Utmaning.

Jag har blivit utmanad av Jorunn.

Regler;
* Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
* Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

Okej jag har klurat på sju saker om mig, här är dom:

1. Jag är löjligt förtjust i barnprogram, för att inte tala om manga/anime. Till vänster en scen ur en av mina favoritfilmer - Laputa Castle In The Sky.
2. Jag gillar dom flesta grönsaker och har gjort sen jag var liten men med ett undantag- brysselkål *spyr lite*
3. Jag samlar på fina småaskar och burkar. Men oftast får dom stå tomma för jag kommer inte på något vettigt att ha i dom.
4. Jag är kär i alla årstider. Men tyvärr har jag en tendens att mitt i sommaren längta efter vintern och när väl vintern är här, skulle jag göra vad som helst för att byta bort den mot sommar. Och tvärtom.


5.
Jag tycker mycket om att läsa böcker men tyvärr gör jag det inte så ofta. Om en bok inte fångar mig efter en sida blir den bara liggandes, om den däremot gör mig intresserad kan jag inte sluta läsa förens boken är slut.
6.Jag lyssnar ytterst sällan på musik, jag blir snurrig i huvudet av det och kan inte koncentrera mig. Det finns ett undantag dock- när jag ska städa tycker jag om att ha musik på högsta volym, då får jag världens energi.
7. Jag gillar pennor. Glitterpennor och luktpennor är mina favoriter.

Jag tänker vara tråkig nu och inte skicka utmaningen vidare till sju personer. Alla som vill kan känna sig utmanade, alla som inte vill slipper.

Karamellskål.



Godisskålar av den här sorten är så fina. Typiskt sådana som en farmor eller en mormor har hemma. När man kommer på besök sneglar man försiktigt mot den, kanske om man har tur märker hon det och bjuder en på karameller. Så kan man sitta där och suga på sin karamell medans dom vuxna dricker kaffe och babblar en massa.

Skålen på bilden är fusk egentligen, den är inte av den gamla sorten som ens farmor/mormor hade. Den är alldeles nyinköpt från Lagerhaus men det hade ni ju inte vetat om jag inte sagt det. Så vi låtsas att den är gammal för det är mycket häftigare ;-)

I-landsproblem.



Idag har jag knappt hunnit sitta vid datorn.
På ett sätt (på flera sätt egentligen men ändå) är det bra. Det jobbiga är att när man väl sätter sig ner har man missat massor. Det är dagens I-landsproblem när man lever en stor del av sitt liv genom datorn. Jaja.

Var iväg och köpte garn idag så nu ska jag slappa lite (kommer se ut ungefär som på bilden här bredvid) samtidigt som jag virkar och tittar på dagens avsnitt av lilla huset på prärien som jag spelade in tidigare idag.


PS... Fy vad kallt det var ute idag. 4,8 grader och jag frös nästan ihjäl, hur ska jag överleva vintern?

Muffinsbak.



Idag har jag bakat mig en muffins
(eller rättare sagt en och en halv men den oklara fick inte vara med på bild). Dom mättar inte i magen särskilt bra men som kompensation för det mättar dom synen desto mer ;-)

Väldigt roliga och enkla att göra. Denna hade jag tänkt använda som nåldyna eftersom jag inte har någon. Känner på mig att jag kommer virka flera, jag vet inte riktigt vad jag skulle göra av dom bara. Kanske bygga en riddarborg av virkade muffinsar?

Är du också sugen på muffinsar? Mönster finns här och är du inte så bra på att virka efter engelska mönster så har Crochetra översatt mönstret. Bra va? :-)

Ut med det gamla och in med det nya!



Såhär såg det alltså ut fram tills för ett litet tag sedan. Jag kände för lite nytt. Kanske är det lite väl vårigt men man kan faktiskt behöva lite glada färger nu när det blir allt mörkare. Det var så jag tänkte. Jag hoppas ni trivs med det nya, det är ju ni som ska titta på det, inte jag ;-)

Jag är långt ifrån någon expert på det här med bloggdesign, jag blir alldeles snurrig i huvudet av html. Chansen är alltså stor att jag missat något. Ser något konstigt ut eller är det jobbigt att läsa med blommor överallt? Säg gärna till mig isf...

Såhär ska det se ut nuförtiden. Gör det inte det? Tryck då på F5 så uppdaterar sidan sig.


Grattis!



Idag fyller Mikes mamma år. Grattis från mig! :-)





(och titta, ibland gör jag faktiskt saker som inte bara är rosa och lila *blink*)

Finaste hårbandandet.



Härom dagen bloggade Emma om det här hårbandet. Jag tyckte det var så fint att jag bestämde mig för att göra ett till mig själv.

Vill du också göra ett? Klicka här så kommer du till mönstret. :-)

Muffinsbokmärke.




Virkat bokmärke, varför inte? Dekorerat med en muffins uppe på toppen. Mönster finns inget, har bara virkat lite. Idén fick jag när jag såg det här och muffins har jag länge funderat på att virka.

Här är alltså resultatet. Väldigt kul att virka denna, lite pilligt bara, muffinsen är inte så stor precis :-)

Jag visade det till Mike och frågade om han kunde se vad det på toppen skulle föreställa. Det kunde han inte, han trodde att det kanske var en blomma(?). Killar är allt bra hopplösa ibland. För visst är det inte såååå svårt att se att det faktiskt ska föreställa en muffins?




Behind the scenes - i The Sims 2



Ungefär såhär oelegant kan det se ut när jag inreder i sims - innan det är klart alltså. Prylar överallt som jag inte bestämt mig för vad jag ska göra av samt en massa synliga "one-more-slot-pelare". Det är dom som gör det möjligt att placera fler saker på varje ruta, när man är klar så gör man dom osynliga, finns att ladda ner här t.ex.

"One-more-slot"-pelarna används såhär:

Tryck Ctrl + Alt + C för att få upp fuskrutan, skriv in " move_objects on ", skriv sedan in " boolprop allow45degreeangelofrotation true " och till sist " boolprop snapobjectstogrid false ". Första fusken du skrev in gör så att du kan ställa fler saker på samma ruta. Andra fusket för att du kan rotera prylarna i 45 gradervinkel, använd då , och . Det tredje fusket gör att rutnätet försvinner och du kan fritt placera ut allt exakt där du vill ha det. För att få tillbaka rutnätet igen skrev du in " boolprop snapobjectstogrid true "

Sen väljer du en "one-more-slot"-pelare i rätt höjd, placerar en sak på den och placerar pelaren så att det ser ut som att prylen ligger/står på t.ex. bordet. När du sen känner dig nöjd så väljer du byta-färg-verktyget och gör pelaren genomskinlig.

När jag har inrett klart hela huset så ska ni få se resultatet :-)

Drakar och Demoner.



Jag vill spela rollspel. Har gjort så många rollpersoner men inte en enda gång fått chansen att gå ut på äventyr med dom. Sorgligt, men jag antar att det är så blir när all tid går åt att leka vuxen. Undet tiden får jag bläddra i böckerna och ge mig ut på äventyr i drömmarna värld... utan tärningar och allt det där som hör rollspelandet till.

En gammal bok.



Osynliga Länkar
berättelser
av 
Selma Lagerlöf
tionde upplagan (billighetsupplaga)
Stockholm
Albert Bonniers förlag
tryckt 1922

Jag önskar ni kunde känna hur den luktar!

Bygga New York.

Ojoj, jag har inte alls haft tid att virka eller så senaste dagarna. Just nu hjälper jag nämnligen till att bygga New York i Hello Kitty Online. Hihi.

<--- På bilden ser ni hur jag ser ut i Kittyvärlden. Söt eller hur. ;-)

Och till er som undrade,  HelloKitty Online kommer finnas för nerladdning i december nångång. Just nu är det bara en beta-version, man kan iofs fortfarande ansöka om att få vara med, vill du det så klicka här.

Nu ska jag baka pizza. Länge sedan jag åt det.




















Föresten: Följ min blogg med bloggkoll

Sladdar.



Foto: fotoakuten.se



Idag har jag druckit massa te, köpte ett gott igår. Men mest av allt så har jag försökt få ordning och reda här hemma. Hur kan det bli stökigt så snabbt, så fort man vänder ryggen till passar dammråttorna på. Huja.

Har insett hur mycket jag ogillar sladdar. Varenda teknikpryl har minst en, högtalarna till min dator slog rekord, dom har inte mindre än fem sladdar. Hur jag än gör lyckas jag inte gömma undan alla sladdar. Varför måste dom vara så fula? Kunde dom inte varit rosa med vita prickar eller vita med rosor på?

Present- virkade ballerinatofflor.



Om någon vecka fyller min svärmor år, därför passade jag på att virka ballerinatofflor till henne. Blåa med vit virkad kant och lila blomma, men det ser ni ju själva på bilden. 

Tycker dom ser hemskt små ut, fast jag tror och hoppas att dom kommer vara lagom. Dom är för små för mig men jag får på dom och jag har 3-4 storlekar större fötter än vad hon har. Svårt det där med storlekar när man virkar till andra än sig själv. Speciellt om det ska bli en present, då måste man ju vara så himlans hemlighetsfull ;-)

Landet.



Idag cyklade vi ut på landet, där såg det ut ungefär såhär. Solen sken och det kändes nästan som vår. Det ser väldans fridfullt ut men det är inte riktigt så. Motorvägen går förbi precis till höger utanför bilden, står man här kan man varken höra fågelkvitter eller andas frisk landsluft. Synd tycker jag.

Solens strålar sviker en inte iaf.  :-)


Vante.



Jag har precis virkat klart den här vanten men jag är inte riktigt nöjd. Mönstret kommer från en bok jag lånat på biblioteket och jag tror att garnet inte var så bra för just det här mönstret, det blir alldelles för.... fluffigt. Har inte fäst ännu så det är möjligt att jag repar upp allt. Suck ;-)

Nu känner jag för att göra något nytt, men vad?

Tjooho.



Just den här måndagen har jag längtat efter länge. Idag var det nämnligen dags för dr1 att börja sända Lilla Huset på Prärien igen. Tyvärr var det ett tråkigt avsnitt, tur att det kommer nytt avsnitt redan imorgon.

Nä, nu måste jag städa till marsvinen. Skulle städat igår egentligen men hade inget spån hemma. Det har jag nu köpt hem så dom små pluttarna kan få det rent och fint hemma hos sig ;-)

Ta in årstiderna.



Det är fint att låta sitt hem smälta ihop med årstiderna. På vintern tar vi in en hel gran och smyckar den med glittrande saker, barrlukt blandas med den ljuvliga doften av pepparkakor. När våren kommer, årstiden då knoppar brister finns det massa godluktande blommor att plocka med sig hem och sätta i en vas. Dagarna blir längre och det är dags att vakna till liv igen. Sommartid, vi kryper äntligen ut ur våra hålor och låter naturen bli vårat hem. Svala sommarnätter under bar himmel och som i en dröm ett stjärnfall någonstans långt borta...  

Nu är hösten här och det är hög tid att krypa in i hålan igen och varför inte ta in en liten bit av denna årstid. Igår plockade jag eldigt röda löv och hängde upp dom i fönstret tillsammans med hjärtan som redan hängde där.

Rödbetsbiffar.

Jag googlade lite efter ett braigt recept och tillslut hittade jag det här, riktigt trevlig blogg  föresten. Om ni vill läsa mer om hennes mat så klicka här, då kommer du till hennes nya blogg!

Jag följde receptet igår och det blev riktigt gott. Jag tog en bild på dom men jag tror jag hoppar över att visa den, för dom såg inte alls så goda ut. Skenet bedrar ibland, det vet ju alla ;-)

Snöbollar.



Nja inte riktigt men nästan, dom ser ut som vita chokladbollar men det är dom inte heller. Simply wonderfuls heter dom och dessa lagade jag igår, dom är väldigt mäktiga men framför allt är dom goda! Receptet är superenkelt, jag brukar bara göra en halv sats, det räcket gott och väl.

Simply Wonderfuls

6dl torrmjölk
3dl florsocker
200gr rumsvarmt smör
smaksätt med vaniljsocker

Blanda torra ingredienserna. Blanda i smöret, noga! Sen rullar man det till bollar och låter vila ett tag i kylskåpet.

FÖRTYDLIGANDE:  Det heter kanske inte torrmjölk, eller? Såhär ser iaf förpackningen jag använde ut. Torkad skummjölk är kanske det rätta namnet... vad vet jag ;-) I min affär står dessa i samma hyllor som allergimaten, t.ex. där det glutenfria mjölet står.

Och man ska inte blanda pulvret med vatten eller så utan det ska vara just pulver :-)

Hello Kitty Online Beta



Jag får vara med och spela Beta-versionen av Hello Kitty Online. Gissa om jag är glad. Wiiiiiie. Hann bara spela lite grann igår men det verkar jättekul om man bortser från att det laggade som tusan och även några fler lite mindre problem... men det är ju det betan är till för, rätta till sådana fel så det blir bra och lätt att spela när det släpps på riktigt :-) Självklart måste jag visa lite bilder så ni får se hur gulligt det är. Hihi.




Ovan: Innan man kommer in i HelloKittys värld får man lyssna på en saga. Den var sååå söt.
Nedan: Såhär ser det ut i själva spelet. Kolla in båten gjord av en äppelhalva :-)


Falefel nr 1.



Idag var vi och åt falafel, bästaste falafelstället i stan ligger vid Drottningtorget och där inne har dom såhär fina väggar. Varför har man inte sådana hemma hos sig? Hihi.

Rotmos är det gott?



Jag har alltid haft fobi för rotmos
, bara själva ordet har fått mig att vilka kräkas (nåja, inte riktigt men nästan) men tidigare idag blev jag sugen på det(?), självklart var jag tvungen att laga det. 

Bilden visar vad jag använde, om man bortser från grönsaksbuljong, salt, peppar, mjölk och en ganska stor klick smör som inte fick vara med på bilden. Tro det eller ej så tyckte jag faktiskt att det var gott, t.o.m. potatishataren Mike åt och tyckte det var okej ;-)

Smootie och tvätt.



Senaste dagarna har varit lite halvtråkiga, jag har inte haft lust att syssla med kul saker alls. Idag tänkte jag att det skulle bli ändring på det. Därför gjorde jag mig en blåbärssmoothie och medans jag drack aktiverade jag idécentrat med full sökning på kuliga saker att pyssla med. Tror det funkade.

Hihi, fast det är klart, vissa tråkiga saker måste man göra ändå, som att tvätta t.ex.

Jag är precis hemkommen från ett litet bråk jag haft nere i tvättstugan, bråk mellan mig och tävttmaskinen. Jag skällde ut honom för han inte ville starta, först bad jag snällt och sedan lite mindre snällt. Tillslut gav jag upp, tänkte att han kanske har en dålig dag. Stackars Herr Tvättmaskin, han förtjänar lite vila idag och så får det bli nya tag imorgon istället.

Kerstin



Igår såg jag Tim Burtons Corpse Bride, det är ju väldans mörk stämning i den men ändå väldigt söt. Efter det fick jag lust att spela sims och med filmens anda i kroppen gjorde jag Kerstin. Just nu håller jag på och inreder hennes lägenhet. Kanske får ni se bilder på det sen :-)

Animerad Kitty.



Häromdan bad Mike mig animera en bild åt honom. Långt bak i mitt huvud fanns kunskaperna men det tog ett bra tag innan jag kom på hur det nu var man skulle göra. Tillslut fick han sin bild och jag fick mersmak. Hihi. Så igår när jag hade tråkigt satt jag och gjorde den här till mig själv :-)


PS Det tar ca 10sek innan den kommer igång med animeringen...

Fönster.



Idag ser det ut såhär utanför mitt fönster.

I ett annat fönster har jag hängt upp fyra hjärtan på en fiskelina. Det tyckte jag blev rätt fint.

Inte kul.

Det räcker inte med att klockan är jättemycket nu och jag borde sova, nä jag är irriterad till tusen också. 
Har suttit hela kvällen och virkat och när jag var nästan klar upptäckte jag att jag gjort fel. Bara att riva upp allt vilket är lättare sagt än gjort, det är riktigt trassligt, har inte ens kommit halvvägs och då har jag suttit läääänge....

Nu ska jag surfa runt lite och tänka på något kul, känner inte alls för att sova med irritation i kroppen.


rss
VeggieToppen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥