Små prinsesstårtor.


Två söta minitårtor, bara tre centimeter höga. Har fäst en "mobilsnodd" så att man kan använda dom som mobilsmycken. Finns i kiosken, här.

Ha en fin lördagskväll ♥

Nålfiltad kanin.


När jag för ett par dagar sedan skrev om den här boken blev jag så sugen på att nålfilta och kunde inte hålla mig länge. Här är en kanin jag gjort med hjälp av bokens instruktioner, även om dom inte är speciellt lika i färg och sådär.

Kaninen har rörligt huvud och armar/ben, det gör man genom att nålfilta alla delar separat och sedan montera ihop med tråd som går genom kaninen.

Jag blev förvånad över att det ändå var hyffsat lätt. Dessutom gillar jag att man smidigt kan rätta till sina misstag genom att nålfilta på lite mer ull på ett visst ställe. Superpraktiskt.

Kaninen är inte helt perfekt men för att vara mitt första försök får jag ändå vara nöjd :)

Ny vän.

Min nya vän är supersöt och väldigt, väldigt liten. När jag såg denna lilla varelse i affären kunde jag helt enkelt inte låta bli att ta med mig den hem.

Det var allt för den här gången :)

SweetNeedleFelts - bokrecension.

Jag lovade en ny bokresension inom kort och här är den.
Den här gången är det en bok som handlar om något jag aldrig provat på, nämligen att nålfilta. Boken heter Sweet Needle Felts och är skriven av Jenn Docherty ( här kan ni läsa hennes blogg).

Boken innehåller fyra kapitel.

Det första förklarar olika tekniker, material som behövs och lite tips och trix som kan vara användbara.

Andra kapitlet innehåller saker man kan ha på sig, allt från sjalar till halsband och roliga t-shirtdekorationer.

Tredje kapitlet innehåller instruktioner till hur man gör saker till hemmet. Kuddar, snygga bokomslag och en matta.

Fjärde kapitlet är min favorit och innehåller instruktioner på hur man gör söta dockor (bl.a. dom söta på bokens omslag) men också en fin fågelmobil.

Här nedanför har jag klippt ihop ett kollage på bokens 25 projekt. I slutet av inlägget får ni en liten sammanfattning om vad jag tycker om boken.

Boken är superfin och då menar jag inte bara sakerna man kan göra utan även bilderna, instruktioner, färgval, motiv, rekvisita osv. Den känns proffsig och man blir verkligen inspirerad av den.

Det är svårt för mig att bedömma svårhetsgraden på grejerna eftersom jag själv aldrig provat. Men det känns som om många av sakerna inte är så hemskt svåra att genomföra, samtidigt som det finns saker som i mina ögon verkar mer komplicerade (som t.ex. dockan). Bra blandning alltså.

Jag ångrar inte att jag bläddrat i denna bok och är väldigt sugen på att prova att nålfilta ^ - ^


Muffinsnåldyna.

Jag kände att jag behövde en stor och rejäl nåldyna. Det syns inte så väl på bilden men den är rätt stor.

Jag har en rundstomme inuti för att den skulle bli extra stabil. Min stomme består av en gammal rulle som det ursprungligen har varit lindat tunt virkgarn runt. Jag virkade ett fodral och trädde på runt stommen, sen gjorde jag en boll av rosa fleecetyg fyllt med vadd och sydde fast den med den randiga nederdelen. Lite dekorationer och så var det klart.

Lär dig virka supersöta amigurumi av Annie Obaachan

 

 

 


Var ett tag sedan jag hade något boktips här så det var på tiden :) Den här boken heter "Lär dig virka supersöta amigurumi" och är skriven av japansk tjej vid namnet Annie Obaachan. Boken är urprungligen utgivet på engelska men har översatts till svenska av Monika Andersson.

Boken känns tjock med över 120 sidor, vilket är bra. Den består av flera delar, lite bakgrundshistoria, virktekniker, massa förslag på hur man kan dekorera, förslag på olika ögon.

Den innehåller även ett kapitel om hur man kan designa egna amigurumis utefter skisser som man själv gjort. Det tycker tycker jag är super att dom uppmuntrar till att skapa egna små figurer.

Boken innehåller också 15 mönster på små amigurumis. Här nedan har jag gjort ett kollage av dom allihopa. Alla är hyffsat enkla och lämnar en hel del åt dig som virkar att dekorera hur du vill. På så sätt blir varendaste liten "gurumi" helt unik, vilket såklart är extra kul.

 

Vissa mönster kan jag dock känna att det går att hitta mycket finare på internet och dessutom helt gratis. Fast ofta är det roligare att ha mönstrerna i bokform än bara som en utskrift från internet. Sen är det förstås en smaksak vad man tycker är fint och inte.

Något jag blev besviken på när jag började bläddra i boken är att mönstret till "stålmannennallen" och nallen med fyrkantigt huvud på bokens framsida inte fanns med i boken. Dom finns bara med på bild i slutet av boken där dom har ett kapitel som heter "Amigurumigalleri". Där presenteras en massa amigurumis tillsammans med blogglänkar till personerna som virkat dom.

 

Kul idé med ett amigurumigalleri men lite märkligt att dom valt att ha amigurumis därifrån med på framsidan. Jag blev iaf lurad att tro att mönstret till nallen med fyrkantigt huvud fanns med i boken ( btw så är den virkad av en tjej som heter Niji, här är hennes hemsida)

 

Lite blandade känslor har jag för den här boken. Det är en bra nybörjarbok som sammanfattar och förklarar på ett bra sätt. Men om man sedan tidigare virkat en del amigurumis så tror jag att man kommer bli minst lika nöjd om inte nöjdare av att ta en titt i Mönsterarkivets amigurumidel.

 

Jag kan dessutom avslöja att det kommer fler boktips inom kort, så stay tuned ^ - ^

Titta så fint ni virkar - del 2


Tänkte bara visa upp lite saker som ni virkat efter mönster jag lagt upp.
Mass fint, många kaniner och många hjärtan ^ - ^ Klicka på bilderna för att komma till dom olika bloggarna.

För ett tag sedan publicerade jag ett liknande inlägg med fler saker ni virkat. Klicka här för att kolla in det.

Ps. Om det är någon som inte vill ha sin bild med här, säg till så tar jag genast bort den :)

Kort.


Jag har infört en ny kategori i kiosken där jag kommer sälja kort. Senaste dagarna har jag ritat en del för att bunkra upp med en massa kort. Men det har varit kul, så jag ska inte klaga ;-) Klicka här för att ta en titt.

Alla ♥ dag - virka ett hjärta och ge bort.

Man kan köpa dyra presenter och ge bort såklart men ibland känns det lite extra speciellt att ge bort något man gjort själv istället. Något man lagt ner tid och engagemang i och inte bara pengar. Sen ska man ju inte heller hymla om att det samtidigt är väldigt kul ^ - ^

Vill därför passa på att tipsa om mitt hjärtmönster- klicka här så kommer du dit. När hjärtat är färdigt är det fritt för fantasin att flöda. Det går att dekorera på oändligt många sätt. Med pärlor, filt, broderade detaljer, virkade detaljer, knappar, sidenband eller varför inte sätta ögon och mun på det....

Sen passade jag på att lägga upp två hjärtan i form av nyckelringar i kiosken. Klicka på bilderna för mer info. Lite tveksamt dock om dessa skulle hinna fram innan alla hjärtans dag så det är bäst att ni virkar ett själva om ni vill överraska någon med ett hjärta :)


Ibland blir det inte rätt.

Åh, jag vet så väl hur hon har det, ibland blir det inte helt som det ska. Då får man fundera och klura ett tag tills man lyckas få rätsida på det hela ;-)

Dockan sydde jag för ett tag sedan men så glömdes hon bort i en låda eftersom jag inte orkade sy fast knapptar på hennes klänning. Hittade henne idag och kände mig lite taskig faktiskt. På med knappar och innan jag ens hann fästa skulle hon bestämt börja virka ^ - ^

Två söta typer.

Igår hamnade jag på blogg.se's startsida, kul att några nya hittade hit. Välkomna kanske man ska säga, hoppas ni trivs här ;)

 

Bilden ovan ritade jag häromdagen. Ibland får jag en himla lust att rita och den försvinner inte förens jag ritat. Så då är bara att sätta sig ner och se vad det blir. På så sätt föddes dessa söta typer ^ - ^

Jag vann hos erry!rss
VeggieToppen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥