Knyppeldyna.



Jag har fått överta en knyppeldyna! Väldigt spännande tycker jag... vet inte hur man använder den men har lånat en bok på biblioteket som förhoppningsvis ska hjälpa mig förstå. Tycker det blir så himla fina spetsar och jag älskar att lära mig nya pyssel- och handarbetstekniker.

Är det någon av er som kan knyppla? Är det kul? :)
Postat av: Karin Handin
URL: http://hostosabiten.blogspot.com 2010-11-09 / 13:02:50

Det ser grymt svårt ut, men ska tydligen vara roligt pyssel!



Men vad gör man med alla spetsarna? :) ungefär som med alla amigurumifigurer, vad ska man göra med alla?



Tack för en fin blogg!


Postat av: Ulrika
URL: http://ulrikashobby-plats.blogspot.com/ 2010-11-09 / 13:03:45

Knypplade i syslöjden och har knypplat lite hos min farmor o faster när jag var yngre. det är ganska enkelt när man kommer in i det ( efter vad jag kommer ihåg) Har själv sista månaderna börjat fundera på om jag skall skaffa knyppelgrejjer, så det var roligt att du skrev om det.

Lycka till o jag ser fram emot att läsa om dina knypplings framsteg.

//Ulrika


Postat av: Zandra
URL: http://e-zignz.blogspot.com 2010-11-09 / 13:12:25

Kul! Jag har också fått den utmaningen - och anmälde mig till en kurs på Medborgarskolan och har lärt mig massor nu under hösten! Kan nästan reda ut lite halvknepiga mönster på egen hand... Alltid kul med nya tekniker och utmaningar!


Postat av: idispidis
URL: http://idhanpidhan.blogspot.com/ 2010-11-09 / 14:02:33

Hej gummeligumman!

Du det där ser avancerat ut. Skulle nog inte fixa det tror jag. Men jag håller med om att det alltid är roligt att prova nya saker. Jag gav mig nyss på nålfiltning. Skitkul men Maja hade sönder min nål nästan på en gång. =(

Tänkte bara säga att jag fått igång en blogg nu.. yaaay, bättre sent än aldrig, right??

Men jag har följt din även om jag inte kommenterat. Kul att se dig göra så mycket olika saker hela tiden. Särskilt älskar jag din ugglekruka. Den är så bäst.

Wow nu blv det nästan ett mail istället för en kommentar.

Ha det bäst sötis!! KRaaaam


Postat av: Sanna
URL: http://krimskramsan.bloggplatsen.se/ 2010-11-09 / 14:46:51

Du får skvallra hur lätt/svårt det är..min goa mormor pratar jämt om att jag skall få en utav hennes gamla knyppeldynor..så såsmåningom skall jag också lära mig detta konststycke.. =) hihi..



SV: Kul att du gillade min kudde, blev rätt nöjd själv också.. =)



Kraaaaaam

Sanna


Postat av: Fröken pyssel
URL: http://pysselmama.blogspot.com/ 2010-11-09 / 17:12:10

Oj hjälp, det ser helt galet ut! Men vilka fina saker man kan göra, åh, du får uppdatera sen hur det går, vad roligt och vad annorlunda, jag har nog inte sett någon som har gjort det. Tveksamt om mitt tålamod skulle klara av det..


Postat av: idispidis (igen)
URL: http://idhanpidhan.blogspot.com/ 2010-11-09 / 17:31:20

Hej igen!

ja du det måste typ vara två år sedan jag la ner den andra bloggen. Orkade inte skriva då. Orkade tusan inte med något. Inte ens att maila som du märkte. Helt sjukt att man kan gå ner sig så. Men jag mailade dig för ett tag sedan ju, fast jag antar att du ite hunnit svara. Så är det ju i livet.



Jo jag har sett din blog om nålfiltning och redan då gick jag och suktade efter det men vi har ju inte haft pengar.. ja du vet ju hur det är. Fattigt och romantiskt. s. Men nu har ju jaken jobb iaf så då blir det bättre. Vi hade äntligen råd att köpa en diskmaskin.. wii en gen röd diskmaskin =)



ja wii ja, är du laddad för sims 3? Vill ha det nu.. har dock spelat my sims kingdom eller vad det heter.. det är kuligt..=)



vi har just ätit. Jaken fuskar med ägg ibland så vi gjorde veg korvstroganoff.. mums =)



haha nu blir det mail igen..S



kraaam (och hälsa Mike)


Postat av: Anna - trädgårdsmästarstudent
URL: http://lillavackraanna.blogg.se/ 2010-11-09 / 18:08:17

Ååh, härligt! Jag brukade knyppla när jag var hos min mormor som liten, men nu var det längesen. Men det finns ett knypplingsgäng i skolan så jag ska kanske hänga på:) Lycka till!


Postat av: Anna - trädgårdsmästarstudent
URL: http://lillavackraanna.blogg.se/ 2010-11-09 / 18:22:18

jag måste förresten till att jag tycker du har en underbar bloggdesign. Pastellfärgerna är ljuvliga och du inreder den så fint med dina blogginlägg!:)


Postat av: idispidis
URL: http://idhanpidhan.blogspot.com 2010-11-09 / 19:04:04

Haha men jag tror att det är för att man tänker att det är jobbigt och att det tar sånn tid. Man lurar sig själv med att man bara ska skriva en snabb kommentar fnitter

men jag vet hur det är med de där mailen sen ör jag aldrig på msn och om jag är det är ju du aldrig där..



Ja diskmaskin är superskönt. Annars kan jag bli lite deppig om jag ska laga mat och veta att jag måste diska sen men nu är dte ju lättare..S Och ja den är röd och fin. Mitt wii är inte rött. Fattar inte vad dom tänkte med det nya wii som är rött.. asful röd nyans verkligen,

Men har Mike jobb nu?



Ja gör det. Alltså det är ju inget genispel men mycket bättre än my sims eftersom man får resa runt. Låna det. Jag hittade mitt på rea för typ 200, på game. Ja till wii.. dom gör väl bara my sims serien till wii?



Ja jag har animal crossing, men det har jag inte spelat på hur länge som helst.. shit.. men som sagt kommer jag inte online för vi har inget trådlöst internet.



Men nu finns ju sim3 till wii och xbox. Jag ar dock inte kört det ännu. Men vår dator krashade också och min klarar inte sims 3 heller, men dom säger att det inte ska vara någon skillnad på det till konsol och dator.



haha självkontroll, imponerande ;)



kraaaam kraaam



Haha jag frågade om monster hunter tri och jakob sa att det var som pokemon fast med monster för vuxna för de var lite läskigare. Vi har det inte. tycker du det är kul?

Jag har ju inte min wii uppkopplad ännu dock. Ingen som bryr sig om det för jag ligger inte på om det och jaken spelar ju bara xbox typ..


Postat av: idispidis
URL: http://idhanpidhan.blogspot.com/ 2010-11-09 / 21:30:34

s ja jag håller med. Rosa hade varit mycket bättre men det känns som alla färger hade varit bättre. Eller bara en annan nyans av röd, lite ljusare eller mörkare. Såg dem på mediamarkt och trodde att det var någon dålig kopia (handkontrollen alltså), men nej det är deras färg. skumt..



Våran är en bänkdiskmaskin, men den är ganska stor för att vara det. Vi betalade 3500 tror jag, ganska mycket pengar men det var för att jag ville ha en med färg. Den billigaste som bara var vit tror jag kostade typ 2000. Men jag kan inte ens börja beskriva hur skönt det är. Känner mig som en miljonär för att vi har en diskmaskin. Kul hur man uppskattar saker när man är van att inte ha råd med något.



Nej fy tusan att jobba med det då det är kallt. sen är det väl ganska dåligt betalt? Men det är ju ett jobb och det är ju inte superlätt att hitta ett jobb. Sen kan det vara skönt att jobba utomhus även om det är kallt, bättre än att jobba på kontor.



haha jag ska inte säga något. Tyvärr är inte våra grannar så klantiga. Ingen har ett öpppet nätverk längre. Men så gjorde vi innan också. När vårat internet strulade.



's' kanske är ett killspel då. Jakob har sånna. Som Halo. Han har dock fått mig helt hooked på monday night combat, ett spel man laddar ner till xbox. Skitkul att spela tillsammans för gubbarna är så "söta"..



ah jag har inte provats sims 2 så, bara den där förenklade till laptop men den sög för man gjorde saker innan man skulle sen funkade inget. Men som sagt de här ska vara bra. Men du har nog en poäng att det blir lättare med wii pga handkontrollen. Dock är det ju ganska dyrt fortfarande. Dom kan ju ta betalt liksom.



Haha ja vi har varit ambitiösa med skrivande nu på kvällen!!

kraaam


Postat av: Fotograf Jenny Eriksson
URL: http://fotografjennyeriksson.blogg.se/ 2010-11-09 / 22:20:19

Har aldrig provat knyppla men det är ju nåt man skulle vilja kunna :)



SVAR: åh tack, ja gott var det också :)


Postat av: Stina / Sagolikt Pyssel
URL: http://www.stinaglaas.blogspot.com 2010-11-09 / 22:26:56

Åh, vad häftigt! Jag beundrar verkligen alla som gjorde spetsar förr i tiden. Vilket jobb!! Du får rapportera om hur det går! :-)



Och du får skratta hur mycket du vill åt de förbaskade skorna. Det var absolut så det skulle läsas! För även om jag bryter ihop pga dem, så måste man ju skratta åt eländet. :-D



Kram!!


Postat av: Helena
URL: http://www.grytlappen.blogspot.com 2010-11-10 / 15:22:00

Knyppla har jag inte gjort på 35 år, gjorde det i skolan. âr det inte en kurs du kan gå, det måste vara svårt att göra efter en bok. Tänk förr i världen när dom knypplade till örngott. Det är väl glömt i våra dagar.


Postat av: Petra
URL: http://www.popetotrora.blogspot.com 2010-11-10 / 16:41:43

Wow, vad roligt! Jag har aldrig knypplat själv men tänk att göra egna spetsar! avundsjuk



Du måste verkligen uppdatera oss med hur det går!


Postat av: Emma
URL: http://oursketchbook.com 2010-11-10 / 16:57:27

Tack så jättemycket! Vad glad jag blir :D Jasså, vad roligt! Har du ritat den söta figurern i headern då? Den var iallafall jättesöt! :D


Postat av: Sanna
URL: http://krimskramsan.bloggplatsen.se/ 2010-11-11 / 13:06:26

SV: Dagen har börjat bättre redan så jag hoppas att det håller i sig resten utav dagen också.. =)



Skall baka inför helgen kalas och förhoppningsvis kommer det inte att dyka upp en massa annat oplanerat så jag skall behöva stressa så himla mycket.. <3



Ha en fortsatt fin vecka!

Kraaaaaam

Sanna


Postat av: Aurix
URL: http://marianova.com/users/aurix/blog 2010-11-11 / 14:23:56

Tjusigt.



Jo men det är kul.



Fin blogg!


Postat av: Lisa
URL: http://virkgalen.blogg.se/ 2010-11-12 / 18:48:32

Oj, va modig du är som vågar prova! Skulle nog aldrig klara av det, mycke har jag tålamod till men knyppling ... Nja jag vet inte ;)


Postat av: Lycke
URL: http://till-vidas-ara.blogspot.com/ 2010-11-13 / 09:57:32

Tack för dina ord. det värmer *****

Ingen aning om hur man knypplar, men det verkar intressant! Gillade dina öronmuffar här nedan och blev sugen att "göra egna" Den fina bilden tyckte jag också om så gott, var det "rymdbalett"..

Vacker lördag till dig...



Kramar Lycke


Postat av: Kreativa systrar (Maja
URL: http://kreativasystrar.blogspot.com/ 2010-11-14 / 20:18:29

Vad roligt det låter! Nej, jag kan inte knyppla. Sitter hellre med min snörväv, trär runt och drar över och drar fram dessa fina snören. Det känns lite som en amatörversion av en knyppeldyna. :)



Lycka till!


Postat av: felicia
URL: http://www.metrobloggen.se/lantliv 2010-12-11 / 18:19:03

Att knyppla är jättesvårt tycker jag om du skall göra mer avancerat än udd och stad men det är otroligt roligt.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



rss
VeggieToppen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥