Kaniner.

 

Anna lämnade en kommentar på min blogg och tipsade om det här kanintypsnittet, hon trodde det skulle passa mig. Hur kunde hon få för sig något så konstigt?! ;-)

 

Men visst har hon rätt! Passar mig perfekt. TACK snälla Anna!

Längtan.


Jag längtar tills min virkade ugglekorg åter kan få agera kruka till en vackert blommande pelargon igen. I helgen har jag tänkt plantera om mina pelargoner. Sen är det vara att vänta ett tag på våren, solen och alla blommor. Tjooho ^_^

På startsidan.


Mitt förra inlägg om tygbytet med Petra hamnade på förstasidan idag.
Kul! Jag säger hejhej till nya läsare och hälsar välkommen hit! Om ni har lust att pyssla så kolla gärna in min mönster eller tutorials.

Sen kan jag passa på att skvallra lite om att vi i helgen kommer ha ett litet specialerbjudande på Fyra Sorters Kakor för det är faktiskt den sista helgen innan marknaden stänger!

Tygbyte.



Jag gjorde ett tygbyte med bästa Petra och fick alla dessa tyger skickade till mig på posten. Jättefina :) Och jag har faktiskt redan hunnit sy en sak med två av tygerna. Men det får ni se senare.

Virkad duk blir till...




... en skål!
Medan denna är på tork kan ni istället titta på den virkade skål som jag gjorde för 2 år sedan. Skillnaden är att förra gången hade jag själv virkat duken, den här gången är det ett 5-kronors loppisfynd som ska få agera skål. Dessutom har jag den här gången gjort sockerstärkning istället för att använda lim. Spännande att se hur det blir. Som sagt, fortsättning följer...

Fyra Sorters Kakor söker gästsäljare




Fyra Sorters Kakors första marknad börjar nu lida mot sitt slut, och vi planerar kommande marknader för fullt. Till dessa är vi intresserade av att ta in gästsäljare.

Vi söker därför tre gästsäljare till Påsk- och Vårmarknaden, som öppnar den 25 mars.

Som gästsäljare får du ha upp till fem produkter med på vår översiktssida. Du / din shop kommer även att synas lite extra både på Fyra Sorters Kakor-sidan och i den information som vi skickar ut.

Låter det intressant? Maila oss då på fyrakakor(at)gmail.com.

Kom ihåg att skicka med en länk till din shop eller blogg, några ord om vilka produkter du skulle vilja ha med. Du kan även bifoga några foton. :-)

Sista datum för att anmäla sitt intresse är söndagen den 6 mars!!

Vi kommer sedan att välja ut de tre gästsäljare som passar just den här marknaden bäst utifrån marknadens tema och sammansättning av produkter.

Om det låter intressant, men kanske till en senare marknad, kan man under tiden gå med i vårt växande shopnätverk.

/Stina G, Stina B, Viktoria, Petra

Vårtecken.


En av fördelarna med att bo i Skåne är att våren kommer tidigt. Visseligen vore det en överdrift att säga att våren redan är här för det har varit ett par minusgrader senaste dagarna och det snöade pyttelite i morse.

MEN i lördags såg jag faktiskt årets första snödroppar. Kunde inte låta bli att föreviga dom vackra små blommorna med min mobilkamera. Suddig bild vilket får dom är verka lite overkliga... kanske till och med lite magiska?!

LOVE.


Eftersom jag samarbetat en hel del med Stina senaste tiden har jag inte kunnat undgå hennes fina wire-ord. Så när jag hittade en tutorial på ordet love hos Bird from a wire kunde jag inte låta bli att testa.

Just ordet love var inte supersvårt men när jag sedan skulle prova att göra egna ord som t.ex. innehöll k, t eller f så blev det genast svårare.

Ordet love blev iaf till en liten skylt som ska få hänga någonstans här hemma och påminna oss så att vi inte glömmer kärleken ;-)

En väska och en necessär.

 


I helgen roade jag mig med att uppdatera Fyra Sorters Kakor med två nya produkter. En väska och en necessär.

 

Väskan är fodrad med det lila svamptyget som syntes för ett tag sen på bloggen, när jag visade upp en necessär. Och necessären på bilden här nedanför är sytt i ett tyg som in också har sett tidigare.

 

Jag tror att jag har drappats av någon slags sy-sjukdom, jag kan inte sluta sy. Det är så himla kul!

 

 

 

 

Lördag.


Idag har jag inte så hemskt mycket att säga men tittar in och passar på att önska er en fin dag!

Jag började min dag med en blåbärssmoothie, allt för att ta till vara på det som finns i frysen. Blåbären plockade vi nämligen i somras och har väntat på att få ätas upp ända sedan dess. Övriga ingredienser är: en halv banan, en tesked honung och mjölk. Gott och lätt som en plätt ^-^

Brickan som glaset står på är ett loppisfynd och kostade så mycket som en tia!

Kan ett tyg få en att bli glad?

 

Mitt senaste tygfynd är det här underbara tyget. Jag kan inte låta bli att bli glad när jag ser det ^^ Dessutom är det finare i verkligheten än på bild. Tyget är helt intakt och oanvänt (ingen som klippt/sytt i det) och dessutom är det uppåt fem meter tyg!

Gissa om jag är sugen på att sy nu ;)

Necessär nummer två.



Jag har gjort ännu en necessär efter den här beskrivningen. Och den här gången gick det mycket smidigare, jag brydde mig inte om att översätta måtten (som i beskrivningen är angivna i tum) utan gjorde lite som jag tyckte men höll fast vid principen eller vad man ska säga.

Jag gillar denna tygkombo, det är lekfullt och glatt! Vad jag inte gillar är att jag lyckades sy på det randiga bandet på framsidan lite snett (och upptäckte det försent) men eftersom det är jag själv som ska ha necessären så orkar jag faktiskt inte bry mig. Jag känner mig nöjd iaf!

Titta så fint ni virkar- del 7



Nu var det sådär länge sedan jag publicerade bilder på sådant ni virkat av mina mönster.
Jag är verkligen segast i stan på det, högen bara växer :/ Men här kommer iaf en hel hög med fina amigurumis ^^



Om du också vill få din bild publicerad här så skriv en kommentar och lämna länk till din blogg där bilden finns eller om du inte har blogg kan du maila bilden till mig på viktoria[snabel-a]stjernfall.se

 

Alla inlägg av den här typen postar jag i en speciell kategori så vill du hitta till fler duktiga pysselbloggare kan du kolla igenom "titta-så-fint-ni-virkar-kategorin"- här.

 

PS. Jag har fler bilder att visa, så om du har skickat bild/länk till mig men ännu inte fått den visad här så är det inte så att jag "glömt" den. Jag visar inte så många i taget för att alla ska få synas lite extra mycket :)



Kärlek.

 




Idag är det "den där" kärleksdagen
, dagen då man ska ge varandra massproducerade nallar eller kort.

Nu lät jag visst lite bitter... det var inte meningen. Jag gillar faktiskt dagar där man kan fira och tänka lite extra på varandra och jag gillar att ge bort presenter! Men samtidigt tror jag att den där lilla nallen kanske glöms bort lite av alla andra alla-hjärtans-dag-nallar man fått genom åren.

Därför citerar jag mig själv på saker man istället kan göra, detta skrev jag på samma dag fast för två år sedan.

"Kanske baka vaniljhjärtan tillsammans och pudra dom med florsocker, kanske bygga en snögubbe tillsammans eller varför inte gå till en automat och trycka ut en fem-kronors ring. Den på bilden ovan fick jag av Mike, gissa om jag blev glad ^-^"


Vill du såhär i sista stund köpa en personlig gåva till någon du tycker om, något som ingen annan har och som är tillverkat med kärlek så har vi 15% rabatt dagen till ära inne på Fyra Sorters Kakor.

En blommig...


... burk.
Detta är mitt senaste loppisfynd, för en tjuga blev plåtburken min. Den ser ju onekligen retroaktig ut men den var helt ny invändigt och verkligen superfräsch... det får mig att misstänka att den kanske är nyproducerad. Någon som känner igen den och kanske vet?

Jag ska flytta över min samling av sidenband och andra dekorationsband till denna burk... jag kan nämligen inte stänga den nuvarnde burken för att den är så full ;-)

Jag gillar verkligen plåtburkar och askar, så praktiskt att förvara grejer i dom, allt från mjöl och socker till knappar och i detta fallet band. Tror jag ska ta fota alla mina burkar (dom är inte supermånga men ändå några stycken) så ni får se. Vissa är faktiskt väldigt fina ^^

Att ta till vara.



I höstas plockade vi massa äpplen och björnbär
, av det gjorde jag äppelmos och blåbärsylt och sen fryste jag även ner lite. Men trots att jag gett bort en hel del burkar med äppelmos och sylt så har vi massa kvar... därför bakade jag häromdagen.

Muffinsar med en klick björnbärssylt i mitten. Använde mig av muffinsreceptet i min kokbok med bytte ut äggen mit Noegg, eftersom vi inte äter egg. Men det går faktiskt utmärkt att baka utan egg eller ersättning, se t.ex. på Evas fina muffinsrecept (scrolla ner så finns massa recept).

Äppelmosen som kryddad med kanel, lite ingefära och kardemumma stoppade jag i smördegspiroger som när dom kallnat fick florsocker på sig.

Och efter detta har jag fortfarande sylt och mos kvar, fast det gör inget... jag bakar gärna igen ^-^

Necessär.


Häromdagen sydde jag en necessär efter den här beskrivningen. Blev ju inte lika snyggt som orginalen tyvärr. Av någon dum anledning tänkte jag redan innan jag började att detta kommer jag inte klara, det kommer vara svårt osv och den negativa inställningen smittade liksom av sig på resultatet.

Tror faktiskt att jag ska sy en till för att få revansch ;-) För egentligen var det inte alls svårt!

Ett litet försök...


... till att "scrappa".
Jag känner att jag inte riktigt har kläm på det. Vilken/vilka bilder ska man välja, vad ska man skriva och hur "ska" layouten egentligen komponeras ihop?

Jag går lite på känsla och tackar datorn för hjälpen. Tycker att det är lättare att scrappa digitalt (går ju att ändra färger lite hursomhelst och det blir inga fula limrester på fel ställe) men samtidigt tycker jag att det är charmigare med "riktig scrapbooking".

Men för en nybörjare som jag passar det bra att bara tycka på "delete" när något blir fel ;-)

Allt på bilden är från olika kit med  freebies som jag samlat på mig, önskar att jag kom ihåg var jag fått tag på allt så att jag kunde länka. Kanske någon annan känner igen t.ex. pappret?

Alla hjärtans dag tutorials






Alla hjärtans dag närmar sig och jag har i det här inlägget samlat lite roliga pyssel som kan tänkas passa inför denna dag. Har försökt blanda olika typ av pyssel och svårighetsnivå så att det ska finnas något som alla tycker är kul. Klicka på bilderna för att komma till dom pyssel som visas på bilderna.


Sen får vi ju inte glömma alla fina tutorials som kommit till under den pågående pysselstafetten (alla är dock inte alla hjärtans dag-relaterade, men ändå super, så ta en titt).

Stoff & Stil- vår/sommar 2011

 

Det är alltid lika kul när Stoff & Stil kommer ut med sina nya kataloger, att få bläddra igenom och längta efter nya årstider.

 

Som vanligt finns det en himla massa fina tyger som jag skulle vilja ha. Alla fina blommiga tyger, retrotygerna och för att inte tala om elfanttyget som finns på fjärde raden här nedanför!


Deras uggla är lite lik kärleksugglorna som jag gjorde till pyselstaffeten och i den allra första bilden (längst upp till vänster) syns en likande blomkudde som jag gjorde för ett tag sedan (beskrivning på hur man gör en sådan finns här).

 

Vilka är dina Stoff & Stil-favoriter våren/sommaren 2011? :)

 

 

Kaninens år.



Dags för det kinesiska nyåret! Vi lämnar tigerns år bakom oss och går istället in i kaninens år. Och eftersom jag fortfarande känner virklusten fick det bli en liten virkad kanin :) Finns hos Fyra Sorters Kakor.

Bokmärken.


Jag är glad för jag har fått tillbaka virklusten..
. den har varit frånvarande alldeles för länge tyvärr. Hittills har det blivit två bokmärken och bägge finns i shopen Fyra Sorters Kakor - jordgubben och prinsesstårtan.



PS.
Har ni sett Stina Bs superfina virkade hjärtgirlanger som hon publicerade i pyselstafetten idag? Åh, jag vill också göra en!

Utlottning av presentkort!


Idag startade vi en utlottning där man kan vinna ett presentkort på 100kr
att handla för i våran shop Fyra Sorters Kakor

Det är lätt som en plätt att delta, allt som behövs är att du har ett facebook-konto. Utlottningen finns nämligen i våran facebook-grupp, så klicka på länken, där finns instruktioner m.m ^-^

Det vore kul om du vill vara med (och extra kul om du vinner såklart)!


rss
VeggieToppen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥