Sofieros vackra slottsträdgård...

 

... den besökte jag igår och jag kunde inte sluta fotografera eftersom alla blommor var så himla fina. Luktade gott gjorde dom ockå.

 

Vilken underbar tid på året detta är! Ibland önskar jag att man hade en fjärrkontroll där man kan trycka på paus. Då hade jag garanterat pausat igår och levt vidare där i slottsträdgården liiiite längre. Fast idag hade jag nog snabbspolat förbi för jag har ont i mina fötter. Vi gick nämligen från Helsingborgs station till Sofiero, fram OCH tillbaka och det är rätt långt ;-) Men får se det positiva istället, jag fick himla bra motion, haha.

 

Här kommer en liten del av alla foton jag tog. Blommor i alla möjliga storlekar, färger och former. Vill ni se bilder från mitt Sofiero-besök förra året? Det var lika fint då, inlägget finns här.

 

Knitted Monsters

 

Här kommer ett snabbt litet boktips. Passar för dom som vill prova att sticka amigurumis, istället för att virka dom. The Big Book Of Knitted Monsters av Rebecca Danger.

 

Boken innehåller mönster på massor av söta monster. Jag kan visseligen tycka att dom flesta mönster är rätt lika varandra... men det går ju att variera dom i oändlighet med olika färgval och detaljer så till slut blir dom inte så himla lika ändå.

 

Boken är på engelska. Här nedanför har jag gjort ett kollage på några av bokens mönster.

Mors dag!

 

Jag tänkte bara titta in här och posta ett litet kort jag gjort till min mamma. Hon får ju inte tro att jag glömt henne bara för att vi bor långt ifrån varandra!

 

Jag ♥ Dig

Titta så fint ni virkar- del 8

 

Nu var det ett tag sedan den här kategorin med fler av er fina amigurumis blev uppdaterad. Alltså hög tid att titta på lite nya skapelser. Idag valde jag sex stycken kaniner ur min mapp där jag sparar bilder på det ni virkat efter mina mönster.

 

Tyvärr så får jag inte upp någon blogg på tre av dessa  när jag skriver in den adress jag antecknat i samband med att jag sparade bilderna. Vet inte om ni bytt bloggadresser? Säg gärna till om din bild är en av dom som inte är länkade så ska jag genast fixa så att länkningen funkar :-) Uppdatering: emeliepysslar.blogg.se har bytt till vardagspyssel.com

 

Vill du också virka en kanin? Gå till kaninmönstret!

 

Vill du få din bild publicerad här? Lämna en kommentar och med länk till din blogg där bilden finns eller om du inte har blogg kan du maila bilden till mig på viktoria[snabel-a]stjernfall.se Bilden ska helst vara minst 250x250 pixlar :-)

 

Alla inlägg av den här typen postar jag i en speciell kategori så vill du hitta till fler duktiga pysselbloggare kan du kolla igenom "titta-så-fint-ni-virkar-kategorin"- här.

 

PS. Jag har fler bilder att visa, så om du har skickat bild/länk till mig men ännu inte fått den visad här så är det inte så att jag "glömt" den. Jag visar inte så många i taget för att alla ska få synas lite extra mycket :)

Ny bloggdesign!

 

Det är mitt i natten och jag har precis "installerat" min nya design här på bloggen *pustar ut* Jag nämnde ju i ett tidigare inlägg att jag hade planer på att göra om lite grann och det var tydligen inte bara jag som tyckte presentpappret var fint :-)

 

Ser det ut precis som vanligt? Tryck F5 för att uppdatera sidan i din webläsare så borde den nya designen bli synlig även i din dator :-)

Ser det knasigt ut med den nya designen? Då får ni hemskt gärna tala om det, så ska jag rätta till. Jag har kollat allt ungefär hundra gånger så till slut blir man lite snurrig i huvudet och då är det lätt att missa små detaljer.

Stjernfall @ Expressens webbTV

 

Fick ett mail om att min blogg är med i dagens avsnitt av United Minds webbteveprogram. Så kul :-) Avsnittet handlar om pysseltrendfenomenet och dom pratar lite om olika pyssel. Min blogg visas i en genomgång av olika virk- & stickbloggar (i början av programmet, efter ungefär 1.50 minuter).

Träd.

 

Träd är så fina tycker jag! Nästan magiska. Tänkt att vissa stått där, på samma plats i hundatals år och varit med om så mycket.

 

Dom har varit hem för massor av fåglar som valt att bygga sina bon i grenarna, barnen har lekt kurragömma och gömt sig bakom det tjockaste trädet, andra har kanske klättrat upp i det där höga trädet för att få se utsikten som är wow, någon kanske har tagit skydd från regnet under trädet med tätast trädkrona.

 

Det är häftigt att se träd som överlevt blixtar, träd som överlevt att folk nästan sågat dom itu och att se träd som från första början valt att växa på osannolika ställen som t.ex. på en klippvägg.

 

I det här inlägget får ni se sex stycken träd som jag fotade när jag var i Grekland nu i våras, alla lika coola tycker jag ^-^

 

 

Virka en mormorsruta.




Den här videon gjorde jag för lääänge sedan och la upp på youtube.
Tanken var såklart att posta den här också men så plötsligt tyckte jag den var så hemskt pinsamt.

Jag fick lite dåligt självförtroende och tänkte att jag antagligen ändå mest snurrar till det i videon. Nu när det gått så lång tid och många har redan sett videon via youtube så kan jag ju lika gärna posta den här också. Jag blundar och postar, har inte vågat se filmen sen jag gjorde den för massa månader sedan ;-)

Att virka mormorsrutor är jättekul och inte alls svårt! Dessutom är dom himla användbara... man kan göra filtar, väskor, klädesplagg, halsdukar, tofflor, mössor och massa, massa annat kul med dom. Så om du inte redan provat, så gör det nu :-)

Här nedanför följer en liten mormorsruteparad med rutor som jag virkat genom åren. Vill man har mer inspiration går det bra att googla "mormorsrutor" eller på engelska "granny square".


 

Kvällspyssel.


Igårkväll struntade jag att göra det jag borde gjort, istället satt jag en stund och lekte i Photoshop. Det är kul att planlöst skapa!

Tjejen på bilden har ni sett förut, fast bara halva henne och i en betydlig med färggrann version ;-)

Fredag idag, så jag passar på att önska trevlig helg! ♥

På startsidan.


Igår när jag loggade in här möttes jag av en himlans massa kommentarer.
Det var ju såklart en rolig överrasking men jag undrade varför. Så efter ett tag lyckades jag klura ut att jag finns med på blogg.se´s startsida med mitt inlägg som handlar om ny design med presentpaper.

Det har hänt ett par gånger tidigare att jag hamnat på startsidan och är alltid lika kul. Denna gången var det dessutom väldigt passande för jag fick massa feedback på min idé om en ny design med presentpappret. Det verkar som om det inte bara är jag som gillar det :-) Så nu känner jag mig extra peppad på att fixa med ny design!

Passar också på att hälsa nya läsare välkommna! Är din pysselsugna kolla gärna in mina mönster eller tutorials och se om ni hittar något i gillar ^-^

Funderar...

 

... på att fixa en ny bloggdesign. Känner för mer färg och lite somrigare design.

 

Det här blommiga har ovanför är ursprungligen ett presentpapper som jag scannat in i datorn. Skulle hemskt gärna vilja ha med det i min nya design. Så jag satt igårkväll och försökte få till det men lyckades inte riktigt. Det blir lätt rörigt med så mycket färg och mönster. Jag vill ju att det ska vara behagligt att vistas här och texten ska vara tydlig. Jag får klura vidare helt enkelt.

 

Men visst är presentpappret fiiiint?!

Inga kaninbebisar.


Min kanin Bambi tror att hon ska ha ungar så hon har roat sig med att boa med hö och päls som hon dragit loss från sig själv.

Visserligen är det ett väldigt fint litet bo hon gjort och jag tror säkert att bebisar hade trivts bra där men det är bara det att ingen kaninkille har varit i närheten av henne så hon har gjort allt förgäves.

Har försökt förklara för henne men vet inte om hon fattar ;-) Visst ser hon lite sur ut på bilden här nedanför? ;-) Och stackaren har helt kala fläckar på magen nu men det växer ju ut igen snart som tur är!

Mumsiga frimärken.


Inte varje dag jag bloggar om frimärken, men när jag var och handlade ett häfte och fick dessa så insåg jag att det får bli ett premiärinlägg om frimärken i bloggen. Haha.

Visst är dom underbara?! Så somriga och härliga ^^

Nytt mobilfodral.


 

Idag är det fredagen den 13:e vilket ju sägs vara en olycksdrabbad dag. Och just idag är jag faktiskt beredd att hålla med lite grann.

 

Okej, inget jättehemskt har inträffat men jag hade gett mig tusan på att sy ett mobilfodral och det blev bara krångligare och krångligare. För varje gång jag misslyckades med att få det som jag ville desto mer besluten blev jag om att faktiskt lyckas.

 

Så efter många om och men så är det klart- det nya mobilfodralet :-)

Stjernfall @ 365slojd.se



Jag blev kontaktad av Sofia som driver 365slöjd.se, hon frågade om dom inte skulle kunna få ha med mina kärleksugglor som ett av tipsen hos sig! Javisst sa jag och idag är alltså ugglorna dagens pysseltips :-)

"365slöjd.se drivs av Sveriges Hemslöjdskonsulenter. Här hittar du beskrivningar och hemslöjdiga idéer att bli inspirerad av och genomföra själv, eller kanske göra tillsammans med andra. Varje dag, 365 dagar om året, delar vi med oss av nya bilder, beskrivningar, manualer, länkar och annan fakta till dej som vill tillverka saker med bara händerna." Citat från 365slöjd.se

Här är länk till ugglorna hos 365slöjd.se och här är den ursprungliga länken till kärleksugglorna som finns på min blogg.

Jag har ritat!

 

Idag har jag ägnat en del av dagen till att rita och färglägga. Tyvärr kan jag inte visa helheten riktigt ännu men här ovanför är lite tjuvkikar.

 

Åh, jag har haft riktigt kul när jag ritat, har saknat det! Och vilken inspiration man får när man kan ha balkongdörren öppen och höra på fågelkvitter och lekande barn medan man jobbar :-)

Och vinnaren är:

 

Vinnaren är dragen!

 

Den som vann presentkortet på 300kr hos LyxigaPlåtbrukar.se är alltså Anna L.

 

Grattis!!! Hoppas du blir nöjd över din vinst :)

 

Jag har mailat dig på den adress du angav när du kommenterade.

 

Tack till alla som varit med i utlottningen och tack till LyxigaPlåtburkar.se som låtit mig anordna tävlingen. Jag älskar att ordna utlottningar :-)

"Slut-helg"

 

Ja, denna helgen är något av en "slut-helg". Webshopen Fyra Sorters Kakor som jag säljer mina saker i ska stänga för denna gång och därför har vi slutrea under denna helg med 10% rabatt på ALLT! Så passa på och titta in vettja!

 

Sen är sista dagen imorgon för att vara med och tävla hos mig om ett presentkort på 300kr hos LyxigaPlåtburkar.se. Du tävlar i detta inlägg.

 

 

 

 

 

Fina papper.

Fina papper är alltid bra att ha, finns så himla mycket pyssel man kan göra med dom. Här är mina två senaste tillskott.

 

Det övre är presentpapper från affären Tiger här i Malmö, dom har desutom massa fler fina papper. Det undre är ett hyllpapper som min mamma hade och tänkte slänga... så jag snodde det ;-)

 

Ny pysselstafett med sommar- & semestertema!

 

Stina/Sagolikt Pyssel har dragit igång en pysselstafett med ett nytt härligt tema att se fram emot. Visst låter sommar och semester otroligt kul?!

 

Just nu kan man via Stinas blogg anmäla sig om man vill vara med och bidra med pyssel till stafetten. Jag är självklart med och ju fler vi blir desto roligare! Men såklart kan man följa stafetten utan att själv bidra med pyssel. Preliminärt startdatum är 1 juni.

Mobilsmycke


Häromdan fick jag den här söta lilla ugglan med pärlor av min lillasysters mamma. Hon hade hittat den och tänkt att den passade mig. Och det hade hon ju rätt i :-)

Jag gillar att ha nåt litet hängandes från min mobil men ofta tycker jag att mobilsmycken/hängen är för klumpiga och stora. Men ugglan var i precis rätt storlek så jag fäste en rosa mobilsnodd från Panduro och vips så har jag ett finfint mobilsmycke!

Den fina blythebilden som jag har som bakgrundsbild på min mobiltelefon kommer härifrån.


rss
VeggieToppen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥