Virka en mormorsruta.
Den här videon gjorde jag för lääänge sedan och la upp på youtube.
Tanken var såklart att posta den här också men så plötsligt tyckte jag den var så hemskt pinsamt.

Jag fick lite dåligt självförtroende och tänkte att jag antagligen ändå mest snurrar till det i videon. Nu när det gått så lång tid och många har redan sett videon via youtube så kan jag ju lika gärna posta den här också. Jag blundar och postar, har inte vågat se filmen sen jag gjorde den för massa månader sedan ;-)

Att virka mormorsrutor är jättekul och inte alls svårt! Dessutom är dom himla användbara... man kan göra filtar, väskor, klädesplagg, halsdukar, tofflor, mössor och massa, massa annat kul med dom. Så om du inte redan provat, så gör det nu :-)

Här nedanför följer en liten mormorsruteparad med rutor som jag virkat genom åren. Vill man har mer inspiration går det bra att googla "mormorsrutor" eller på engelska "granny square".


 

Postat av: Hulda
URL: http://mammaledigutlandssvensk.blogspot.com/ 2011-05-23 / 14:43:44

Varför skäms du för den, den är ju jättepedagogisk!!!


Postat av: Teres
URL: http://www.teresrundkvist.blogspot.com 2011-05-23 / 15:36:27

Är så glad för att du delar med dej av videoklippet. Nu börjar en amatör som jag förstå hur man bär sig åt. Ska absolut testas.

mvh/ Teres


Postat av: Suss
URL: http://virkstan.blogspot.com 2011-05-23 / 18:09:03

Virkar du mormorsrutorna med bomullsgarn eller acryl? Tycker mig känna igen färgerna på en av bilderna som acrylgarn... Blir de bra? Håller de? Skulle vilja virka kuddöverdrag av mormorsrutor men blivit lite avskräckt av priset på rena bomullsgarn...


Postat av: erry
URL: http://gall-erry.blogspot.com 2011-05-23 / 21:16:06

I sommar ska jag banne mig äntligen komma till skott med att lära mig virka mormorsrutor,och då ska jag utan tvekan använda mig av din video! Tack!!


Postat av: Rafiki
URL: http://rafikipysslar.blogspot.com/ 2011-05-23 / 22:17:47

Jag tycker videon var toppen! Väldigt sugen att börja virka lite rutor! Men... jag förstår inte hur man sen sätter ihop dem? Det ser ju virkat ut mellan rutorna, de vita i en av bilderna ovanför, förstår du hur jag menar?


Postat av: Viktoria / Stjernfall
URL: http://stjernfalls.blogg.se/ 2011-05-23 / 22:42:50Svar till Rafiki:Man kan antingen sy ihop rutorna eller så kan man virka ihop dom. En bra tutorial på hur man gör det finns här: http://www.wardi.dk/2009/06/granny-square-joining-tutorial.html


Postat av: Beatrix
URL: http://beatrixmix.blogg.se/ 2011-05-23 / 22:50:31

jag har aldrig provat men blir ganska sugen. så fint!


Postat av: fröken pyssel
URL: http://pysselmama.blogspot.com/ 2011-05-23 / 23:09:50

åh, tyvärr kan jag itne se filmen på denna dator, men ska absolut göra det när jag kommer hem! Det ser jättefint ut och mormorsrutor är underbara!


Postat av: Sandra
2011-05-24 / 13:40:26

Jättebra film tycker jag. Själv har jag lärt mig att göra mormorsrutor med halvstolpar. Jag testade att virka en enligt ditt sätt och det blev jättebra! Inte så stor skillnad mot halvstolpar eg, lite, lite större blev rutan. Sen brukar jag köra 3 luftmaskor i hörnen. Jag har sett lite olika beskrivningar på nätet. Med 3 lm blir rutan lite mer fyrkantig och med 2 får den lite mer "rundade" hörn. Ditt tips om trådarna var görbra - gud vad jag har svurit åt att fästa alla dessa trådar - det slipper jag nu =) TACK! Har bara kunnat virka in den gamla färgens ände förut, men nu visade ju du hur man får med båda. Jättebra!!!


Postat av: Suss
URL: http://virkstan.blogspot.com 2011-05-24 / 16:58:39

Svar: SoS hade massa fina färger och ja, priset är bra mycket bättre än det jag köpt för i garnaffärer. Betalade 28 spänn för 50 g senast. :-O Behöver jag x antal nystan så blir det en dyr kudde.Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:rss
VeggieToppen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥