Solen med mera.Det blev visst ett litet avbrott här ett par dagar utan inlägg. Om ni undrar vad jag har haft för mig så kan jag tala om att jag har tittat på solnedgången vid havet på årets längsta dag som var i måndags.

Jag också tittat på när solen går ner på midsommarafton men då från mitt vardagsrumsfönster (som för övrigt behöver rengöras).

 

Jag har plockat underbara blommor. Tänk att något så enkelt som ett par blommor, plockade vid vägkanten kan göra en så glad. Vid just sådana tillfällen tycker jag att det borde få vara sommar året om...


Och sist men inte minst har jag bakat muffinsar med jordgubbar på toppen. Förutom att vara himla fina att titta på var dom också himla goda ^ - ^

 

♥ Hoppas ni allihopa har haft en fin midsommar ♥

Ett tonårsrum.


Det var år och dar sedan jag uppdaterade den här kategorin men nu tänkte jag det kunde vara dags. För någon vecka sedan inredde jag det här rummet i The Sims 2. Det ska vara ett tonårsrum, ett ganska lyxigt sådant måste jag säga för hur många tonåringar har så stort rum med både flashig dator och superny teve?

Det jag tycker är roligast med att spela sim är att inreda. Oftast gör jag en sim/eller simfamilj, inreder dennes hus och när jag sedan ska spela "på riktigt" så tycker jag inte alls det är kul och tröttnar rätt snabbt. Men inreda i sims2 kan jag göra hur länge som helst. Jag kan sitta i timmar och välja ut vilken tapet som passar bäst, vilken soffa som är snyggast och välja ut en massa snygga smådetaljer.

Om du vill veta hur man gör för att ladda ner saker (alltså möbler, tapeter o.s.v men också hår och kläder m.m.) till sims 2 så har jag skrivit ett inlägg om det här.


Ny flicka.För dom som varit uppmärksam har kanske märkt att en ny flicka flyttat in här på bloggen :) Här kan ni se henne i större format.

Betongtavla med rådjur.


Detta är mitt fjärde bidrag till Panduro Concrete Challange- en tavla i betong med ett rådjur inuti :) Jag har även gjort en video där jag förklarar hur jag gjort så kolla in den om du också vill göra en!


 

Panduro Concrete Challenge- alla mina bidrag.Här är mina fyra bidrag till Panduros Concrete Challange.
Klicka på bilderna för att komma till respektive inlägg, där finns mer bilder, info och tutorialvideo :-)

Sen vill jag passa på att tacka Panduro för att jag fick vara med i denna tävling, jättekul har det varit ^ - ^
Värmeljushållare i betong.Det här mitt tredje bidrag i Panduro Concrete Challange. En värmeljushållare i betong som jag gjutit i en pepparkaksform och "klätt" med pärlplattepärlor. Väldigt enkel och kul att göra och går att variera en himla massa genom att använda olika formar och olika slags pärlor.

Jag spelade in en film om hur jag gjort också, så om någon vill veta mer så är det bara att kolla in den :)

Jag har gjort en sak till i betong som jag kommer visa innan fredag (det är sista tävlingsdagen) så om ni vill veta vad det är kom tillbaka imorgon eller i övermorgon.

Blommor.Häromdagen skulle jag ut för att plocka lite blommor, vid en stor syrenbuske hittade jag den här fina buketten slängd på marken. Onödigt att den ska ligga där tänkte jag och tog med den hem :-)

Liten betongkruka + videotutorial

Det här blir mitt andra bidrag till Panduros Concrete Challange. Väldigt enkelt men också väldigt fint... det tycker iaf jag :)

Jag är ju väldigt nybörjare på det här med betong och jag lyckades fint... så jag tror nog att vem som helst klarar detta ^ - ^

Gjorde en liten videotutorial med bilder och la upp på youtube. Ni får ursäkta att ljudet är kasst, jag använde nämligen min mobiltelefon till att spela in ljudet. Hursomhelst här är den --->


Dagens tips.


Glöm inte en banan i handväskan, speciellt inte om du förvarar din virkning i den. Och tro mig... jag vet vad jag talar om ;-)

Prylhylla.

 

Prylhylla köpt på loppis som jag sedan har målat och tapetserad med överblivna scrapbook- pappersbitar. Tyckte denna var superpraktiskt med en glasdörr, på så sätt blir det inte dammigt på hyllorna.

 

Jag har dock lite svårt att fylla hyllorna med småsaker... allt tycks vara för stort. Fast det är ju rätt fint med tomma hyllor också :)

 

 

Betongmobil


Det här blir mitt första bidrag i Panduro Concrete Challange.

Jag har använt mig utav den hjärtformade silikonform vi fick med i paketet. Jag gjorde fyra hjärtan och i var och ett av dom la jag en liten sak. Antingen en glaspärla eller en snäcka. Snäckorna har jag själv plockat på Rhodos stränder :) Sen tog jag en bit ståltråd och virade ihop den till ett litet hänge och la i betongen.

Själva mobilkonstruktionen består av ståltråd som jag har virkat runt med fasta maskor med vitt garn. Hängdelen har jag virkat med luftmaskor.

För att få lite omväxling så att mobilen inte enbart består av betonghjärtanen så virade jag till ett litet knyte av ståltråd, i det la jag glaspärlor, stenar och snäckor.

Sen var det bara att montera ihop allt. Nu hänger den fint och dinglar på min balkong och när jag tittar på den påminner den mig om somrarna jag spenderat hos min pappa på Rhodos, alla underbara stränder som finns där och havet som omringar ön :)

Kanske har du något du vill minnas extra mycket? Då är det bara att gjuta in det i betong ^ - ^

Tovade bollar.


Inspirerad av Carinas inlägg i pysselstafetten igår satte jag mig på balkongen och våttovade små bollar. Väldigt kul och spännande det tyckte t.o.m. Bambi :)

Vad det ska bli vet jag inte ännu... men dom kommer nog komma till användning så småningom.

Panduro Concrete Challenge


Jag har fått chansen att vara med i Panduros betongtävling. Jag har varit och hämtat ut ett paket med saker man har att utgå från. Sen får man använda annat också om man vill det.

Jag har ju aldrig provat att göra något i betong så detta ska bli spännande, får se vad det blir för betongpyssel för min del ^ - ^

En virkad korg.


För lääänge sedan virkade jag den här korgen. Hittade bilden i en mapp på datorn, jag hade visst glömt publicera den. Så kan det gå när man har en dator med mappar i en enda stor röra.

Konstigt det där... nuförtiden ska man inte bara se till att man har ordning i sin skrivbordslåda och dammsuget under soffan... man ska också hålla reda och ordning bland mappar och filer i datorn som egentligen inte är mer än ettor och nollor ^ - ^

Hursomhelst, korgen är virkad med stolpar i dubbelt garn för att den ska bli extra stadig och på insidan har jag klätt den med tyg.

Titta så fint ni virkar- del 4
Jag fick en fråga om jag inte kunde visa fler saker som ni virkat efter mina mönster, helt enkelt för att någon tyckte att det var ett bra sätt att hitta till nya virkbloggar. Så visst kan jag göra det! Klicka på bilderna för att komma till den som virkat.

Jag skapade en ny kategori på bloggen som heter "virkat efter mina mönster" och där hittar ni numera alla delar. Bra att ha dom samlade så att det blir lätt att hitta :)

Jag har fler bilder att visa, men det får bli en annan dag. Är det någon som virkat något efter något av mina mönster så får ni om ni vill gärna maila bilderna eller kommentera med en länk till eran blogg där bilden finns. Då kommer jag publicera dom tillsammans med en länk till eran blogg!

Som vanligt, om någon inte vill ha sin bild med här så är det bara att säga till så tar jag bort den :)


rss
VeggieToppen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥