En eftermiddag på balkongen.



Kakburk.

Vi var bortbjudna i helgen, jag bakade kakor och gav bort i en glasburk som jag dekorerat lite grann.

Mönstret till blomman har jag gjort själv, hättan är meningen ska vara Fröken Elsas men jag har ingen skrivare och kunde inte sitta och virka vid datorn så jag fick helt enkelt improvisera ihop den. Kakorna är bakade efter Leilas recept på kolasnittar, jättegoda ^ - ^

Godast just nu!


Senaste veckan har jag druckit minst en smoothie om dagen, haha. Himla goda men också enkla att göra. Den här är mixad av jordgubbar, äpple, banan och apelsinjuice. Dessutom känns det lite extra lyxigt att få dricka ur sugrör ^ - ^

Ett till...


...örhänge. Upptäckte att det var riktigt kul att virka örhängen, så jag gjorde ett till. Finns i kiosken, här.

Och sen passar jag på att önska en trevlig helg! Hoppas solen fortsätter skina så som den gjort heeeela veckan här i Malmö. Nu känns det minsann att det är sommar på riktigt ^ - ^

Virkade örhängen...


.... i härliga, starka, sommarfärger. Igår låg jag på stranden hela dagen med min kära mor, samtidigt passade jag på att virka dessa. Väldigt roliga att göra ^ - ^ Mindre kul är dock att jag brände mig som attans i solen och är nu röd som en krabba. Fast idag känns det liiiite bättre.

Örhängerna finns att köpa, för mer info kolla här.

Hugin.


Här är min mammas gamla assistent som hon låtit mig "ärva" eftersom hon inte bakar så ofta. Jag bakar i stort sätt allt bröd som äts här hemma (vilket inte är så himla mycket egentligen, vi är ju bara två personer), hursomhelst Hugin här är till stor hjälp. Han knådar ihop finfina degar trots att han är runt 30 år. Dessutom tycker jag han är himla snygg, håller ni inte med?

Flickrfavoriter.



Från vänster till höger:
Rad 1:
a.little.sprout, poshplushies, momochas, Ravenhill designs, bya.fonseca, edwardandlilly.
Rad 2:
la pomme, a*n*i*t*a, cottonblue, sjaek, ViVá, bunnyhop.
Rad 3:
fukusuke-pon, fukusuke-pon, fukusuke-pon, .thalia., .thalia., jaravee.
Rad 4:
sewingamelie by liebesgut, memory bean designs, MARIA FITA, oswald flump, ElisabethD, alice b.gardens
Rad 5:
.laurie., {Claire-uh}Clara, alisonillustration, Cheekiepea, sookie, irenestrange.
Rad 6:
lavi ^ ^, fiona goble, artdoodads.etsy, sariart2, dilkathebear, beadinia.

Frågor...

Det är en del som ställt frågor, jag har inte glömt er! Svaren kommer, lovar tongue smileys

Massa mönster.

Igårkväll roade jag mig med att gå igenom massa Hemmets Journal, samtidigt passade jag på att klippa ut alla mönster jag tyckte var fina och värda att sparas.

En hel del av dom skulle jag vilja virka/sticka/sy inom en snar framtid. Men förutom dom här har jag en hel hög med andra mönster som jag också är sugen på, svårt att veta var man ska börja ;- )

Utmärkelse från Ilkka.


Den här "utmärkelsen" fick jag från Ilkka, tack så mycket :-) Det är tänkt att man ska ge vidare den till åtta personer och jag gör ett försök. Okej är ni redo? ^ - ^

Krimskramsan
Rosa Hemmet
Moster Maska och Syster Pyssel
Fröken Elsa
gallERRY
Musseblomman
Druttens pyssel
IA Nyckelpiga

Uppdatering: Jag såg nu att jag fått den här utmärkelsen även av Eva, tack så mycket

Sims 3 inredning.


Jag har gjort ett försök till att inreda ett hem i sims 3, här kan ni ser ett par bilder på hur det blev.

Tyvärr tycker jag att det finns på tok för lite möbler att välja mellan och dom som finns är rätt trista och mycket känns igen från sims 2. Tycker nog att dom kunde kommit på lite nya grejer.

Plus får dom för att det går att ställa in exakt vilken färg och mönster prylarna ska ha. På så sätt går det att få det hela rätt enhetligt och det var i stort sätt omöjligt i sims 2 (om man inte hade en massa downloads då förstås).

Pyssel.

Idag virkar jag prinsesstårtor som ska bli till bokmärken och skickas iväg. Samtidigt klipper jag till etiketter som jag tänk fästa vid sakerna jag säljer. Superenkla att göra med fina scrappapper från Panduro, en sick-sacksax och en hålslagare ^ - ^

Klart slut för idag och om vi inte ses imorgon så passar jag på att önska er alla en trevlig midsommar redan nu! :-)

Oj :O


Oj, vilken chock jag fick när jag loggade in här. Så himla många kommentarer, först trodde jag att något var fel, haha, men sen såg jag att jag var med på blogg.se's framsida. Det förklar ju kommentarstormen :P

Välkomna hit och hoppas iaf att några av er nya vill titta in igen ^ - ^

Inget ont som inte har något gott med sig...

I förrigår slutade min dator fungera, det vägrade starta helt enkelt. Det visade sig att ram-minnet bestämt sig för att gå i pension.

Det kändes sådär lagom kul men efter en visit i första bästa datoraffär visade det sig att ett nytt ram-minne inte alls är dyrt och dessutom skulle jag kunna få så pass mycket minne att min dator skulle klara av sims 3. Gissa vem som blev glad då ^ - ^

Så nu tänkte jag visa massa bilder jag tagit i spelet.


Här är min första sim. I sims 3 väljer man inte en livsambition som i sims 2 utan hela fem stycken olika egenskaper och utifrån dom får man välja sin livs dröm.

Viola är vegetarian, har gröna fingrar, är familjeinriktad, sparsam och hopplös romantiker. Hennes livs största dröm är att vara omgiven av familjen och uppfostra fem barn.



Viola är nu mera gift med Stiles (snubben i rödrutig skjorta) och tillsammans har dom fått en son vid namnet Björn. Längre än så har jag inte hunnit... eller jo föresten. Viola är redan gravid med bebis nummer två. Här går det undan ;-)

Present.

Idag skickade jag iväg ett litet paket med födelsedagspresenter till min lillasyster. Det blev ett kort, en nyckelring, massa klistermärken och flickan i förra inlägget tillsammans med ett litet husdjur.

Vad det är för slags djur vet jag inte riktigt ;-) Tanken var först att det skulle bli en kanin men sen ändrade jag mig att det skulle bli en hund och nu tycker jag mest det ser ut som en gris blandat med myrslok. Nåväl... det duger fint.

Hoppas det hela kommer fram i tid nu, hon fyller år om en vecka så det är precis på gränsen.

Virka Amigurumi


Den här färgglada flickan har jag virkat från mönster ur Mias bok Virka Amigurumi: söta små glädjespridare.

Eftersom jag är lite fattig fick jag nöja mig med att låna boken på biblioteket, tur att jag var ute i god tid med att reservera den, när jag hämtade ut den var det nämligen 15 personer på kö efter mig att vilja låna den. Nu har dom ju fler än ett exemplar på biblioteket, men ändå.

Jag vet att många av er redan har inhandlat boken men för er som inte har det kan jag tala om att den är superduperfin med massa trevliga mönster, tydliga instruktioner och bra tips! Vare sig du aldrig rört en virknål eller om du inte gjort annat än att virka dag ut och dag in, finns det något för just dig ^ - ^

Flickan på bilderna funderar jag på att skicka som födelsedagspresent till min lillasyster i Grekland. Jag har en känsla av att amigurumis inte är så stort där, kanske dags för dom att erövra nya länder och trollbinda nya virkgalningar ;-)

Hursomhelst måste hon först få ett par riktiga ögon, just nu har jag fuskat lite genom att sätta knappnålar som ögon.

Rosa/lila jordgubbe


Jag tycker det är kul när saker och ting har lite knasiga färger. När jag ritar brukar jag göra molnen lila, träden rosa, gräset blått osv. Idag när jag fick lust att virka en jordgubbe hade jag ingen grön färg som passade till den rosa, därför fick det gröna bli lila istället.

Kanske är det en muterad jordgubbe som korsats med blåbär? Hursomhelst om någon är intresserad så finns den i kiosken, här.

Virkade mamelucker...


... i miniatyr. Söta va? Mönstret har jag fått av snälla ( och duktiga! ) Ewa. Roliga var dom att göra och kul att få virka något annorlunda, något jag inte brukar göra. Dessa hade jag tänkt hänga vid sidan av min pigtittare i sovrummet. Det kommer nog passa fint ihop.

Stella Walton.

Min dator är tyvärr för dålig för att klara av sims3, provade men det gick segt så jag gav snabbt upp. Medans ni andra kan gotta er i sims3 så får jag nöja mig med sims2 och det är inte så hemskt det heller :-)

Här är ett par bilder jag tog för att ställa upp med i en tävling för gamlingar. Lite störande är det dock att gamlingarna i sims2 inte alls ser speciellt gamla ut, om det inte vore för det gråa håret hade man kunnat ta den här damen för att vara i 20-års åldern.

Mormorsrutor.

Hoppas ni har haft en fin nationaldag och en trevlig kväll. Själv har jag spenderat kvällen framför teven och Howards End som gick på tvåan.

Samtidigt har jag virkat ihop en massa mormorsrutor jag har haft liggandes lösa. Tänkte att det var dags att det blev något av dom. Men jag har inte tillräckligt många för att det ska räcka till en filt och är tyvärr för slö för att virka flera. Fick klura ett tag för att komma på nåt lagom stort...vad exakt det blir av dom får ni se när det är klart ^ - ^

Tårtbokmärke.

En bit tårta är ju aldrig fel och så kan man kombinera det med en trevlig bok, en kopp te eller ett läskande glas saft.

Om du är sugen så kan man köpa det här bokmärket i kiosken.

PIF!



Jag hittade en kul grej hos Ilkka och anmälde mig:



Uppdatering: Lolla, Sofia och Maria kommer få varsin PIF-present av mig. Kul att ni ville vara med! Jag ska försöka att inte ta allt för lång tid på mig :)

Mums!

Färska jordgubbar i en skål med massa mjölk och så lite socker. Vad kan vara godare? Ja, det skulle möjligtvis vara om man byter ut mjölken mot glass. Hihi.

Dessa håller sig dessutom färska väldigt länge och det helt utan konserveringsämnen ;-)

Stina Kanin.

Stinas stora bambiögon gör att dom flesta faller pladaskt för henne ;-) Hon är snäll och lätt att ha att göra med.

Hon älskar att mumsa jordgubbar och smultron, gärna med kall mjölk och lite socker. Förutom det gillar hon bollsporter som t.ex. brännboll, hon slår riktigt långt och skuttar ofta så snabbt att det blir frivarv.

Om du vill att Stina ska flytta hem till dig eller om du helt enkelt bara vill veta lite mer detaljer om henne så titta in i kiosken.


rss
VeggieToppen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥