Gamla bokmärken

 
Jag samlade aldrig på bokmärken när jag var liten, istället samlade jag på brevpapper. Men det är ju inget som säger att man inte kan börja samla som vuxen istället?!
 
Dom här fina bokmärkerna hittade jag på loppis igår och får kanske bli starten på min nya samling. Om inte annat är dom perfekt att ha till pyssel :-)

Mei tai bärsjal

 
Det här är utan tvekan mitt absolut bästa second hand-fynd, någonsin! En helt ny mei tai köpt på Emmaus för mindre än 100kr, nya kostar dom många fler hundralappar.
 
Jag visste tidigt i graviditeten att jag ville ha något att bära min bebis i, antingen en ergonomisk bärsele eller en sjal av något slag.  Jag tror att det är bra för bebisar att få vara nära men det är också himla praktiskt med något att bära i när man inte orkar släpa på barnvagnen (t.ex. i tvätttugan eller när man ska ner till affären och handla mjölk).
 
Sen visade sig att vi fick en bebis om  h a t a r  sin vagn (först nu vid 7 månaders ålder tycker han att det är okej att sitta där ett tag) så utan bärsjal hade det varit omöjligt för oss att gå ut.
 
Sjalen var som sagt helt ny men på framsidan satt ett tyg med grå och röda drakar på som jag inte var överförtjust i men som ni ser lyckades jag sy dit det gröna tyget med vita prickar. Nu gillar jag den mycket mer.
 
Faktum är att från början tänkte jag sy allt från grunden själv. Men jag är bäst på att skjuta upp saker och när det bara var veckor kvar till förlossningen gav jag upp och blev därför överlycklig när jag hittade denna på Emmaus dagen innan(!) förlossningen startade. Snacka om att timing ;)
 
Vill man sy en själv finns beskrivningar på nätet, t.ex. sybeskrivning mei tai och mei tai oppskrift (på norska). Knytinstruktioner till mei tai (finns även instruktioner till långsjal, trikåsjal och andra sorters sjalar) finns hos sjalbarn.se Dom har också ett bra forum om man vill veta mer om att bära barn.
 
 
 

Lila fynd

 
Nu har det gått ett par månader sedan vi flyttade in i vår nya lägenhet och den börjar sakta men säkert ta form. På sätt och vis vill jag gärna skynda på för jag ogillar att bo i en röra där allt känns ofärdigt men samtidigt vill jag få tid att känna efter var saker har sin plats.
 
Nu börjar jag dock t.ex. sakna alla våra tavlor som är en av dom viktigaste ingredienserna för att vårt hem ska kännas som just vårt. Så det får nog bli till att ta fram hammare och spik snart!
 
En större lägenhet innebär i vårt fall ett extra rum att inreda. Jag håller på att måla en rosa fondvägg i vårt sovrum där det tidigare suttit en ful fototapet. Längtar tills det i klart och vi äntligen får inviga sovrummet (hittills har vi alla sovit i det blivande barnrummet).
 
Jag tror att dessa lila gardiner ska få pryda sovrumsfönstret och nu när julen närmar sig tänkte jag mig att denna lila adventstjärna passar fint. Men vi får se, inget är hugget i sten. Kanske får mina lila fynd bo någon annanstans i hemmet.
 
 
 
 

Sy överdrag till en pall - Pysselstafetten

 
Idag är det dags för det allra sista pysslet i höstens pysselstafett. Jag tänkte mig att ni säkert vill sitta inomhus ihopkurade i favoritfåtöljen och titta på film, läsa en bok, virka lite eller kanske brodera. Därför har jag fixat överdrag till en fotpall att vila benen på efter den mysiga långpromenaden bland höstlöven, eller hur?!
 
 
Jag kände för att sy ett överdrag i ett härligt blommigt tyg och ett rosa med vita prickar, det är kanske inte vad man väntar sig i en pysselstafett med hösttema. Men man får ju såklart välja tyg efter egen smak  ;-)
 
Överdraget är till IKEAS fotpall "Solsta Pällbo" och är lätt som en plätt att sy. Jag klippte ut fem bitar tyg. I det blommiga en kvadrat 40x40cm, i det rosa- och vitprickiga tyget fyra stycken bitar 40x41cm. Sömnsmån är inräknat.
 
Sen fållade jag det prickiga tyget i nederkant genom att först vika in 1cm och sedan 1 cm till (såhär) och sedan sy med raksöm. Sedan sydde jag ihop bitarna enligt bilden här nedanför.
 
 
Därefter sydde jag ihop tre stycken av dom prickiga sidorna med varandra. Jag lämnade alltså en "öppen". Sedan sydde jag bollfransen högst upp där det blommiga tyget övergår i det prickiga med start vid den sida som jag ännu inte sytt ihop. När bollfransen är på plats är det bara att sy ihop den där sista sidan och så är ditt överdrag färdigt!
 
Jag ääälskar bollfrans men insåg ganska snabbt att det kanske inte var mitt smartaste drag för den fick nämligen inte vara ifred länge ;-) Kanske får jag sy ett nytt överdrag utan bollfrans och spara detta ett tag tills det inte är lika spännande att pilla på dom där bollarna.
 
 
Det här var det sista pysslet i denna pysselstafett och eftersom det alltså inte kommer fler inlägg efter mig så passar jag istället på att länka er vidare till pysselstafettens blogg eller pysselstafetten på facebook. OCH sist men inte minst så gör jag något jag tänkt göra länge- nämligen bjuda er alla på en kopp te! Varsågoda:
 
 
 

Snart min tur...

 
... i pysselstafetten med tema höstmys. Och det ser väl kanske så hemskt höstigt ut om man tittar på bilden (det är nämligen mitt pyssel man skymtar bakom den busiga bebisen som inte kan sitta still).
 
Jag säger inte vad det är, ni får helt enkelt titta in imorgon igen ;-) Och om ni har tråkigt tills dess kan ni ju alltid titta in på pysselstafettens egen blogg, i schemainlägget finns det länkar till stafettens alla pyssel sånär som på dom två sista.
 


rss
VeggieToppen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥