Chipsfundering.

Varför är chips så gott?

Kitty-godis.

420313-60På fredagarna brukar vi köpa billigt godis hos några thailändare (dom ser ut att vara det iaf) och idag när vi var där hittade jag denna. Typ som ett kinderägg med godisar, leksak och klistermärken. Gissa om jag köpte den?













Jag lever.

Men jag orkar typ inte hänga här. Vädret är piss och jag känner mig lite hängnig och Mike är gullig mot mig tar fram frukost till mig o sånt. Har mest suttit och nördat framför Sims senaste dagarna, jag har först nu insett hur kul det egentligen är. Haha. Gäller att passa på innan jag hinner tröttna på det igen. Heej sålänge!

Titta vad jag hittade!

420313-59Behöver jag nämna att jag är glad nu? Jag hittade en jättebra sida med massor av Sailor Moon- klippdockor. Tjooohooo. Kolla in här för att hitta denna och många andra dockor.
























Vill du kanske ha en nalle?

420313-58
På samma sida som jag hittade ladan fanns även denna kontiga nalle. Klicka här så kan du ladda ner den.





















Vill du ha en lada?

420313-57Gå in på denna sida så finns en lada med tillhörande silo, staket, träd och djur, det är bara att skriva ut och sedan klippa till det. Säkert jättekul att leka med :-)











Svårt att välja namn?

Har du svårt att välja namn till din nyfödda bebis gå då in på den här sidan, skriv in vad mamman heter och vad pappan heter så får du veta vad din bebis ska heta.

By the way ska våra bebisar enligt namngeneraton heta så här, blir det en flicka Ingegerd och blir det en pojke Ivan. Hm, jag är inte helt hundra på att vi följer namngeneratorn råd.

Saker jag vill ha.

Jag har hittat en massa saker jag vill ha, här är några av dom. Självklart är dessa absolut nödvänliga att ha... eller inte. Hm, är inte så säker på att jag kommer lyckas övertala Mike om att jag ska få köpa allt detta. Hahhaa. Men titta är ju kul det också.


420313-55

1.
Viktorianska änglastickers PRIS: 99 kr FRÅN: giftstore.se
2. Hängare / Dekoration - Körsbärsblomma, rosa PRIS: 146 kr FRÅN: bluebox.se
3. Necessär, liten PRIS: 125 kr FRÅN: inreda.com
4. Kakeldekor, 6 st PRIS: 90 kr FRÅN: inreda.com
5. Sewing Kit PRIS: 235 kr FRÅN: inreda.com
6. Gränum värmeljushållare PRIS: 25kr/ 5st FRÅN: ikea.se

Klippdockor.

Här finns söta klippdockor man kan skriva ut och klistra på en kartongbit och sen är det bara att klä dockorna som man vill. Eller varför inte göra egna kläder till dom.

420313-55

Laputa- Castle in the sky

420313-53Åhhh, jag såg den här filmen igår och den är underbar, har ni inte sett den så se den. Jag blir helt till mig när jag ser sådana här filmer, jag vill leva i deras värld, bara flyga iväg... liksom *poff* så är jag där. Jag försöker på alla sätt och vis. Blundar hårt... men när jag öppnar ögonen är jag kvar här i denna bajsvärld. Buuuhu. Men en dag så ska jag minsan lyckas!

Han som spelar Dawson i Dawsons Creek gör rösten till Pazu som är pojken på bilden och eftersom jag som mindre var ett riktigt Dawsons Creek fan blev jag glad när jag märkte det ;-)

Och till sist så måste jag säga en sak... hur kommer det sig egentligen att Spirited Away är så pass känd världen över när den inte alls är lika bra som Laputa, Kikis Delivery Service, Det levande slottet eller Min granne Totoro. Jag förstår inte. Kan någon förklara för mig?

Handla på nätet.

Helt plötsligt hittar jag massor av saker på olika internetsidor som jag skulle kunna tänka mig att köpa. Men på något sätt så tar det emot och jag har kommit på varför. Tror nog att jag är lite gammaldags av mig och litar inte riktigt på att rätt sak kommer komma hem till mig (och att den kommer fram hel).

Och hur vet man egentligen att man inte köper grisen i säcken?

Skoproblem


420313-52Jag skulle behöva nya skor nu till våren. Mina nuvarnade skor som jag använder varje dag är massor av år gamla, lika med - sååå slitna. Men jag hatar att köpa skor, det blir alltid fel. Det verkar precis som de som tillverkar skor har inte räknat med att det finns folk som mig t.ex. som har konstiga fötter.

Tycker dessa var coola, haha, antingen de silvriga eller de rosa men jag vågar inte beställa för dom kommer säkert vara fel (nackdelen med att handla på nätet). Så jag får helt enkelt fortsätta leta...

(bilden är från Ellos.se)

















En tanke, två bilder från Indien och, hmm... inget mer.

Usch så dålig jag har varit på att uppdatera men jag har ingen inspiration alls för tillfället, så jag håller helt enkelt tyst, bättre det än att bara skriva blaj, vilket jag iofs gör för det mesta ändå ;-)

420313-52    420313-53

Kom att tänka på en sak idag. Det är ganska exakt ett år sedan vi var i Indien. Jag saknar det. Undrar när vi kommer åka dit igen... Känns som om att jag skulle behöva det just nu, lite inspiration. HUh.

(mobilbloggar) Hej och godnatt.

Det är mitt i natten, kan inte sova. Så jag tänkte att jag skulle prova detta! Det var ju rätt kul men lite omständigt, enklare på datorn ju... Godnatt alla!

Knäckebröd.

420313-47
Ser inte denna god ut? Det tycker jag. Hahaa.

Gå in och gör en du med, eller gå in och rösta på mitt bidrag ;-)




















420313-48Detta är Mikes macka, smaken är det nog inget fel på, hm, men förpackningen vet jag inte riktigt, lite svårt att se var det står. Eller så är det detta som är konst på högsta nivå?!









Nytt spel.

Igårnatt klarade vi Dragon Quest: Journey of the cursed king så idag var vi och lämnade tillbaka det på bibliotket och istället lånade vi med oss Final Fantasy XII. Än sålänge har jag bara sett introt, jag hoppas det är kul, det verkade iaf ball...

STARDUST

Jag har egentligen tänkt skriva om detta för länge sen men jag har helt enkelt glömt bort det....
 
420313-47Såg Stardust för några dagar sedan och jag ville säga att om ni inte sett den så se den. Jag äääälskar sagor och detta är verkligen en underbar saga. Stundtals så blir den liiite för modern och amerikansk för min smak men den braiga storyn tar över och jag lyckades förbise allt det där som jag inte gillade... Kan dom inte göra fler filmer som denna? Ååååh, jag vill verkligen leva i en saga!













Klaaaar!

420313-45

Nu är ena strumpan klar. ÄNTLIGEN! Hihi, och om jag sätter fart med den andra så hinner jag kanske använda dom nångång innan det blir sommar och jättevarmt :-)






















Korkat.

korkat av mig att tro att det är varmt ute bara för att solen skiner. Nu är jag iiiiskall trots en varm dusch.

Jag ser prickar!

420313-42
Nu har mina rosaprickiga skolådor fått sällskap av pricka tidskriftsamlare :) Jag köpte 5 st för 19 kronor  på IKEA och klädde om dom i samma papper. Lite knöligt är det att få det snyggt utan bubblor, blev inte helt perfekt men dom fyller ju iaf sin funktion!


















Stark mini-människa.

Kolla denna artikel på aftonbladet. Så ball han är :)

Buuhuu, mitt bästaste örhänge är borta.

420313-38

Bara det ena såklart. Jag hade lagt dom i min jackficka på ett smart ställe så jag inte skulle tappa dom, men det skulle jag aldrig gjort. Knappast nåt värdefult för det var massa REA på det när jag köpte dom. Men ändå var det mina favoriter, den dag jag köpte dom på var en glad och solig sommardag och allt var sådär skönt perfekt som livet sällan är ;) Vad ska jag göra med bara ett av dom kvar?

Idag är det fest...

420313-39

Jaa, fest i HelloKitty-klippdockevärlden. Vet ni varför, jo för HelloKittys mamma och pappa (som Hanna har döpt till Leila och Johan) ska gifta sig idag, därför är dom finklädda. Och deras kanin fick också följa med på bröllopet, dock hade den inga finkläder, men vad kan man förvänta sig av en kanin egentligen ;)

        

Här ovanför kan ni se dom i underkläderna (!) och ett litet urval ur deras garderober....

Skokartonger.

420313-36Just nu har jag det mesta av mina prylar liggandes i gamla skokartonger. Inte så snyggt kanske. Så igår köpte jag en rulle med rosaprickigt presentpapper och klädde om dom. Mycket snyggare tycker jag. Nu måste jag bara köpa en tidningssamlare (eller så funderar jag på att tillverka en själv, kanske går att göra av ett gammalt cornflakes paket), sen har jag värsta bästa ordningen i min hylla.











Bokmärken.

420313-34
Jag har aldrig samlat bokmärken när jag var liten, (jag samlade på brevpapper istället) men när jag hittade dessa bokmärken i affären så var jag tvungen att köpa dom! Jag <3 HelloKitty.

Hanna (vår 6åriga granne) var här idag och vi gjorde massa kläder till våra HelloKitty klippdockor. Jag tror nästan att jag tycker det är roligare än vad hon tycker, hihi. Nu har HelloKitty, hennes mamma och hennes pappa mer kläder än vad jag har ;) Kanske, kanske tar jag kort på dom vid ett senare tillfälle.


Det får vara allt, det är trots allt sent. Jag önskar er en trevlig helg!

Vad är egentligen konst?

Det finns en gångväg här i Malmö som är skittrist att gå men vi brukar gå/cykla där igenom ändå. På den sista tiden har det t.o.m. varit ett nöje för någon har målat (klottermålat) en stor råtta och en sumobrottare på planket som skiljer gångvägen från en fotbollsplan.

För att komma till saken... Idag när vi tog just denna väg så var detta "klotter" borta och istället var planket fult, gult målat. Detta får mig att undra hur människorna som bestämmer egentligen tänker. Varför betala dyra pengar för att ta bort något, som i detta fall råkar vara klotter men ändå väldigt fint PLUS att det ger staden dess charm.

Samtidigt betalar dessa människor konstnärer massor av pengar för att de ska tillverka installationer, typ stayer som är JÄVLIGT fula och som man inte alls blir glad av att se på.

Jaaa, jag var bara att skriva lite, för jag tycker det är sjukt.

Snödroppar.

Igår när vi kom gåendes från centralen här i Malmö såg jag snödroppar i en rabatt. Så fina var dom :) Jag gillar blommor man blir glad av dom på nåt sätt.

Gott nytt år!

Och nä, jag är inte efter. Jag menar det kinesiska nyåret. Nu är det råttans år. Jag hoppas det kommer innebära bra saker för oss och på något sätt har jag på känn att det kanske verkligen blir så. Jaja, den som lever får se!

Hemma igen.

Ja just det. Och trötta är vi, det är utmattande att resa, jag undrar varför? Egentligen gör man inte mer än sitter stilla och väntar på att komma fram.

Malmö är sig likt (vilken överraskning), det var rätt varmt här. Känns som vår typ.

Det får vara allt, nu ska vi vila o dricka läsk.

Piroger.

420313-32Nu är vi färdigpackade och jag hoppas verkligen inte att vi glömt något. Jag hade tid och lust så jag bakade piroger, tänkte att det kan passa bra som färdkost. När man har med mackor blir grönsakerna äckliga när dom fått ligga ett tag. Huaa.

Kommer jag lyckas somna i tid inatt: Nä
Kommer jag vara trött imorgonbitti: Ja.

PS. Jag undrar varför förra inlägget blev i ett annat typsnitt än de andra. Jag har ju itne ändrat något. Någon som vet varför?












Packa, packa...

Sista natten här i Stockholm ska vi sova hos min mamma, så jag måste packa nu. Men insåg precis att det inte blir så lätt, haha, vi har spritt ut våra grejer över heeeela huset. Chansen att vi glömmer något = STOR. Bläää.

Ett brev

Tänkte skriva brev till min lillasyster (hon är 7år) men jag vet inte vad jag ska skriva. Huhu. Allt jag skriver låter larvigt eller så är det tråkigt. Förra gången jag skickade skrev jag två meningar och skickade med massor av klistermärken istället. Men denna gång ska jag inte komma undan så lätt!

Tusen saker. Typ...

Dagen började rätt tidigt för oss och jag känner mig supertrött redan nu. På morgonen fixade vi papper i stan på grekiska ambassaden, gubben som jobbade där var seg och jobbig men nu har vi gjort det som skall göras, hoppas jag ;) Sen var jag hos tandläkaren och jag hade inga hål, wooho.

Ja, det känns som vi har gjort tusen saker idag men det är mest för jag är seg av mig och hatar att ha saker inplanerade. Hahha.

En riktig plåga!

Super bowl ÄR aptrist, det är vi båda överens om härhemma. Men ändå envisas Mike med att titta på det varje år. Varför vill man plåga sig själv med något så meningslöst?

Haha.

En gammal pärm.

420313-31Jag har tittat igenom mormors gamla pärmar med stickmönster, hittade massa kul saker. Några som jag tänker ta med mig och kanske sticka i framtiden, några mönster som visserligen var fina men vem använder det nu egentligen (exempelvis mössan längst ner till vänster på bilden) och några som var riktigt, riktigt FULA (vem vill vara familjen längst upp till höger egentligen, hihi)




Märktavlor.

Jag tycker märktavlor är fina, sådana gammaldags. Tyvärr har jar inte hittat någon som jag fastnat för ännu. Har fundrat på att "konstruera" en själv men jag orkar inte, haha. Någon som har några tips på var man kan hitta mönster?

Tvättmaskin

Jag hade massa smutstvätt och så kom jag på att jag kan ju köra en maskin nu, även fast det är mitt i natten. Stör ju ingen när man är i villa, woooho. Smart för då kan en nattuggla som jag göra lite nytta på natten istället för att bara sitta o glo här ;) Visserligen gillar jag att tvätta i tvättstuga, rätt praktiskt när man har mycket tvätt o vill ha det torrt snabbt. Men jag hatar när man vill ha ett visst plagg rent så är det massa dagar tills man har tid i tvättstugan, tvätta för hand är inte riktigt min grej, jag lyckas aldrig få kläderna helt rena.

Ska kolla om maskinen är klar nu och sen... sova!

Yeaah.

Nu var det ett tag sedan sist. Vi har gjort massor av saker men jag pallar inte skriva om allt här, haha, inte så värst intressant att läsa för andra ändå.

Har precis insett att bärbar dator o trådlöst internet är väldigt skönt NÄR det väl funkar, vilket det som tur är gör här hemma hos min mormor. Föresten, jag undrar hur många mormödrar det är som har trådlöst bredband. Haha.

På tal om min mormor, hon åkte till min morbror i Malaysia imorse och om hon inte är det snurrigaste människan på jorden heter jag Kalle.  Vi har hjälp henne med packningen och hon glömmer heeela tiden var hon har lagt alla olika saker, hon letar, hittar dom och efter fem minuter har hon glömt bort det igen. Jag blir lite smått nervös av att titta på men hon är söt och rar så det gör inget.

Nu passar vi Nalle och Misso till henne och bor i hennes hus = SKÖNT!

Nu ska vi dricka läsk  och kanske se en film. HEj!


rss
VeggieToppen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥