Hexagonfilten


Det här lapptäcket av hexagoner har varit klart ett tag nu.
Jag har redan visat det en gång, när det var nästan klart. Men nu är det helt klart och den här gången ska ni få se även framsidan ;-)

Det är alltså ett lapptäcke i bebisstorlek ca 80x90 cm. Jag tyckte det var svårt att veta vilken storlek som är lagom och när man lagt ner så himla mycket tid på att sy hexagonerna för hand så känns det trist om bebisen växer ur täcket med en gång.

Men eftersom det är rätt tjockt ( består av tre lager och är fodrad med fleece) så tänker jag mig att det kanske går att använda som lekmatta. Ja, jag är helt novis på området så det återstår att se om det blir som jag tänkt mig.

En sak är säker- det var riktigt roligt att sy och faktum är att jag inte tyckte det tog så hemskt lång tid (jag hade föreställt mig att jag skulle bli klar lagom till ungen fyller 10 år eller så, haha). Men vette tusan om jag hade orkat med att sy en hexagonfilt i vuxenstorlek. Det får kanske (med betoning på kanske) blir ett framtida äventyr.

Ny väska till våren.


Först vill jag bara tacka för alla gulliga kommentarer ni lämnat under mitt förra inlägg! Om det ens är möjligt att bli gladare än jag redan är så blev jag det isf av era fina ord :-) Det var någon som hoppades på lite bebispyssel framöver här i bloggen och jag måste erkänna att jag redan hunnit med ett par grejer som ligger och väntar på att bli fotograferade.

Men så länge får ni se min nya väska. Jag har en tendens att tröttna och vilja ha en ny väska efter årstid. Den jag använder nu är visserligen bra och stor (får plats med vantar, halsdukar osv) men till våren vill jag ha en lite mindre väska men ändå inte så liten som min sommarväska.

Detta är en ny väskmodell som jag inte tidigare provat på och jag måste säga att jag gillar modellen. Och med Nusses beskrivning var det inte heller allt för krångligt att lista ut hur delarna skulle sitta ihop för att vändsy väskan.

Om ni vill sy en väska efter Nusses braiga beskrivning men inte riktigt förstår hur allt hänger ihop så passade jag på att fota hur det kan se ut "på riktigt" alltså med en riktig väska och förslag på vad man kan placera på varje del (fickor, kardborre osv). Hoppas att det är till hjälp för någon :-)


(klicka på bilden så blir den större)



Om att vänta.



Jag är nog världens mest otåliga människa.
Om jag får en idé vill jag genomföra den och se resultatet med en gång, det är ju superdrygt och tråkigt att vara tvungen att vänta.

Just nu genomgår jag något slags eldprov. Och ironiskt nog finns det jag väntar (och längtar) efter så nära mig det bara går. Nämligen inuti mig.

Det är nog tur att jag är tjej för jag hade tyckt det var ännu mer oliiiidligt om jag var kille och inte kunde känna hur revbenen blir söndersparkade stup i kvarten ;-)

Även om våren är min favoritårstid har jag aldrig längtat eften den (och april månad) så mycket som jag gör iår. Men nu när det snart är mars så känns det lite som att det inte är evigheters evigheter kvar utan bara lite halvlångt ^-^

Grisväska

 

I höstas fick jag beställning på en väska som jag har glömt visa upp. Önskemålet fanns om att en gris gärna fick vara med och Lilla Fröken Gris har jag faktiskt visat upp tidigare.

 

Eftersom inte hela väskan var klar då fick ni bara se en liten bit av den. Men här är den alltså i sin helhet!

 

 

Vinnaren!

 

TACK till alla som ville vara med i min alla hjärtans dag-utlottning! Jätteroligt att så många ville delta. Tror nästan att jag tycker det var roligare att ordna än vad vinnaren kommer tycka att det är att vinna ;-) Ska verkligen försöka ordna fler give aways i framtiden och oftare!

 

Vem vann då?! En slumpgenerator fick dra ett nummer och den vinnande kommentaren blev:

 

 

Stort grattis!

(jag har skickat ett mail till den adressen du angav när du skrev kommentaren)

Rosa mobilfodral

 

Förra året sydde jag ett mobilfodral till min telefon. Och det har jag fortfarande kvar men efter att ha använt det i månader så märkte jag att det är hemskt krångligt med en knapp som ska knäppas varje gång man ska ta ut mobiltelefonen.

 

Extra jobbigt är det om det ringer när man är ute nu under vintern. Oftast sitter jag på cykeln, så stanna den, av med vantarna vantarna, öppna väskan, hitta rätt fack där telefonen ligger och SEN upp med knappen på mobilfodralet. När man sen har telefonen i handen gäller det att pricka rätt knapp för att svara också ;-) Jag missar säkert vart tredje samtal och så kan vi ju inte ha det :P

 

Knappen är nog det moment som tar längst tid när man blir lite stressad så jag sydde ett fodral med kardborrestängning istället. Nu hoppas jag att det blir enklare att svara i tid.

 

Idag är sista dagen att delta i min Alla hjärtans dag-give away. Vill du vara med lämnar du bara en kommentar under tävlingsinlägget som du kommer till genom att klicka här.

 

 

Oreocupcakes

 

I helgen bakade jag Her name was Gretas oreomuffinsar. Hur goda som helst!

 

Fast jag använde mitt vanliga muffinsrecept som jag hittat på internet istället eftersom jag inte har ägg i mina. Men jag är hopplös på att följa recept, så jag lyckades inte följa det till punkt och pricka heller. Haha, men gott blev det som sagt.

 

Frostingen gjorde jag efter Leilas recept. Fast inte heller där gjorde jag exakt som man skulle, för jag hade bara vanligt florsocker hemma och blandade helt enkelt i typ 2msk kakao istället för florsockret med chokladsmak som man skulle använda. Och det funkade fint!

 

Nu är jag sugen på att baka mer och prova stoppa ner andra kakor än bara oreos.

 

Alla hjärtans dag- GiVE AWAY

 

Äntligen har jag tagit tid att ordna en liten give away! Har haft det i tankarna i evigheter men så har det ändå inte blivit av. Så nu kör vi med en give away med kärlekstema, det passar väl bra?! ^-^

 

Man kan vinna ett litet paket bestående av:

♥ En necessär sydd av mig med två fåglar och ordet love broderat på framsidan (baksidan består av rosa och vitprickigt tyg). Den har även ett litet innerfack.

♥ En rulle hjärttejp.

♥ Tre stycken dubbelvikta kort med kärlekstema att ge bort till någon du tycker om.

♥ Och så tror jag att jag inte kan hålla mig från att stoppa med någon liten överraskning också.

 

 

Lämna en kommentar och du är med! Svårare än så är det inte :-) Självklart får man lägga till sig som följare via bloglovin, gilla/dela på facebook, blogga, twittra  o.s.v. om denna give away, då blir jag såklart superglad men det är inget tvång. Alltså bara en lott per person.

 

Sista dag för att delta är söndag den 19 februari.

 

Ps. Har du ingen blogg lämna en mailadress som jag kan nå dig på om du vinner :)

 

Kärleksnecessär

 


Dagen till ära har jag sytt en liten kärleksnecessär och lite senare idag tänkte jag lägga upp en liten give away med bl.a. denna necessär.

 

Så kom gärna tillbaka och delta i min Alla hjärtans dag-give away ♥

 

Nya saker



I igår besökte jag Panduro outlet som finns här i Malmö.
Med mig hem fick en Tildaplåtburk (den minsta av dom tre) ur det här setet följa med, 19kr kostade den.

Och armbandet med den turkosa rosen. Egentligen är det en materialsats där man själv ska göra armbandet men mitt var redan färdiggjort och kostade 19kr precis som burken.

Lite synd är det ju att jag inte fick pyssla ihop det själv (outleten sålde det som materialsats också för 60kr men jag tyckte det kändes onödigt att betala 40kr extra för att få bygga ihop det själv, haha).

Dock var armbandet lite för stort och då har jag ändå rätt breda handleder så jag tror att jag ska trä om det. Fint är det iaf!

Hallproblem

 

Ett evigt problem här hemma tycks vara våran hall. Den är både trång och mörk. Dessutom spelar det ingen roll, för hur man än gör eller hur mycket man plockar undan, svämmar det ändå konstant över av jackor, halsdukar och vantar. Speciellt nu på vintern.

 

För ett tag sedan klädde jag om två gamla skokartonger som skulle få agera förvaring åt sådant som inte används så ofta. Fotot är taget när jag precis städat undan och ställt dit dom. Nu är det lika stökigt som innan rensningen, nästan iaf.

 

Dags att försöka med något nytt. Tror att det får bli korgar att ställa på den understa hyllan men vill hitta några fina först. Kanske några i starka, glada färger så att man slipper bli så deprimerad av att titta på röran ;-)

 

 

Piffat nattduksbord


Lovade ju att visa vad jag gjort med äppelhyllpappret jag köpte för ett tag sedan. Använde det (eller en del av det iaf) till att tapetsera den lilla byrå som jag har har som nattduksbord.

 

Det självklara valet hade kanske varit att tapetsera alla lådor men jag tänkte att det skulle bli för mycket äpplen då. Eller inte... kanske tapetserar jag resten av lådorna också om jag känner för det. Men så länge får det vara såhär.

 

På nattduksbordet står bl.a. två gamla bakpulverpurkar som jag sparat, gjort rent och piffat till med med hyllpappret och bollfrans. Fast dom ska nog inte stå där sen... tror att dom får flytta till mitt pysselskåp och fyllas med knappar eller annat pysselmaterial.

 

 

 

Söta drömmar...

 

... måste man ju drömma om man sover i så här söta sängkläder. Eller?! Ja vi får se... jag har iaf bäddat rent med våra nya påslakan.

 

När vi för ett tag sedan köpte en ny stor säng så upptäckte jag att vi visst inte hade två likadana uppsättningar med påslakan och örngott så jag började leta efter några som jag tyckte om. Och när min mamma beställde dörrkroken på bilden nedanför i present till mig så hittade jag till dessa lakan och blev "tvungen" att beställa ;-)

 

Jag har även börjat sy på ett megastort lapptäcke som ska få agera överkast till sängen när vi inte sover i den. Fast jag har fuskat lite genom att göra stooora rutor. Annars skulle det tagit evigheter att sy ett överkast. Bild på det kommer när det är klart :-)

 

 

 

Produktbilderna på bilden ovan kommer från Jotex.



rss
VeggieToppen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥