Strumpor.Jag har sedan jag lärde mig sticka gjort flera försök till att sticka ett par strumpor, vissa försök mer seriösa än andra. För jag vill verkligen ha ett par strumpor på fötterna som jag själv har stickat.

Här ovan kan ni se hur långt jag kommit på det nuvarande försöket, ser ju lovande ut eller hur? Problemet är bara att när denna är klar ska det stickas en till likadan ;)

I mina drömmar så är jag klar med dessa lagom till det blir riktigt höstkallt. Då sätter jag strumporna på fötterna, placerar mig i soffan och påbörjar ett par nya strumpor men då i ett flerfärgat garn som gör fina mönster i strumporna, helt utan att man behöver anstränga sig. Fast nu ska jag inte gå händelserna i förväg utan först och främst se till att dessa blir klara :-)

Om ni undrar vilket mönster jag använder så finns det hos Garnstudio, här.
Postat av: Teskedsmamman Magdis
URL: http://tesked.blogspot.com/ 2010-08-18 / 14:38:28

Vi är några som har myntat uttrycket "Second sock syndrom", lider man av SSS så har man stora problem att bli färdig med andra sockan ;)


Postat av: Manduzana stickar
URL: http://manduzanastickar.blogspot.com 2010-08-18 / 15:20:30

Det ser ju jättebra ut!


Postat av: Plutt
URL: http://virkinprogress.blogspot.com 2010-08-18 / 17:25:14

Ser jättefina ut! Har också alltid velat ha ett par egenstickade strumpor eller tossor på fötterna, måste bara lära mig sticka ordentligt först... :)


Postat av: m
URL: http://sjuttioprocentgarn.blogspot.com 2010-08-18 / 17:59:50

Visst är det kul att sticka strumpor, men jag håller med. Det är tråkigt att behöva göra två likadana. Jag har fortfarande sista varven på tån kvar på "lillebrors" julklappsraggsocka :-) Jag har varit dålig på att kolla bloggar i sommar, så det var längesen jag tittade in här. Vilken underbar kanin du har sytt! Den är verkligen jättefin! Och bilden på rummet den 5/7 gillar jag verkligen också!


Postat av: Lotte
URL: http://akleja.org/wordpress/ 2010-08-19 / 19:37:36

Jag har inte lyckats bli färdig med något "vanligt" par sockor ännu.. Bara spiralstickade som man inte behöver göra häl på.. Men det ska bli snart. :)

Ett tips.. Det är att sticka båda samtidigt. Så brukar jag göra när jag stickar vantar. Då blir de ju färdiga ungefär samtidigt och man ser att de blir lika danna. ;) Det ända som krävs är ju att man har två uppsättningar med strumpstickor. Jag brukar sticka ungefär 5 varv på ena innan jag växlar till nästa.

Lycka till!


Postat av: Anonym
URL: http://pallemuffins.blogg.se/ 2010-08-21 / 08:36:17

Fina!


Postat av: Carro
URL: http://carropysslar.blogg.se/ 2010-08-27 / 07:25:07

Kolla in Magic Loop! Jag lider (eller nja.. lider gör jag väl inte men..) av SSS & jag har precis lagt upp till ett par sockar samtidigt, på samma rundsticka. Ska sannerligen bli spännande att se om jag fixar det. Men det tror jag nog, Youtube ftw! Jag hoppas iaf att detta par ska bli klara lite fortare än det förra, gjorda på str stickor - tog bara ett halvår eller så ;)


Postat av: Idas kreativa
URL: http://www.idaskreativa.blogspot.com 2010-08-28 / 19:51:55

Ser superfint ut :) Men du har så rätt, det är de som är det jobbiga med sockar och vantar, jag är imponerad, skulle inte orka sticka två, särskilt med så tunnt garn :)

Keep up the great work!


Postat av: T.
URL: http://skelettmuffins.blogg.se/ 2010-11-25 / 10:20:51

jag stickar alltid sockorna parallellt. skittråkigt först, att sticka ett TILL skaft när man precis har gjort ett osv, men man får helt klart sin belöning i slutet när man har två sockor färdiga hyfsat samtidigt. Stickar man med restgarn som jag gör ibland, är det också praktiskt att dela upp restgarnet på de två sockorna om man vill ha likadana.

tack för en fin och inspirerande blogg.

mvh T.Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:rss
VeggieToppen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥