Semla.

Igår bakade jag semlor. Liksom för att öva så jag kan göra supergoda semlor på den riktiga semeldagen, den 24 februari. Denna ser rätt god ut, visst gör den? Men brödet blev lite för kompakt så det hela blev på tok för mäktigt. Man orkade fyra-fem tuggor och sen sa magen stopp. Vi får hoppas att det är som dom säger... att övning ger färdighet ^^
Gott såg det ut i allafall undra om jag ska baka när jag är frisk nog.
Mumsigt det såg ut! Jag har också gjort en sats hitills, tjuvstart här med! Ett tips för att undvika att semmelbullarna blir kompakta: riv lagom stora bitar av vetedegen och låt dessa vila på bakbordet i 10 minuter (alltså utan att forma dessa till bullar). Efter 10 minuter plattar du till de med lätt hand och lägger på bakplåtspapper, lägger över en kartong (t.ex. flyttkartong) och låter jäsa därunder i 45-60 minuter. Grädda på 225 grader i 5 minuter.
Nu är inte jag överförtjust i semlor så jag tycker inte att den ser särskilt god ut, men fin var den i alla fall :-)
Nu började jag fundera över om man kanske skulle kunna virka en semla på en grytlapp, men jag får nog ge upp den tanken, jag har inte en aning om hur man skulle få till florsockret på hatten, och det är ju det som är gott! :-D
Hoppas allt är bra med dig. Kram
Den ser himla god ut iaf. Blir riktigt sugen. Det närmaste semla jag varit i år, är en halv tugga provsmak på Ica Maxi - annars inget. De är på tok för dyra att köpa och att baka hinner jag inte just nu.
Får kika lite till på ditt foto... =)
Ooh jag älskar semlor! den där ser sådär härligt hemmagjord ut! Och alla vet ju att hemmabullar är bästa bullar! =)
Svar: Ja, eller hur? :) Japaner är lite konstigt häftiga. haha!