Wii.



Igår gjorde jag ännu en tårta (den här blev mycket godare) och så hade vi ett litet födelsedagskalas i efterhand för familjen. Jag fick ett Wii i present tillsammans med Wii Fit, gissa om jag blev glad. På bilden ser ni Mikes och min Mii-gubbar. Söta eller hur ;-)

Lila presenter.



Kalaset var bra i förrgår och tårtan var helt okej
:-) Vid nio-tiden kom vattnet tillbaka och jag tog mig ett efterlängtat bad med massa skummbubblor (heter det verkligen så?).

Jag fick finfina presenter, dom flesta var lila. Eftersom jag älskar lila så kunde det inte varit mer passande. Den blå boken ska jag skriva mer mina bästaste virk- och stickmönster, jag ska använda den lila pennan och skriva med min finaste handstil.

Nu är jag i Stockholm om ni undrar och faktum är att jag själv undrade lite grann på om vi skulle komma fram för tåget var för senat. *suck*  Tog med våran supersega bärbara dator, så visst har jag internet, bara det att datorn är sega än segast och den går mig på nerverna. Haha.

S.



(bilden kommer från graphicsfairy.blogspot.com)

S som i Stockholm. Dit ska jag nu för att hälsa på familjen. Kan hända att det blir lite tyst här under tiden men man vet aldrig ;-)

Om du tycker det känns onödigt att titta in här hela tiden i väntan på att jag ska uppdatera och varje gång bara bli besviken när det inte finns något nytt, så kan du ju alltid lägga till mig på bloggkoll (eller heter det kanske blogglovin nu förtiden?). Då får du veta såfort jag uppdaterat. Väldigt praktiskt är det om man lägger till alla sina favoritbloggar. Tycker jag dårå.

Nu måste jag packa, för som vanligt är jag ute i sista sekunden.

KALAS.



Idag har det bakats tårta och bullar.
Jag fyller nämnligen år ;-) Hela förmiddagen har jag kämpat med tårtan, bakat tårtbottnar, tinat hallon, klipptsönder godisar och hällt på en massa strössel.

Precis när jag var klar och stod med disken så försvann vattnet. Kul tänkte jag som stod med kletiga händer och ett kök fullt av disk. Jag hade inte hunnit duscha och inte hunnit städa till marsvinen.

Jag går ner i trappuppgången och där sitter en trevlig lapp som talar om att det är vattenläcka i huset och att vattnet förhoppningsvis är tillbaka innan dagen är över. Om en timme ska jag ha kalas. Kul ;-)

Tomteflicka.



Jag hittade mönstret till den här lilla damen igårkväll och kunde inte sluta virka förens hon var klar. Tyvärr misslyckades jag lite med ögonen, ska försöka fixa till dom tror jag. Men visst är hon söt ändå?

Jag blev superglad när jag hittade mönstret. Egentligen ska hon vara en liten tomteflicka i rött men jag hade inget garn i den färgen hemma så hon fick bli lila istället. Måste absolut virka några röda tomteflickor också som jag kan hänga i julgranen. Hursomhelst så finns hon här i en pdf-fil. Det är bara att hämta henne ;-) Måste ge massa beröm till den som gjort mönstret, det är nämnligen super!

Minisnögubbar.



Imorse tittade jag ut genom fönstret och allt var vitt. Jag blev så glad att jag gjorde flera glädjeskutt och började genast planera hur kul det skulle bli att gå promenad i snön. När jag väl kom ut så insåg jag att blötsnö i kombination med blåst är himla kallt att få på sig. Men det gjorde mig inget, bara att få se snö gör mig glad.

Så fort jag kom ut byggde jag en minisnögubbe, den till vänster på bilden. Mike tyckte att det var synd att den skulle sitta där i snöovädret alldelles ensam, så han byggde dit en kompis.


(Ursäkta den kassa bilden, den är tagen med min mobilkamera)

Drake.



Förra året på min födelsedag fick jag ett broderi i present av Mike. Men han hade en baktanke med det hela... att broderiet skulle få hänga ovanför hans skrivbord när det var klart... På bilden ser ni hur långt jag kommit. Rätt dåligt jobbat av mig med tanke på att det snart har gått ett helt år sedan min förra födelsedag. Jag ska nog göra klart den nu,  jag fick plötsligt lust att brodera korsstygn, det var evigheter sedan sist.

Läsa.



Jag är sådär så jag snöar in på saker och ting mest hela tiden
, oftast går det över efter ett tag men ibland gör det inte det. Ibland vill jag bara sticka, ibland bara virka, ibland bara se film eller som nu... just nu vill jag bara läsa. Inte vilka böcker som helst utan böckerna i lilla huset på prärien serien.

För en vecka sedan kom jag på att jag aldrig läst dom och skyndade därför till biblioteket för att ändra på den saken. På bild ser ni dom tre första böckerna som jag lånade häromdan... och det syns att det inte bara är jag som läst dom.

Kanske har det blivit lite mindre pyssel senaste tiden. Om ni tycker det är lite tråkigt här utan virkningar och sånt så får ni stå ut ett litet tag till, tills jag hunnit läsa klart böckerna eller tills jag tröttnat på dom ;-)

Lördag.



Lördagar är oftast sköna dagar. Denna lördag tillbringar jag med tanttidningen nummer ett, Hemmets Journal och tittandes på mina nya pepparkaksformar. Men baka ska jag inte göra än, jag ska hålla mig till 1 december, minst.

Fast det blir svårt att hålla sig från julbak, det insåg jag precis när jag bläddrade igenom tidningen. Massa recept på både bröd, kakor och annat gott. Fanns mönster till en fin tunika också men jag vågar inte riktigt sy kläder till mig själv. Jag tycker det är så svårt att få till passformen och sådär.

Grattis!



Idag fyller min bästaste (och enda *blink*) lillebror år. Tänk att han som för inte så länge sedan var pytteliten har blivit så stor. Jo, för man är jättestor när man precis fyllt 19 år, det tyckte iaf jag för tre år sedan. Hihi.

Bild på kortet jag skickade till honom, blev väl sådär men jag tror ändå inte att tittade på det i många sekunder. Haha. Som jag klippte och klistrade. Gjort av tidningspapper och reklamblad, det var en liten utmaning att få ihop något bra utav det. Man blir lätt bortskämd med allt fint scrapbookingmaterial som finns att köpa.

Virkad skål.



Jag har sedan länge haft ett evighetsprojekt liggandes i ett hörn. Jag märkte ganska snabbt att en evighet inte skulle räcka långt för att få ihop något stort som t.ex. ett överkast...

Det har nog gått ett år om inte mer sedan jag påbörjade det hela så ett överkast hade nog tagit en hel livstid för mig att få klart. Här kan man läsa hur jag resonerade kring det hela för ett halvår sedan.

Hursomhelst, när jag häromdagen rensade i min låda med påbörjade grejer så hittade jag alltså dessa "rundlar" och bestämde att det fick vara nog. NU fick dom vara klara. Jag kom på den briljanta (?) idén att stärka och forma dom till skålar.

Jag har tre stycken men än sålänge har jag bara gjort en och den ser ni bild på här ovan. Jag är rätt nöjd faktiskt. Passar fint till att samla garn, nål och annat smått till pågående virkning, som i det här fallet är muffinsarna. När det hela är klart kan skålen få agera muffinsskål istället ;-)

Rita Mellor x7














Tävling.


Här kan man tävla. Vinsten är Nina Sagulins bok Sticka accessoarer. Hade ju varit kul att vinna den eller hur? :-)

En familj.



Det här är en helt vanlig familj så som familjer såg ut förr i tiden. Trots all den där vanligheten så är det samtidigt en speciell familj. Det är väl alla familjer skulle man kunna säga men alla familjer har inte en tv-version av sig själva.

Jag måste säga att jag inte tycker dom är speciellt lika och har lite svårt att smälta deras "riktiga" utseenden. Tänk att Charles har sådär mycket skägg, ser ju ut som jultomten *chockad*

Är det bara jag som tycker gamla familjefoton av den här typen är lite läskiga? Spöklika på något sätt. Nästan ingen tittar in i kameran, alla kläder ser svarta ut som om dom ska på begravning och vetskapen om att alla på fotot är döda sedan länge... Det är kusligt, känns som om dom ska hoppa ur fotot och spöka för mig.

På bilden: Sittandes: Ma Caroline, Pappa Charles, Mary
Stående från vänster: Carrie, Laura, Grace

Virkad Kitty.



Den här sötnosen bestämde sig för att flytta hem till oss igår. Och nej jag hade inget  med saken att göra eller jo kanske lite. Hihi. Jag tyckte det var lite svårt att få ansiktet fint med nosen och morrhåren och egentligen ska hon ha knappar till ögon men jag hade inga så jag broderade istället. Dessutom var hon svår att fota, ville inte sitta still i en sekund. Menmen man kan ju inte lyckas alltid... Här finns mönstret på henne och även en bättre bild. Fast min Kitty är inte exakt likadan för ibland gjorde jag lite som jag själv ville istället för att följa mönstret.

Och apropå Kitty så ska jag spela lite HelloKitty Online nu, bäst att passa på... betan slutar nämligen imorgon natt *snyft*

Boktips.



Den här fina boken lånade jag på bilbioteket häromdan.  Den är skriven av Amy Karol och innehåller massa mönster och ideér, allt från haklappar till mössor, näsdukar, lapptäcken, väskor och kuddar. Alltsamman är precis, exakt så fint som man önskar och förutom det är jag kär i tygerna hon använder :-)

Jag vet inte riktigt hur man ska göra för att få tag på boken, kanske går den att handla i en helt vanlig bokhandel, kanske finns den på ditt bilbiotek. Jag tycker den är  värd att låna och har du ingen möjlighet till det så har hon en bra hemsida och även hon bloggar. Kunde nästan inte bli bättre ju!


Nine Million Bicycles



Katie Melua - Nine Million Bicycles

There are nine million bicycles in Beijing
That´s a fact
It´s a thing we can´t deny
Like the fact that i will love you
Till i die

Böcker och filmer.



Idag var jag på biblioteket, jag lyckas alltid hitta så bra och kul saker där. Kolla så många inspirerande böcker jag kom hem med. Hoppas jag hittar något fint jag kan göra.

Jag hittade också tre filmer. Stardust har jag redan sett och den är jättebra. Dom andra två återstår att se. Är det någon som sett Kitty och Hollywoodmysteriet? Jag är såååå nyfiken på den :-)

Sims 2- inredning.



Kommer ni ihåg det här inlägget om hur det går till att sätta fler saker på samma ruta i Sims 2, ja här är resultatet :-) Det blev ju bra. Är klar med hela huset och jag laddar upp bilder här senare.

Grattis Kitty!



Idag fyller en aldelles speciell liten figur år
- Hello Kitty. Hela 34 år, tänk att hon är så gammal :-) Självklart har hon anordnat kalas för oss i Hello Kitty Online. Och uppe på tårtans topp sitter ingen mindre än födelsedagsbarnet själv!


rss
VeggieToppen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥