Kaninbebisarna 13 dagar.

Här är mina små vildkaniner, tretton dagar gamla.
Dom har öppnat ögonen för ett par dagar sedan och om man släpper ut dom utanför buren springer dom runt och upptäcker minsta lilla vrå. Sitter still gör dom inte speciellt länge, så dom är lite svåra att fånga på kort.

Vid ett tillfälle fick dom syn på sin mamma och satte full fart fram till henne och försökte dia men hon verkade inte intresserad av det just då, haha. Snacka om beskvikelse för deras del ;-)

PS. Har jag berättat att det inte är tre eller fyra bebisar som jag först trodde utan SEX stycken? Tror jag har glömt berätta det faktiskt :P

Bokfodral.

Igår fyllde min mamma år och jag hade sytt ett bokfodral till pocketböcker som jag skickat med posten till henne.

Jag satt länge och funderade på vad jag skulle kunna göra till henne och när jag såg dom här på internet så visste jag att det var just det jag ville ge henne.

Kul var det att göra så jag tror jag ska göra ett till och samtidigt få till det lite bättre i kanterna.

Tapeter till sims2.


Jag hittade lite fina tapeter på internet som jag ville ha i mitt sims2 och när jag ändå har gjort dom så lägger jag upp dom här för nerladdning ifall det är någon mer som vill ha ^^

Det är 6 olika mönstertapeter och 10 enfärgade som man kan matcha med. Dom mönstrade laddar du ner här och dom enfärgade här. Alla filer ligger hos mediafire.com och när du laddar ner dom måste du först zippa upp dom och sen lägga i downloadmappen. Har du inget program att zippa upp filerna med så finns winrar at ladda ner här.

Vill du veta mer om hur man laddar ner saker till sims2 kolla detta inlägg.

Och här lite bilder på hur tapeterna kan se ut i spelet:Vill du veta hur du kan göra egna tapeter till sims2 finns en jättebra tutorial här. Det är inte alls svårt, det som är svårt är att mönsterpassa tapeterna, om ni tittar noga har jag misslyckats lite på den nästsista bilden (ironiskt nog på dom tapeter med minst mönster, haha), men dom andra är helt ok.

Färgglad amigurumi.


Jag hittade bild på en amigurumi som jag inte visat. Jag gjorde den på landet i somras till min lillebror och han har fått välja färgerna själv.

Har använt mig av huvudet och kroppen från mitt kaninmönster men sen gjort andra armar och ben och skippat öronen.

Efter att jag tagit fotot tvingade han mig virka en mössa till den men det glömde jag ta kort på. Så ni får fantisera ihop en mössa själva ;-)

Creepy Cute Crochet: Zombies, Ninjas, Robots, and More!

Idag tänkte jag tipsa om denna bok, Creepy Cute Crochet av Christen A. Haden. Om ni är trötta på alla sockersöta amigurumisar så passar denna bok perfekt... det är fortfarande sött men med en twist av läskighet.

Mike fick välja en figur ur boken som jag skulle virka till honom och det blev den gröna på bilden, Cthulhu. Här nedanför kommer ett litet urval av fler läskigt söta figurer som boken har att erbjuda.Den här apan är väl för söt :)

Uppdatering: Annika med bloggen Drutten Pysslar tipsade bland kommentarerna om att boken snart kommer ut på svenska. Kolla in den här.

Nya grejer.

Jag har samlat på mig en hel del som jag inte hunnit blogga om. Idag passade jag på att fota det och lägga upp i kiosken.

En blombrosch, tre stycken bokmärken med blommor på toppen och så en gris jag gjorde när jag kontrollvirkade grismönstret.

Virka en gris.


Det här är mitt fjärde mönster som jag lägger upp här. Den här gången blir det en liten gris. Om man virkar i ett ganska tunt garn passar den utmärkt som nyckelring, bokmärke eller varför inte låta den vara en del av en barnvagnsmobil. Virkar man den i tjockare garn blir den som ett mindre gossedjur ungefär.

Allmänt om mönstret:
♥ Virka i spiraler, när du har virkat klart ett varv så ska du alltså direkt börja på nästa (gäller bara kroppen och trynet).
♥ Alla delar (förutom öronen och knorren ) börjar med något som kallas för "magisk ring" vet du inte hur man gör en sådan så finns det bra förklarat med text och bilder här.
♥ Markera början på varje varv med exempelvis en bit garn i avvikande färg.
♥ Virka med en virknål som gör att virkningen blir hård så att ingen stoppning tittar fram mellan maskorna. Jag har använt ett garn där 50gr motsvarar 165m och har virkat med virknål 1,75mm. Det går såklart bra att använda ett annat garn så länge man anpassar virknålen efter garnet. Vill du t.ex. ha en större gris använder du ett garn som är tjockare.
♥ Jag har kontrollvirkat mönstret men om du stöter på något som inte stämmer säg till så ska jag rätta till det.
♥ Och sen det viktigaste av allt, hoppas du har kul medan du virkar ^ - ^

Förkortningar:
v: varv
m: maska
sm: smygmaska
fm: fast maskaVirka 6fm i en magisk ring [sammanlagt 6m]
2fm i varje fm [sammanlagt 12m]
*fm i första fm, 2fm i nästa* upprepa varvet runt. [sammanlagt 18m]
*fm i nästa 2 fm, 2fm i nästa* upprepa varvet runt [sammanlagt 24m]
*fm i nästa 3 fm, 2fm i nästa* upprepa varvet runt  [sammanlagt 30m]
*fm i nästa 4fm, 2fm i nästa* upprepa varvet runt  [sammanlagt 36m]
*fm i nästa 5fm, 2fm i nästa* upprepa varvet runt  [sammanlagt 42m]
*fm i nästa 6fm, 2fm i nästa* upprepa varvet runt  [sammanlagt 48m]
Virka 5 v med en fm i varje fm. [sammanlagt 48m]
*fm i nästa 6fm, 2fm ihop* upprepa varvet runt [sammanlagt 42m]
*fm i nästa 5fm, 2fm ihop* upprepa varvet runt [sammanlagt 36m]
*fm i nästa 4fm, 2fm ihop* upprepa varvet runt [sammanlagt 30m]
*fm i nästa 3fm, 2fm ihop* upprepa varvet runt [sammanlagt 24m]
*fm i nästa 2fm, 2fm ihop* upprepa varvet runt [sammanlagt 18m]
Börja fyll kroppen med stopning. Fyll på efter varje varv, så att den är välfylld när sista varvet är virkat.
*fm i nästa 1fm, 2fm ihop* upprepa varvet runt [sammanlagt 12m]
*2fm ihop* upprepa varvet runt. Gör en sm i den sista m. [sammanlagt 6m]
Klipp tråden men spara en bit för att fästa.6lm
Virka fyra varv fram och tillbaka över dessa med fm.
Fortsätt sedan och virka tre fm på kortsidan och sedan en fm i varje m. Detta görs för att det ska bli en fin kant runt öronen och svansen.
Klipp av tråden men lämna en bit för att fästa.
Virka sedan ännu ett öra.
Innan öronen fästs vid kroppen viks nederkanten dubbel så att öronen kupas.
(Öronen är samma som till åsnemönstret, här finns en bild på hur det ska se ut)Virka 6fm i en magisk ring [sammanlagt 6m]
2fm i varje fm [sammanlagt 12m]
*fm i första fm, 2fm i nästa* upprepa varvet runt. [sammanlagt 18m]
*fm i nästa 2 fm, 2fm i nästa* upprepa varvet runt [sammanlagt 24m]Virka 6fm i en magisk ring, sm i första m [sammanlagt 6m]
Klipp tråden men spara en bit för att fästa.
Virka sedan ännu en.6lm
Sm i den andra lm från nålen, *3fm i varje lm* upprepa 3ggr, 4fm i sista den sista lm.
Klipp tråden men spara en bit för att fästa.


Sy fast näsborrarna på trynet och sy sedan fast trynet vid kroppen.

Jag har använt mig av svart garn och gjort franska knutar till ögon. Hur man gör franska knutar kan du se här (scrolla längst ner på sidan). Det går precis lika bra att sy fast en pärla som ögon, eller limma fast en bit svart filt, eller använda säkerhetsögon, om du har sådana.

Placera ut öronen så dom sitter bra och sy fast dom.

Tillsist knorren, fäst den i det lilla hål om blir i ändan på grisen.

Nu är själva grisen klar. Sen är det bara att fästa t.ex. en nyckelring vid grisen eller något annat som du tycker passar.

stjernfall.se


Det började bli lite rörigt här på bloggen att hitta till mina mönster och till kiosken.
Det finns så många inlägg och kategorier här så det känns som om dom drunknar bland allt det andra.

Därför har jag fixat en hemsida, som kommer vara lite mer avskalad och länka vidare till det jag vill ska synas lite mer.

Bloggen kommer finnas kvar här som vanligt, även mönstrerna kommer finnas kvar där dom är men via hemsidan kommer det var lättare att få en översikt på dom. Just nu är dom bara tre så det är inte så svårt att hålla reda på dom men jag planerar att lägga upp fler. Jag håller på att kontrollvirka och renskriva ett just nu som kommer komma upp så snart som möjligt.

Vill ni komma till hemsidan är att adressen:


( går också bra att klicka på bilden )

Detta innebär också att jag har en ny mailadress. Från och med nu är det denna som gäller:


Gratis fotobok.


Mindi tipsade för ett bra tag sedan att man kan få en gratis fotobok… allt man behövde göra är att skriva ett litet inlägg om det i sin blogg. Klart jag måste göra det då ^ - ^

När jag fyllde arton fick jag en digitalkamera och sedan den dagen har jag tagit MASSA foton men inte framkallat ett endaste.

Rätt som det är packar väl min dator ihop sitt pick och pack och drar på semester… Därför tänkte jag att en fotobok skulle vara det perfekta sättet för mig att samla alla braiga saker som hänt mig sedan dess på ett och samma ställe, samtidigt som jag faktiskt får ett fysiskt bevis på att dom sakerna faktiskt inträffat.

Vill du också ha en gratis fotobok? Kolla då in här, där finns all information du behöver, samt länkar om du vill veta mer om fotoboken.

Kaninbebisarna dag 2.


Dom verkar leva och må bra allihopa och dessutom upptäckte jag att det är fyra stycken och inte tre. Wiiiiie. Dom ser ut som små flodhästar ungefär, haha.

Tack för alla kommentarer och tips och råd. Jag tror att jag har koll på läget nu, iaf för tillfället ;-)

Ni får se en bild på den lyckliga mamman också *blink* Verkar som om man blir himla hungrig av att föda bebisar för hon har mumsat i sig en himlans massa mat ^ _ ^

Överraskning!

Nu behöver jag inte längre undra om Bambi är en tjej eller kille... titta vad jag hittade i buren när vi kom hem ikväll. Tre (tror jag) småsmå kaninbebisar. Herregud säger jag bara. Någon som kan något om kaniner? Vad gör man?

Ursäkta den kassa bilden... men hon var duktig på att täcka dom med hår och jag ville inte peta i boet.

Blombrosch.


Igår virkade jag en liten blombrosch. Tänkte att den skulle sitta fint på min väska eller kanske min nya söta höstjacka (fast egentligen passar den inte färgmässigt med fodret som är röd- och blårutigt, fast det är ju ingen som ser om jackan är stängd).

Sen kom jag på att man kan ha den i håret också, det blev jättefint. Fast det gäller att passa sig när man sätter fast den, nålen är ju rätt vass ;-)

Fönsterpingla?

Jag vet inte riktigt vad jag ska kalla den här saken... så den får heta fönsterpingla helt enkelt. Ganska logisk- den ska hänga i fönstret och har en pingla :)

Hjärtat är virkad efter mitt eget hjärtmönster som jag har dekorerat med en blomma. Sen har jag virkat med sidenband runt en bit ståltråd som jag format till en ring. Virkat lite picoter i grönt längst ner, fäst en pingla i mitten och så var det KLART!

Mitt syskrin.


Köpt på loppis ute på landet någonstans i sörmland. Är det inte fint? Jag var bara tvungen att köpa det, fast det var lite halvjobbigt att släpa med sig det på tåget hem tillsammans med all annan packning. Det var helt klart värt det. Jag har inte hunnit fylla det ännu, men det kommer nog inte vara några problem *blink*

Stella.


Det här är Stella. Hennes favoritsysselsättning är att fika, oavsätt om det är på en filt ute i det fria eller inomhus en kall och blåsig höstkväll.

Hennes favorittid på dygnet är på morgonen, hon är uppe med tuppen och är ivrig att få hitta på nya spännande saker.

Om kvällarna tittar hon gärna på en film eller läser lite i en bok innan hon går till sängs. Innan hon somnar ligger hon och tittar i taket på stjärnorna ( inte dom riktiga, utan sånadär ni vet som man fäster i taket som är självlysande).

Stella finns i kiosken.

En liten tupplur efter allt fikande.

Grisar.Två små grisar jag gjort medans jag varit bortrest. Den ena är ett bokmärke och den andra en nyckelring. Jättekul var dom att göra och dessutom tycker jag dom blev rätt söta med knorren därbak ^ - ^

Hemma.


Sent igår kom vi hem efter ett par timmars tågresa.
Idag har den mesta av tiden gått åt till att tvätta, handla och göra sånadär saker som jag inte kunnat göra senaste veckan. Som att klappa djuren, duscha i vaaaarmt vatten extra länge och sitta vid datorn ^ - ^

Ni ska få se lite fler bilder på hur det sett ut medans jag varit borta :) Jag återkommer med bilder på loppisfynd och lite saker som jag virkat.

Tasty Crochet.


Sista dagen på landet... imorgon är det dags att åka hem. Medans jag packar det sista och passar på att andas frisk luft så får ni ännu ett boktips från mig. Tasty Crochet av Rose Langlitz. Fantastisk bok fylld med ätbara virkverk ;-) Hade jag varit liten hade jag tyckt det var superkul att leka med all denna mat. Vem vill inte leka med virkad falafel liksom? Eller med en bit fruktpaj?

Pysselsugen.


Jag skulle kunna visa mycket roliga saker, men eftersom internet här på landet är segare än segast så får ett litet boktips duga. Den här gången blir det boken Pysselsugen av Hege Barnholt. Innehåller massa kul pyssel där både papper, tyg, garn och strandfynd är inblandade. Här nedanför ser ni ett urval av pysselsaker ut boken.rss
VeggieToppen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥