Kärleksugglor


Jag är först ut i Alla hjärtans dag- & vinterpysselstafetten. KUL och lite läskigt men det ska nog gå bra ^ - ^ Jag har kört på Alla ♥ Dag-tema för mitt pyssel!

När man tänker kärlek och kombinerar med fågel kanske man främst tänker på turturduvor och sådana ska det bli idag! Fast dessa turturduvor råkar vara ugglor istället -  kärleksugglor!

Inspiration kommer från en ugglekudde jag sett någonstan (Johanna lämnade ett kommentar om att hon gjort en liknande i höstas så antagligen är det därifrån inspirationen kommer) med liknande flärpar på magen. Tycker det var himla kul så jag gjorde en lite mindre variant som kan lekas med eller sitta i bokhyllan och uggla (haha).

Jag är absolut ingen expert på sömnad så kanske finns det bättre och enklare sätt att göra en sån här uggla på. Men detta är iaf hur jag gjort :) Har försökt göra det hela så enkelt som möjligt med många bilder så alla ska klara av att sy en kärleksuggla!


1. Börja med att skriva ut/rita av mönstret på ett a4, mönstret finns här. Till kroppen, vingarna och ögonrundlarna har jag använt bomullstyg. Till "fjället" på magen kan man använda filt eller fleece.

2. Klipp ut & zigzacka alla delar (fast inte ögonrundlarna och "fjällen" till magen) , glöm inte sömsmån på kroppen och vingarna när du klipper.

3. Jag har använt mig av hifix /vliesofix som häftar på bägge sidor för att sätta fast dom bruna rundlarna. . Senare kommer jag brodera med kedjestygn i kanten på det bruna för att vara säker på att det sitter ordentligt (och för att rama in ögonen lite). Men om man vill går det lika bra skippa hifix och istället zigzacka fast rundlarna. Kanske kan man göra det med en färg som är i kontrast till det (i mitt fall) bruna tyget, så slipper man brodera runt.

4. Sy fast flärparna på ugglans mage. Bilderna här nedanför visar hur jag har gjort.

 

5. Gör hål för ögonen, jag brukar använda en sprättare för att ta hål på tyget. Men akta så hålet inte blir för stort. Kläm inte fast ögonen, då blir det liksom buckligt när man ska sy ihop fram och baksida. Men testa gärna så att ögonen får plats i hålen (bild nedan) Säkerhetsögon liknande dom jag har använt finns att köpa t.ex. här, här, här och här.


6.
Om du vill brodera kedjestygn runt det bruna kan du göra det nu. Brodera även en trekant till näbb. Jag gjorde detta efter att jag fyllt ugglan men det är liiite krångligare att göra det då, så gör gärna det nu istället. (bild nedan)

 

7. Sy med ca 1cm sömsmån runt vingarna... glöm inte lämna öppet för att vända dom rätt sen. (bild nedan)


8. Vänd vingarna rätt. Placera fram och bakstycken på ugglan räta mot räta och stick in vingarna mellan så som bilden nedan visar. Nåla fast och sy runt med ca 1cm sömsmån. Lämna öppet på sidan för att vända ugglan.

 

 

9. Vänd ugglan rätt och tryck fast ögonen. (bild nedan)


10. Dags att stoppa ugglan. I botten fyller jag min uggla med plastgranulat för att den ska få lite tygnd så att den lättare kan sitta. Det går att fylla den med t.ex. ris istället för plastgranulat men då kan man inte tvätta ugglan om det skulle behövas. (bilder nedan)

 

 

11. Sy ihop öppningen och sen är ugglan k l a r !

 

 

Imorgon är det  Eddys tur i pysselstafetten - så missa inte det :-)

Sagoörhängen!



Åh, vad glad jag blev när jag vann dessa underbara örhängen hos mintekopp.se! Bilden har inte jag tagit, utan den tillhör Mintekopp.

Kvällen har jag spenderat med att sy på min tutorial till Alla hjärtans dag- & vinterpysselstafetten. Japp, den här gången blir det något sytt... fast exakt vad det blir, det säger jag inte. Men ni får reda på det snart ändå. På måndag- jag är nämligen först ut i stafetten *läskigt*

Första marknadsdagen!


Tidigt imorse öppnade vi portarna för den första marknaden inne på Fyra Sorters Kakor
. Nu när den första marknadsdagen börjar lida mot sitt slut kan vi äntligen pusta ut lite grann. Det gick ju bra... alla grejer blev klara i tid (ja, nästan alla iaf), alla foton var där dom skulle och alla länkar funkade (efter att jag och Stina B dubbelt kollat alla ungefär tusen gånger).

Har ni inte redan tittat in på marknaden är ni varmt välkomna att göra det... även nu under kvällstid! Här är bilder på lite av det jag sytt som finns till salu :)


Imorgon är det dags!



Den här lilla fröken flyttade hemifrån i julas
men hon har faktiskt två systrar som fortfarande bor hemma. Fast kanske inte så länge till... Imorgon när Fyra Sorters Kakor slår upp portarna för den allra första marknanden så är det mycket möjligt att dessa systrar bosatt sig där inne i väntan på ett nytt kärleksfullt hem.

Om du redan nu vill se lite av det som kommer finnas med på våran pyssel- & hantverksmarknad gilla gärna Fyra Sorters Kakor på Facebook, där har vi sedan en vecka tillbaka publicerat massvis utan sneak peaks på vad som komma skall.

Tjohoo, det var allt för idag. Vi ses imorgon igen ^ - ^

PS! Dom tre första som handlar på Fyra Sorters Kakor får en liten present på köpet :)

Godis!



Idag när min kille kom hem hade han presenter med sig till mig. Dessa två förpackningar ^^ Och kanske undrar ni om han hade varit och rest i Asien? Men nä, han hade bara varit på Möllan.

Godiset till vänster är torkade och sockrade plommon, den till höger innehåller chips gjorda på alger. Det får bli måndags-snacks till ikväll helt enkelt :) Synd att inte godisförpackningarna i Sverige är så här söta... eller så är det tur ;-)

Fem kronor.



Nu förtiden får man ju inte så mycket för fem kronor...
men om man handlar på loppis så kan faktiskt en femma räcka ganska lång. Det är nämligen vad jag sammanlagt fick betala för det här söta lilla fatet och två stycken helt nya virkade grytlappar.

Loppisboken.


Boktips till dom som gillar att handla på loppis! Boken heter Loppisboken helt enkelt och är skriven av Ida Magntorn.

 

Den är fylld med härliga bilder som får iaf mig att längta efter sommaren. Den innehåller också massa praktiska tips på hur man ska ta hand om/diska/tvätta olika loppisfynd. Och så lite historia bakom t.ex. olika stämplar på porslin och även på silver. Såklart innehåller den även ideér på pyssel som man kan göra med fynden.

 

Här nedanför är ett klipp där Ida (som skrivit boken) blir intervjuad i tv4.

 

 

Och lite bilder som jag fotat ur boken:

 

The Sims Medieval.


Ni kan aldrig gissa vad som kommer ut i vår! Jo, The Sims Medieval! Det är ungefär som om EA Games har brutit sig in i min hjärna för att sen kunna uppfylla mina önskningar.

 

Det är ett fristående spel, alltså ingen expansion till varken The Sims 2 eller 3 och simmarna lever alltså under medeltiden... Istället för att använda mobiltelefoner skickar man meddelanden med brevduvor och istället för "vanliga" jobb är simmarna riddare, jycklare, smed, handelsmän, trollkarlar m.m och alla har dom som mål att tjäna kungariket i både med och motgång.

 

Det bygger inte på fritt spelade på samma sätt som i Sim 2 och 3 utan här har man en monark (kung eller drottning) som styr kungadömmet och sedan väljer man ett mål att uppnå (t.ex. erövra så mycket land som möjligt) och då hjälps alla simmar i kungadömmet åt att uppnå detta.

 

Låter det inte KUL?!

 

Hittade en sida där det står lite om System Requierements (alltså vad som krävs av datorn för att den ska kunna spela spelet). Min dator är tyvärr inte tillräckligt bra (den är 6år gammal) men om det så krävs att jag ska fixa ny dator för att kunna spela det så får jag väl göra det ;-)

 

En video som förklarar lite mer om spelet, hur det funkar, intervjuer med dom som gjort spelet osv har jag "klistrat in" här nedanför. Vill du se längre videos om spelet kolla här: part 1, part 2, part 3.

 

 

Bilder ur spelet, alla bilder är lånade härifrån, finns fler där dessutom.

 

Fyra sorters kakor.

 

Nu är det äntligen dags att avslöja vad jag sysslat med sista tiden och som jag skrivit lite om här.

Fyra Sorters Kakor – den trevligaste lilla pyssel- & hantverksmarknaden på nätet!

Stina G, Stina B, Petra och jag bestämde oss för att slå ihop vårat gemensamma intresse för pyssel och hantverk och tillsammans öppna en webshop.

Vi kommer under året ha marknader med olika teman och först ut är en Alla Hjärtans dag-marknad som öppnar den 26:e januari och pågår fram till den sista februari.

På marknaderna kommer ni finna allt från lapptäcken, smycken och kuddfodral till virkmönster och pysselkit. Gemensamt för alla produkterna är att de kommer vara tillverkade med kärlek och omsorg av någon av oss fyra.

Redan nu kan man gå in på shopen - Fyra sorters kakor men eftersom vi inte öppnar marknaden förens om en vecka så kommer vi  publicera tjuvkik-bilder på vad butiken kommer innehålla i våran Facebook-grupp, så gå gärna med i den.

Välkommen in och titta hur det kommer se ut och lägg gärna till dig som följare på shopen via antingen Bloglovin' eller Google Reader (länkar finns inne på shopen) eller gilla Facebook-gruppen för att vara säker på att inte missa när det roliga börjar!



PS. Har du en egen webshop? Om så är fallet vill du kanske vara med i vårat shopnätverk, mer info om det finns här.

Tjena...



... säger denna lilla tuffing till er! Han föddes strax innan jul och skickades iväg som julklapp till någon som har önskat sig en amigurumi av mig alldeles för länge.

Lampa.



Det här är våran "nya" lampa
som vi har fått ärva efter min killes mormor. Gillar formen på den :)

Pysselstafett - alla hjärtans dag & vinter-tema

 

Stina anordnar sin tredje pysselstafett och nu är det dags att anmäla sig om man vill vara med och bidra med pyssel till stafetten.

 

Jag har varit med i hennes två tidigare stafetter ( vår & sommar och höst ) och det har varit superkul både att bidra med pyssel men också få en massa nya tips på pyssligheter. Därför är jag med igen :)

 

Vill du också bidra med något pyssel? För mer info och anmälan besök Sagolikt Pyssel!

 

Preliminärt startdatum är 31januari!

 

 

 

 

 

Sen kan jag skvallra lite om något jag sysslar med som ser ut såhär ----->

Vad exakt det är kan jag inte tala om riktigt än men Petra, Stina G och Stina B är inblandade :)

 

 

 

 

 

 

Olle.


Den här typen har flyttat hem till oss och heter Olle!
Jag spanade in honom redan innan jul på Lagerhause men tyckte att det kändes lite onödigt så han fick stanna i affären. Men eftersom han hemskt gärna ville bo hemma hos oss så hade han ordnat så att det var halva reapriset och då kunde jag inte längre motstå. Så häromdan cyklade jag genom stan med honom sittandes i cykelkorgen och nu bor han här. Kul va?! :)

Ljusstakar.

Häromdan var jag på Emmaus för att leta efter ljusstakar och jag hade supertur för i rea-lådan där allt kostade fem kornor fanns dessa två. Gillar verkligen formerna! Den till höger är gjord av Mattias 6/9 1991, det står på undersidan. På den till vänster har någon bara lödat in en trea, vad det nu betyder?

Jag har tänkt måla om dom men sålänge får dom vara såhär, för dom är rätt fina då också, tycker jag.

Fågeln på bilden har jag också hittat i rea-lådan (fast för länge sen), den kostade så mycket som en krona. Fast den var lite rispad i färgen så jag målade om den och nu är den som ny!

Kaninförvandling.



Den här kaninen köpte jag på Systrarna Grene i Malmö, som förövrigt ska stängas och har därför 50% rabatt på allt, fast det var typ inget kvar när jag var där häromdan. Hoppas att dom ska öppna igen i en annan lokal, någon som vet?

Hursomhelst den var fin tyckte jag men kanske lite... grå?! Så jag "tapetserade" den med scrapbookingpapper. Olika papper på sidorna och vips så blev det en lite gladare kanin.

Bloggen 3år!


Tänk att det har gått tre år sedan jag startade den här bloggen, tiden går verkligen fort. Det var en bra grej jag gjorde för jag ångrar mig inte en sekund. Gillar att skriva här och jag hoppas att jag aldrig kommer tröttna.

 

Självklart ska bloggen få ha ett litet kalas, det får väl alla 3-åringar? Dagen till ära har jag "bakat" muffinsar som jag tycker vi kan fira med och eftersom man brukar få ta med sig något litet hem när man varit på barnkalas så måste man ju såklart få det även på detta kalas.

 

På bilderna här under ser ni vad presenten består av ^ - ^ Bakgrunderna finns att ladda ner här. Dom är döpta efter vilken färg bakgrunden har så välj den du gillar mest.

 

 

 

För att byta bakgrundsbild högerklickar man bara på bilden efter att man laddat ner ned från mediafire och väljer sedan "använd som skrivbordunderlägg".

Detaljer hemma.


Ett boktips som jag tänkte skulle få vara med här även om det inte är en pysselbok är Detaljer hemma av Annika Huett och Ulf Huett Nilsson.

Det är en bok fylld med bilder från vanliga människors hem. Vissa mer och andra mindre stajlade men oavsätt så är fotografierna jätteroliga att titta på. Den är uppdelad efter rum så vi får titta på både badrum, sovrum, vardagsrum osv.

Det är ju ingen pysselbok men faktiskt så tycker jag den är mer inspirerande än vissa pysselböcker. För det är fullt av små finurligheter som man blir sugen på att pyssla ihop själv.

Dessutom gillar jag att det inte bara är ikea-katalog-hem utan även roliga, knasiga och lite tokiga hem. Fulla av färg, blommiga tapeter och lite odiskad disk här och var. Kollage här nedanför med lite bilder ur boken:



Brosch.



Den här blombroschen fick min mamma i julklapp av mig. Den är virkad i grått garn och dekorerad med små pärlor i mitten. På baksidan sitter en såndär broschmojäng så att man kan nåla fast den där man vill.

Fixa rummet.

Igår var det premiär för svtB's nya "göra-om-och-inreda-program" som heter Fixa rummet. Det är ett program där Isabelle McAllister gör om och inreder barns rum efter deras egna önskemål. Jag såg premiäravsnittet igår och kan inte säga annat än att jag gillade det :)

Visserligen tycker jag killen i avsnittet hade det hur fint som helst redan innan men lite färg och fiffiga lösningar skadar ju aldrig! Dessutom besökte dom en av mina favorit second hand-affärer ^ - ^

Vill man se hela avsnittet på en halvtimme finns det på svt play. Annars kan ni se här under hur det såg ut innan/efter.

Rummet före:





Rummet efter:


Sockar.



Jag vet inte hur många par strumpor jag har börjat sticka men aldrig gjort klart. Men här är iaf ett par som jag höll ut och faktiskt stickade klart, både två. Tyvärr blev dom för små till mig men det gjorde inget för dom blev en perfekt julklapp istället :)

Mönstret kommer från Drops Design.

PS. Föresten så var det några som kommenterade att texten var för liten på bloggen så jag har gjort den lite större nu. Hoppas den är läslig :)

Nystart.



Jag kom av mig lite med att uppdatera bloggen nu i helgerna och det är synd eftersom jag gillar det! Så nu får det bli ändring.

Börjar året med ny design på bloggen (fast jag tjuvstartade faktiskt den 31:a). Den andra hade hängt med lääänge så jag ville ha nåt nytt. Jag gjorde mitt bästa för att försöka ändra färgerna också men jag klarar inte riktigt av att skiljas från pastellerna, haha.

Nytt är att jag har tagit bort min hemsida på stjernfall.se (eftersom jag var så dålig på att uppdatera den) och istället gjort så att om man skriver stjernfall.se så kommer man hit till bloggen. Men om man vill prenumerara på rss-flöde, bloglovin eller google reader så måste man fortfarande skriva stjernfalls.blogg.se

För att få in hemsidans funktioner på ett bra sätt här på bloggen har jag lagt till en menyrad som går horisontellt under headern (nr1 på bilden). Där kan man klicka sig vidare till shopen, mönster, tutorials m.m.

Nr2 på bilden är twitter där man kan kolla om jag skrivit något nytt, så även om det inte kommit något nytt blogginlägg när ni tittar in så kanske jag har skrivit på twitter. Lägg gärna till mig som följare på twitter om ni vill/har twitterkonto.

Nr3 på bilden är min alldelles nya facebookgrupp. Så om ni har facebook får ni hemskt gärna gilla gruppen :-)

Nr4 på bilden är också för dom som har facebook. Om ni tycker om ett inlägg jag skrivit så kan man gilla det på facebook för att dela med sig av det man gillar helt enkelt.

Om ni inte ser någon ny design/eller om det ser kontigt ut så kanske det behövs att man uppdaterar webläsaren (det gör man genom att trycka på F5). Har du gjort det och det fortfarande ser kontigt ut får du gärna tala om det för då kan det hända att det är något knasigt med html-koderna (dom lyckas alltid krångla för mig, haha).

Sådär, det var allt för nu! Heeeeej så länge ^^


rss
VeggieToppen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥