter skulle gå av för att jag gått så mycket och att min mage skulle sprängas för att jag råkat äta lite väl mycket mat. Men kul, det hade vi :D

Igår såg Köpenhamn ut ungefär såhär:

Nya tyger m.m.


Av någon anledning har jag fått för mig att IKEA bara har fula tyger - men se där hade jag fel. Hittade massa fina när jag var där, dom på bilden fick följa med hem.

Sen var jag förbi Tiger och hittade superfina vykort som jag tänkte rama in och sätta upp på väggen. En figurstans i form av ett hjärta fick också följa med hem, det har jag velat ha länge men så har det aldrig blivit av att jag köpt någon.

När jag tittar på bilden blir jag alldeles varm av alla färger, wiiiie ^ - ^

Passar på att tipsa om en tävling också:

 

Illka har startat en webshop där hon säljer handmålade säkerhetsögon. Detta firar hon genom att lotta ut ett paket med olika säkerhetsögon. Så om du också vill vara med och ha chansen att vinna det som syns på bilden, gå in här och anmäl dig!

Färgglad elefant.


Jag håller på med ett nytt mönster, ett elefentmönster. Här är första exemplaret. Har redan börjat på nästa och när jag känner mig nöjd så tänkte jag lägga upp mönstret här ^ - ^

Elefanten går att köpa i kiosken.

Sen måste jag också passa på att göra lite reklam för SpoonShop, där jag köpt ögonen på denna amigurumi. Fina ögon till bra priser... Det gör verkligen stor skillnad när man använder säkerhetsögon till sina små virkade vänner. Det blir supersnyggt!

Homemade.


Ett boktips.
Känns som om det blivit många sådana på sistonde, hoppas det inte gör något. Jag hittar så många kul böcker och kan helt enkelt inte låta bli att visa dom här.

Homemade av Ros Badger och Elspeth Thomson. Den ser kanske inte så kul ut på utsidan men inuti döljer sig mer än 200 proppfulla sidor med massa mönster, ideér och inspiration. Allt från små projekt till stora. Bakverk blandas med stickning, sömnad, papperspyssel och ja en himla massa annat. Här nedan har jag klippt ihop ett litet urval av grejer ur boken.

Fluffig kanin.

Jag provade att virka kaninmönstret med ett fluffigt garn.
Eller rättare sagt det lila är vanligt bomullsgarn och det vita är alpaca. När jag var klar med kaninen borstade jag det vita tills det blev fluffigt.

Är inte riktigt nöjd, tyvärr. Jag virkade nog med för tunt garn så kaninen blev helt minimalisk och superpillig att virka. Nu vet jag det till nästa gång :D

Familjefoto.


Dosfamily startade en utmaning, den går ut på att vissa upp sig och sin familj. Så här har ni oss två, nallen, Bambi, marsvinen och alla dom små kaninbebisarna. Kika in hos dosfamily om du och din familj också vill vara med.


200 crochet blocks for blankets, throws and afghans.

200 crochet blocks for blankets, throws and afghans av Jan Eaton. Mycket bra bok med massa mönster på olika slags rutor samt förslag på hur man kan kombinera dom för att få fina mönster.

Man kan göra filtar, överkast eller om man vill kan man ju välja ut några stycken och göra mindre saker, såsom väskor, plånböcker eller nessesärer. Ja, med lite fantasi kan man komma på massor av fina saker att göra.

Boken är på engelska och jag har försökt hitta den på nätet. Adlibris har den, dock blev jag lite fundersam över att omslaget var grönt och inte rosa som på mitt exemplar. Dock stämmer titel, författare och antal sidor, så jag vet faktiskt inte varför den har ett annat omslag. Ny upplaga kanske?

Hursomhelst, här är ett urval av rutor som finns med i boken.


Bambis bebisar 18 dagar gamla.


Om filmen inte laddar så går det bra att se den här.

 

 

Kattkompisar.


Åh vad jag blir glad av att göra dessa. Jag älskar färgerna och dom stora ögonen ^ - ^ Den till höger ska vi ha kvar här hemma men det till vänster la jag precis upp i kiosken.

En katt.


En virkad liten katt med halsduk gör sig redo för att möta hösten ^ - ^

Hon är virkad med virknål 2,5 och jag har faktiskt använt mitt kaninmönster, fast istället för att göra kaninöron gjorde jag kattöron.

Jag tänkte jag kunde skriva ner mönstret på öronen här, dom är jätteenkla att göra. Virka såhär:

6fm i en magisk ring.
*fm i första fm, 2fm i nästa* upprepa varvet runt. [sammanlagt 9m]
*fm i nästa 2 fm, 2fm i nästa* upprepa varvet runt [sammanlagt 12m]  
*fm i nästa 3 fm, 2fm i nästa* upprepa varvet runt  [sammanlagt 15m]  
*fm i nästa 4fm, 2fm i nästa* upprepa varvet runt  [sammanlagt 18m]
Klipp tråden men spara en bit som du kan använda för att fästa örat vid huvudet. Virka två öron.

Halsduken är också superenkel att göra.

Virka en lagom lång radda med luftmaskor, vänd och gör en stolpe i varje maska. Klipp tråden och fäst. Fäst sedan fransar i ändan på halsduken.



rss
VeggieToppen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥