Två saker.


Här om dagen besökte jag Stoff och Stils butik och hem kom jag med bl.a. en blå dragkedja som jag ska använda till ett projekt (visar när det är klart).

Dessutom fick jag med mig en snedslåveckare, har länge tänkt att det är en bra-att-ha sak men inte köpt någon. Men så visade Petra upp sin för ett tag sedan och då blev jag påmind igen. Väldigt praktisk sak.

Liten katt.


Åtta centimeter hög och väldigt, väldigt söt!
Därför kunde jag helt enkelt inte motstå att betala dom tre kronor hon kostade så att jag kunde få ta med henne hem. På den vägen är det, så nu bor hon hemma hos mig ^^

En stuga i alperna - del 2

 

Här kommer resterande bilder från min alpstuga byggd i The Sims 2. Del ett finns här.

 

Klicka här om du vill veta hur man laddar ner saker till The Sims 2.

 

Fyra Sorters Kakor öppet igen!

 

Efter intensivt arbete är nu Fyra Sorters Kakor påsk- och vårmarknad öppen! Ta gärna en titt, där hittar ni bl.a. denna dansande kanin som jag har virkat.

 

Nu ska jag pusta ut lite i helgen. Hoppas att ni också får en fin helg :-)

En dag i soffan.


Blir ett himla spännande inlägg det här, det känner jag redan nu ^^ Jag är hemskt förkyld och igårkväll/natt hade jag feber. Idag är det bättre men för säkerhets skull har jag tagit det superlugnt idag och hoppas på att vara frisk imorgon.

Efter en dag i soffan med laptopen i knät läsandes bl.a. Petras blogg så är jag hemskt uttråkad (och då menar jag inte att Petras blogg är tråkig!). Så tillslut tvingade jag mig själv att skriva ett bloginlägg och göra lite annat nyttigt.

Jag skickade min sambo till att handla det godaste bröd han kunde hitta och efter att inte ha ätit något på hela dagen så fick han godkänt i sin uppgift.


Ett, två, tre och ostmackorna befann sig i min mage. Ingefärsgodisen väntar fortfarande. Till höger dagens mest nödvändiga accessoar- snorpappret. Bläschhh!


Det är vår i Malmö, ute stålar solen och det känns hemskt surt att ligga inomhus när det är massa underbara plusgrader ute. Balkongdörren får därför stå på glänt och kaninen Bambi är överlycklig. Hon har väntat hela vintern på att återigen få erövra balkongen.


Nu ska jag trassla ut det här och se till att få det klart tills på fredag när Fyra Sorters Kakor öppnar igen.

En stuga i alperna.



Dom som följt min blogg länge vet att jag gillar att spela och inreda i sims
men det har inte blivit så mycket spelat den senaste tiden.

I höstas deltog jag i en The Sims 2 designtävling som gick ut på att man skulle bygga och inreda en alpstuga utan el. Men när tävling var avslutad glömde jag att visa upp bilderna här så jag passar på att göra det nu, trots att det kanske inte känns så vårigt med en alpstuga ;-)

Det är en stuga med öppen planlösning, det enda skilda rummet är badrummet och en pytteliten "förstuga". Eftersom det är en himlans massa bilder så delar jag upp det i två inlägg. Idag får ni se "förstugan/hallen", arbetsplatsen och köket. Resten kommer i ett senare inlägg.

Hur man gör för att ladda ner saker till The Sims 2 har jag skrivit en beskrivning om som du kommer till om du klickar på länken.

Och nu... bilderna:



Tjuvtitt.


Den 25:e öppnar Fyra Sorters Kakor igen med påsk- och vårmarknad och vi har därför börjat med tjuvkikar i våran facebookgrupp på produkter som kommer finnas med.

Idag var det min tur att visa upp en liten glimt. Jag försökte vara lite hemlig men lyckades kanske inte så bra, känns som om det är rätt uppenbart vad detta är ;-) Men det gööör inget!

Asiatisk matvarubutik.


Ett besök i en asiatisk mataffär resulterade i att jag "fick" med mig dom här sakerna hem.

Ingefärsgodis som är en av mina favoriter. Tycker att förpackningen är väldigt fin. Det roliga är att godisarna inte alls luktar gott men smaken är desto bättre. Tur det!

Sen fick jag även med mig poslinsskedar som man kan äta soppa med. Söta lila blommor på och dessutom är dom jättegoda att äta med. Lustigt hur verktyget man äter med kan göra maten godare... kanske är det bara inbillning men jag låtsas att det är sant  ;-)

Passar på att önska er alla en trevlig fredagskväll!

Skål av virkad duk.

Jag lovade fortsättning på hur det blev med min skål av en sockerstärkt virkad duk så här är resultatet. Jag är faktiskt jättenöjd :-) Känns som om den virkade duk jag använde var som gjort just för detta.

 

Men projektet gick inte helt utan missöden. Jag gjorde först för svag sockerstärkning och insåg när den höll på att torka att den inte skulle bli tillräckligt hård. Men som tur är kan man ju tvätta ur sockret. Så jag gjorde en ny sockerstärkning och la duken återigen över en stor kastrull för att torka. Praktiskt nog hade jag tvättstugan just den dagen så jag tog med mig kastrullen ner och ställde den i torkrummet. Vips... så var skålen klar på ett par timmar.

 

Stärkningen som var för svag var ungefär hälften vatten, hälften socker. Men när jag ökande sockermängden till ungefär 1,5 del socker till 1 del vatten så blev det bra.

 

Annars är det hur lätt som helst att göra stärkningen. Bara att hälla vatten och socker i en kastrull och värma tills sockret smält (det är färdigt när blandningen klarnat). Sen dränker man duken i stärkningen. Innan man brer ut den över en skål (...kastrull, eller annat som man vill forma duken efter) kan man krama ur duken lite. Sen är det bara att vänta.

 

Och när det är klart har man en fin skål!

 

Elefanttyg.


Idag tänkte jag visa upp mitt senaste tygfynd - det här tyget med söta elefanter på. Jag funderar för fulla muggar vad jag ska sy av det. Tror och hoppas att det kan bli något riktigt fint.

Vad kul förresten att ni gillade mitt tips om garnförvaring i förra inlägget, det hade jag inte räknat med :-)

Garnförvaring.

Ett litet tips på bra förvaring- dom garner som jag använder ofta vill jag gärna förvara  så att jag enkelt kommer åt dom och så att det är lätt att se vad jag har för färger och inte. Då passar IKEAS PS Fångst perfekt.

 

Varje fack har sin färg- vitt, grönt, rosa & lila, blått, gul & orange, svart. Lättöverskådligt och inspirerande att kunna se alla garner så.

 

Min PS fångst är vit men den verkar inte finnas på hemsidan, däremot finns den i grönt, rosa och blått. Det duger ju fint det med!

 

Hoppas att ni haft en trevlig helg :-)

Necessär - Rosa med blommor



En ny necessär sydd av tyger som jag fick i ett byte med Kiiromi. Jag gillar dom här två tygerna väldigt mycket och dessutom tycker jag att dom passar fins ihop. Finns i shopen.

Broderad kanin.

Det var år och dar sedan jag uppdaterade kategorin "broderat"
(snart två år sedan) och nu när jag kollade in det senaste inlägget i den kategorin måste jag erkänna att jag ännu inte är klar med det hjärtat jag visade då.

Något som jag däremot lyckades slutföra är denna söta kanin, broderad i korsstygn. Det var för ett tag sedan som jag såg denna söta fågel hos Maja med bloggen "Husmorsskolan" som jag klickade mig vidare till Martha Stewart där mönster på både fågeln, kaninen och ett par andra djur finns.

Så på bilden här ovanför sen ni nykomlingen på min tavelvägg som är full av söta och färgglada filurer.

Mormorsrutor.

Jag har ännu en gång påbörjat en virkning som jag tänkt ska bli en mormorsrutefilt. Vi får se hur långt jag kommer den här gången ;-) Fast nu i efterhand är jag lite fundersam över att jag valt att ha med grått men ändå på något sätt så gillar jag det.

Att virka mormorsrutor är himla skönt för man behöver inte tänka så himla mycket och dessutom är det lätt att ta med.

Blommande orkidé.



I höstas skrev jag ett inlägg om hur glad jag var - jag hade äntligen lyckats med konsten att få en ny blomstängel att växa på min orkidé. Och nu fyra månader senare ser det ut såhär. Jippie :-)

Lampskärm




Jag har klätt om en lampskärm för allra första gången. Det var läskigt ;-) Blev inte så bra på insidan men om man låter bli att visa just den så ser det ju helt okej ut. Älskar bollfransen som dinglar runt kanten!


Sen tänkte jag också berätta om att man kan anmäla sig till Fyra Sorters Kakors nyhetsbrev och på så sätt få specialerbjudanden och rabattkoder. Det låter väl bra?! Anmäler sig gör man genom att fylla i formuläret här nedanför.


Gilla oss på Facebook.

Flicka med hund.

 

En söt liten tavla som jag köpte på loppis för ett tag sedan. Jag tycker tjejen är supersöt och hunden med förstås.

 

Motivet är tryckt på ett canvas-aktigt papper som sen är limmat på en gipsskiva (eller något liknande material) och när jag köpte den var tavlan fortfarande inplastad, så antagligen har tavlan inte fått hänga uppe tidigare trots att den har ett par år på nacken.

Glad testvirkare.

Jag har i dagarna blivit klar med mitt uppdrag som testvirkare till ett mönster som kommer finnas med i Mias tredje virkbok som kommer ut i år. Nu kan man förhandsboka boken via hennes blogg.

Jag kan tyvärr inte visa vad det är jag virkat ännu eftersom mönsteravslöjandet ännu inte skett på just detta mönster. Hon visar ett nytt mönster ur boken varje söndag. Så när den amigurumi som jag testat har visats upp kommer ni få se den här :)

Om ni undrar vad bilden ovan föreställer så är det en glad testvirkare. Haha ;-) Jag föreställer mig att jag såg ut ungefär så när jag satt och testvirkade!

Necessär - Vit med blåa blommor

Att sy necessärer är riktigt kul har jag upptäckt! Så när det är dags för mig att fylla på min nya shop så får första prylen vara just en necessär. Finns här. Tyget fick jag i ett byte med Popetotrora.

Tygbyte med Kiiromi.

 

Kom på att jag ju glömt visa upp vad jag fick i ett tygbyte med Kiiromi för ett tag sedan. Massa fina tyger och dessutom fint inslagna. Man blir himla glad när man kommer hem och hittar ett sådant fint paket på hallgolvet istället för att det bara ligger tråkiga räkningar eller reklam där!

Min shop flyttar.

 

TADAAAAH... Idag är det dags för nyöppnande av min webshop - nu mera med adressen stjernfall.blogspot.com. Förutom en ny adress så är det ny design och såklart lite nytt innehåll och mera kommer det bli under veckan.

 

Ni ska snart få klicka er vidare in på shopen men först - man kan lägga till sig som följare av min webshop, antingen via bloglovin eller via Google Friend Connect (finns i högerkolumnen på shopen). På så sätt missar ni inte när jag uppdaterat med något fint i shopen.

 

Okej... NU ska ni få klicka er vidare - Stjernfalls (nya) KIOSK



rss
VeggieToppen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥